Witam, czy mógłbym mi ktoś naświetlić jak wygląda proces weryfikacji dodawanych materiałów? Chodzi mi konkretnie o to czy weryfikatorzy są informowani o zalegających niezweryfikowanych materiałach i il czasu mają na zaopiniowanie tekstów/plakatów? Chciałbym jeszcze zapytać o dzienny limit dodawania materiałów, czy zawsze można dodać po jednym z danej kategorii czy np. zwiększa się ta ilość w miarę "rozwoju" użytkownika?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

Shiba_Kce

Limity nie ulegają zmianie, no chyba, że ktoś z góry obniży/podwyższy "suwak" to wtedy tak... Zwróć uwagę na nakładane limity, ograniczenia które rosną z roku na rok, a moim skromnym zdaniem powinny się zmniejszać... Dopiero teraz zaczęli eksperymentować z botami samosprawdzającymi.

Shiba_Kce

http://www.filmweb.pl/contrib/status

Kontrybucje są co do zasady rozpatrywane w kolejności zgłoszenia.

Marac

O, super, dzięki a ten link, jakoś nie mogłem tego znaleźć. A co do rozpatrywania kontrybucji, to pytałem, bo niedawno dodawałem jakiś tam zarys, a widziałem, że materiały niezweryfikowane do tego filmu, wiszą z czerwca, co wydaje się odległym terminem.

Shiba_Kce

Jednym z wyjątków jest, że weryfikator może zweryfikować hurtem wszystkie kontry do danego filmu, a nie tylko tę, która mu wyskoczyła do załatwienia, nawet jeśli innych kolejka jeszcze nie nadeszła. Oczywiście musi mieć na te inne uprawnienia i nie ma takiego obowiązku. Jedni tak robią, inni nie.

Marac

Aha, czyli dowolny weryfikator nie może weryfikować wszystkiego, tylko jest przypisany do konkretnego, dajmy na to gatunku? A co jeśli dana osoba, odpowiedzialna za pewien zbiór, jest nieaktywna, powiedzmy, przez parę miesięcy? Wybacz dociekliwość, ale chciałbym zrozumieć jak to działa.

Shiba_Kce

Nie gatunku tylko typu kontrybucji:
http://www.filmweb.pl/user/patkot28/blog/531716-Kto+ma+na+co+uprawnienia

"A co jeśli dana osoba, odpowiedzialna za pewien zbiór, jest nieaktywna, powiedzmy, przez parę miesięcy"

Kontry czekają. Przez około rok praktycznie nikt nie weryfikował pozostałych tytułów. Aktualnie nikt nie weryfikuje danych osobowych ludzi filmu (kolejka ma już prawie dwa lata).

Tylko to nie jest tak, że pojedyncze osoby mają uprawnienia. Raczej zdarzają się kategorie, gdzie tylko pojedynczym osobom się chce - jak one znikną, to te typy kontr staną. Tak było z "pozostałymi tytułami".

Marac

Ok, chyba już mi wyklarowałeś wszystko:) Szkoda tylko, że nikt jakby nie nadzoruje wryfikatorów, czy choćby kategorii. To ostatnie pytanie: jak zostać weryfikatorem?

Shiba_Kce

"jak zostać weryfikatorem?"

1. Nie pytać jak zostać weryfikatorem.
2. Mieć olbrzymie doświadczenie w dodawaniu i 100% skuteczność
3. Zaprzyjaźnić się z grupą trzymającą władzę
4. Jeździć na zloty i się podlizywać
5. Wpaść w oko i zostać zaproszonym
6. Zostać synem właściciela Filmwebu
7. Nie mieć życia
8. Systematycznie dodawać materiały od 10 lat bez najmniejszej przerwy

Uwaga, brak wiarygodnych badań naukowych potwierdzających skuteczność którejś z powyższych metod lub ich kombinacji. Jedyną potwierdzoną metodą jest metoda nr 6.

Marac

Hmmmm trzecia też brzmi dość wiarygodnie ;)

Shiba_Kce

Ale na nią nie ma dowodów. Na 6 są.

Marac

Pędzę uzupełnić pkt 6: dotyczy też córek!

KUNIQ

A możliwe, nawet prawdopodobne, ale ja znam dowody tylko na synów.

Marac

Nie, nie. To z pewnego źródła. Każda kobieta, która zostanie córką właściciela Filmwebu automatycznie zostanie weryfikatorem.

KUNIQ

No to super.
Słyszycie, dziewczyny? Możecie się zgłaszać i dołączyć do braciszka:
http://www.filmweb.pl/user/pink_panter