Witam, czy jeżeli moja recenzja została zatwierdzona w serwisie, to czy mogę ją poprawić? Moja recenzja Dishonored z tego co widzę to została zatwierdzona ale jest w niej mnóstwo błędów których wcześniej nie widziałem.
Pozdrawiam

Kosarz5

Z tego co widzę to w recenzji na stronie są różnice pomiędzy nią, a tym co mam w dokumencie tekstowym w którym recenzja jest zapisana. Filmweb ma jakiś system co poprawia błędy dodanych treści, czy coś w tym stylu?

Kosarz5

A poprawione zostały oczywiste błędy czy coś, co wg. Ciebie zostało niesłusznie zmienione?

Marac

Błędy za co jestem wdzięczny ale z kilka zmian mi nie pasuje, gdyż trochę odbiegają od tego co napisałem/miałem na myśli.

Kosarz5

Wydaje mi się, że nie ma żadnej automatycznej korekty, tylko weryfikatorka Dorota zamiast walić odrzutami, to jest na tyle miła, że czasem coś sama poprawi podczas weryfikacji.

*Jeśli* ją poniosło i zmieniła coś, co błędem nie było i wypaczyła niechcący to, co chciałeś przekazać, to napisz do niej na priva i opisz co, jak i gdzie. Ona jest bardzo rozsądna i na pewno się dogadacie i wtedy pewnie też uzgodnioną poprawkę zaakceptuje poza kolejnością.

("Jeśli", bo może się mylisz i słusznie zrobiła.)

Marac

Tak jak wcześniej napisałem, jestem wdzięczny za to że ktoś chciał, poprawił moje błędy, a nie od razu wywalił moją recenzję do kosza. Po prostu coś mi tu nie pasuje i jako autor tej recenzji chcę aby jedna rzecz została zmieniona wedle tego jak ja uważam.

Kosarz5

No więc śmiało pisz do niej.

Kosarz5

Mnie np. ostatnio Dorota dodała do recenzji zdjęcia, pomimo, że w FAQ jest:

"Zdjęcia można zgłaszać jedynie do swoich własnych recenzji. Jedynie autor recenzji może decydować o jej wyglądzie. "

A ja zdjęć nie umieszczam celowo, bo nie lubię jak teksty w sieci są przetykane zdjęciami bez potrzeby - niemożebnie mnie wkurza ta moda.

Ale kopii kruszyć nie zamierzam, bo Dorota i tak jest jedną z najlepszych weryfikatorek na FW i akurat jej jestem gotów wybaczyć. ;-P

Kosarz5

Można. Z prawej strony znajdziesz wykrzyknik w kółeczku - tam znajdziesz "zgłoś poprawkę". Oczywiście poprawka będzie czekała kilka miechów w tej samej gigakolejce co nowe recenzje.

Kosarz5

Tu masz także wszystko na temat recek:
http://www.filmweb.pl/user/FAQ_weryfikatorow/blog/530496-*Recenzje*