ODCINKI

użytkownik usunięty

Chciałbym poprawić poprawić 2 sezony i dodać 3 nowe do filmu, jednak kiedy robię to przez "poprawkę" nie mogę zapisać zmian i wyskakuje mi komunikat "ten element już istnieje w bazie". Czy to znaczy że muszę wpierw zgłosić do usunięcia wszystkie a później dodać je jako nowe?

Możliwe, że te 3 nowe niewiele wcześniej już ktoś dodał do bazy i oczekują na zapisanie, stąd jeszcze ich nie widać. Spróbuj nie dodawać nowych, tylko poprawić już istniejące i daj znać czy problem dalej występuje.

użytkownik usunięty
Zuzhet88

Nowe chcę dodać ale jeszcze tego nie robiłem. Wpierw chciałem poprzez poprawkę poprawić te istniejące, zmieniając ich daty i dodając tytuły odcinków. Zmiany nie mogą się zapisać. Wątpię aby czekały na zapisanie, próbuję dodać je od 3 dni.

Mnie czasami po akceptacji kontrybucja czeka na zapis dobre kilka dni, rekord to chyba tydzień, także różnie to bywa. Poza tym patkot28 jest "na wakacjach" i czas oczekiwania na ewaluację odcinków z 1 dnia przedłużył się do 7 ;( Sprawdź jeszcze czy w kolejce czekają już jakieś odcinki.

użytkownik usunięty
Zuzhet88

Żadna kontrybucja nie czekała u mnie dłużej niż 1 dzień na zapisanie do bazy. Tu nie chodzi o czas oczekiwania a w kolejce nie ma nic na poczekaniu :) Na poprzednim koncie trochę dodawałem, coś tam wiem :) Niestety nie ma możliwości zmiany nika więc musiałem zmienić. A ciebie pamiętam :)

Wiem, że nie chodzi o czas oczekiwania, tak tylko chciałam się pożalić ;P To jeżeli nikt razem z tobą niczego nie dodaje, to nie wiem skąd ten błąd :/ U mnie wyskakuje zawsze wtedy, kiedy już zaakceptowana kontrybucja dot. tych samych odcinków czeka na zapis.

Skąd mnie pamiętasz? ;D

użytkownik usunięty
Zuzhet88

Czas oczekiwania na akceptację kontry jest przerażający, nie warto tego nawet komentować. Tak tylko kiedyś wymieniliśmy się zdaniami w dawnym temacie ;) Ogólnie kotra wygląda tak: w bazie pierwszy sezon ma 52 odcinki, według źródła ma on 17. Więc te 17 chciałem poprawić przez poprawkę a resztę zgłosić do usunięcia. Bo 1 kontra może mieć maksymalnie 35 elementów.

Rozumiem. Moim zdaniem ktoś niewiele wcześniej musiał majstrować przy tych odcinkach, nic innego nie wymyślę.

Co do kontr to oczekiwanie na akceptację odcinków jeszcze nie jest takie złe, szczególnie jak patkot28 tego pilnuje ;) Najlepsze są obsady - ponad 2 miesiące. Na przykład oglądam taki serial, już połowa pierwszego sezonu za nami, a główne role nadal czekają na kontrybucję ;D Ciekawe czy będą dodane zanim się sezon skończy <lol> Generalnie śmiechu warte. Przez tego typu sytuacje fw nigdy nie będzie dla mnie źródłem informacji numer 1, choćbym nie wiem jak tego chciała...

użytkownik usunięty
Zuzhet88

Ja chciałem ocenić 3 filmy które ostatnio obejrzałem, niestety pomimo tego że są do oglądnięcia już od 2 miesięcy nie ma ich u nas w bazie. Dziwi mnie to tym bardziej że zebrały kilka nagród i trochę się o nich mówi. Podobno z ocenami 2 filmów które widziałem ale zdaniem FW nie miały one jeszcze premiery... Nie warto dalej komentować. Udanego wieczoru :)

No właśnie. Czas, czas, czas. Generalnie dodający są szybcy, ale co z tego, jak kontrybucja czeka potem 2 miechy na akceptację? Ehhh ;)

Pozdrawiam

użytkownik usunięty

Ponawiam swoje pytanie, może któryś weryfikator poświęci chwilę czasu na odpowiedź.

O który serial Ci dokładnie chodzi?

użytkownik usunięty
patkot28

Chodzi o ten serial:

http://www.filmweb.pl/serial/Ana+y+los+siete-2002-311053

Może spróbuj jeszcze raz. Z ciekawości sama próbowałam zapisać i nie miałam żadnych problemów. Zaraz skasowałam kontrybucję więc nic nie ma w oczekujących ;)

użytkownik usunięty
Kurpira_2

Ja miałem ten problem od wielu dni, pierwsze 17 odcinków 1 sezonu chciałem poprawić a resztę wykasować (według źródła 1 sezon ma tylko 17 odcinków), nie mogłem tego zapisać.

No i co dokładnie tam nie działa, bo nie bardzo rozumiem?

użytkownik usunięty
patkot28

Przed dodaniem nowych sezonów chciałem poprawić te istniejące, mają złą datę i brak tytułów przy odcinkch. Próbowałem zrobić to poprzez "poprawkę", jednak za każdym razem pojawiał się komunikat "ten element już istnieje w bazie". Dlatego moje pytanie było czy mam wszystko zgłosić do usunięcia a później dodawać jako nowe?

Hmmm... Dziwne, ale u mnie ten problem nie występuje... Poprawki zapisują się normalnie...

użytkownik usunięty
patkot28

Spróbuję teraz, być może już wszystko ok ale ten problem miałem od wielu dni.

A zaznaczasz te odcinki które chcesz poprawić? Tam gdzie masz okienka do wyboru "zgłoś poprawkę" lub "zgłoś do usunięcia". Pamiętaj również, że w 1 kontrybucji możesz zgłosić tylko 35 odcinków.

użytkownik usunięty
Kurpira_2

Dokładnie tak robię, możliwe że ten problem już nie istnieje ale na pewno "ot tak" nie zakładałbym tematu gdyby wszystko było ok. Takie małe pytanie, przy sezonie pierwszym nie podpisuje się odcinków, dobrze pamiętam? Dzięki za pomoc i odpowiedźi :)

Jeśli wiadomo, że są kolejne sezony to raczej pierwszy też się podpisuje :)

użytkownik usunięty
Kurpira_2

Już wszystko zapisało się tak jak powinno :) Dziękuję za pomoc :)