Witam!
Bez zbednych prologow przejede do sedna :) Widze spory potencjal filmwebu i zastanawia mnie, czy nie mozna by pojsc o krok dalej i utworzyc nowej spolecznosci, tym razem o tematyce gier komputerowych. Chodzi tu o gameweb.pl :) Łeb pelen gier. Wystarczylby lekko zmodyfikowany silnik filmwebu. Chetnie zaangazowal bym sie w ten projekt.

oleQ

Mi się marzy podobna do filmwebu strona o muzyce to dopiero by było :)

Nariel_ArYarrel

Taaa.... tak rozbudowanego serwisu muzycznego w Polsce jeszcze nie ma. Zreszta gier tez sie to dotyczy. Macie moje poparcie i pomoc w razie czego.
Co potrzebujemy? Ludzi, serwer, administratorow...? Co konkretnie? Nigdy nie zakladalem nawet czegos zblizonego do tak ogromnego serwisu. Bardzo podoba mi sie ten pomysl :). Pilnie bede sledzil postepy.

shere_khan

Hmm... to ja teraz powiem co mamy :)
ludziów -jest pare, w tym ja, bez najmniejszego problemu znajde ze 100 innych
serwer - moge udostepnic pare giga
administratorow - (patrz: ludziów) :)

Chodzi mi o stworzenie czegos na miare IGN.com
Co do muzyki to takze jak najbardziej jestem za!

oleQ

Jestem jak najbardziej za - 1) gameweb.pl i 2) musicweb.pl lub muzykaweb.pl (zwłaszcza to drugie ;] ) A ludzie jak widać juz sie znajdują - np: ja ;-)
Pozdr.

oleQ

Witam, pomysł kiepski... jest zbyt dużo świetnych polskich portali o grach z OGROMNĄ encyklopedią. Np. Gry-Online, GamesWeeek, Gry.ImRo, Gry.WP.pl, Gry.Gery.pl

Pozdrawiam.

Kismeth

A czy nie moze byc o jeden wiecej? :)

oleQ

Sam Filmweb to juz kupa roboty... nie wspominajac juz o grach itp. :)

Miho

Ale nie zapominajcie, ze stworzenie nowej tematyki "webowej" wiaze sie rowniez ze sciagnieciem calej nowej spolecznosci ;) BArdzo brakuje mi w pelni profesjonalengo portalu o grach.

oleQ

Włąśnie! Zauważcie, że najlepsze portale (np. FilmWeb) swoją pozycję nie zawdzięczają w 100 procentach zawartości merytorycznej, a społeczeństwu skupionemu wokół niego. Może dlatego tak małą popularność mają serwery z grami, gdyż nie ma tam takiej społeczności..

shere_khan

Forum CM na Gry-Online tworzy społeczność dobrze zintegrowaną.

oleQ

FilmWeb to portal encyklopedyczny, a nie opiniotwórczy. Opiniotwórczych serwisów o grach jest aż nadto. Encyklopedycznych również. IMO.

oleQ

Wystarczy wpisać adres www.musicweb.pl , domena należy do twórców filmweb więc wydaje mi się że pomysł już zaklepany przez giganta.

voltman

Hehe, byłem nawet w tej sprawie na startupschool 2010 r.agnieszczaka, niestety pomysł się nie spodobał, chciałem stworzyć muzycznego filmweba w największym skrócie i potrzebowałem zawodowego, utalentowanego programisty PHP/MySQL do pomocy. Niestety 1 osoba nie jest w stanie stworzyć tak potężnego systemu... ;o(

Witryna miała docelowo powstać na domenie www.mymusic.com.pl, niestety na efektownym designu strony głównej się skończyło...

oleQ

Ma podobno ruszyć ala filmweb na www.muzykaweb.pl mają swój profil na facebook .
http://www.facebook.com/#%21/pages/Muzykaweb/135719319815413

oleQ

Wydaje mi się, że Gaminator.tv jest Filmweba. Ma identyczny interfejs i rozwiązania, poza tym pojawia się na dole każdej strony Filmweba w "polecamy", trochę jak JoeMonster na dole Demotywatorów.

oleQ

Ale nt muzyki bardzo by się mi przydał. Ocenianie artystów, piosenek, całych albumów... Super idea.

_Garret_Reza_

Coś się kroi na http://www.muzykaweb.pl

oleQ

Na grach, poza FIFĄ, się nie znam, ale niezłe byłoby bookweb.pl z takimi samymi odnośnikami jak na FW co do twórców, ale i np. postaci literackich. Bo niby są rozmaite serwisy ksiązkowe, ale tak niechlujnie zrobione, że rzadko tam wchodzę. Poza tym mniej interesuje mnie treść książki (podobnie jak prawie nigdy nie czytam treści filmu przed obejrzeniem) a bardziej biografia pisarza, jego dokonania itp., a na bookwebie mielibyśmy "wydrabinkowane" z datami wszystkie jego dzieła.

oleQ

Przyszłość filmwebu to stworzenie jeszcze działu o muzyce i książkach. W dalszej kolejności - jeśli będzie zainteresowanie - o komiksach. Taki kombajn kulturalny - wszystko w jednym miejscu.