Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie mam jakiejś manii detektywistycznej i nie wyczuwam wszędzie spisków.
Korzystając, że zaczął się nowy miesiąc zajrzałem do rubryki "łeb w łeb", a po chwili ją odświeżyłem. Zwróciło moją uwagę jak szybko urosły punkty. Zacząłem sprawdzać naraz "ostatnio współtworzone" oraz punkty. I co zobaczyłem? Przepraszam, że podaje nicki ale to tak dla przykładów, koleżance "Dwukwiat" w ciągu jakichś 30 sekund narosło stopniowo (po każdym odświeżeniu trochę) około 60 punktów, przy czym w "ostatnmio współtworzonych" nic nie drgnęło... To tylko jedna osoba, a reszcie wyryfikatorów też podobnie wszystko leciało w górę. Mam pytanie: dlaczego zakładka "ostatnio współtworzone" się nic a nic nie zmieniała, a co za tym idzie za co były/są te punkty? To tylko tak z ciakawości, w końcu nawet jakbym z kimś rywalizował to i tak weryfikatorzy są w innej grupie niż ja. Z góry dziękuję za odpowiedź i poświęcony temu czas.

Pisałem to jakieś 15 minut temu na forum jednego z członków redakcji. Tu jednak spodziewam się odpowiedzi szerszego grona. Nie wiem nadal za co są te punkty bo teraz to już niektórzy weryfikatorzy mają po 100-200 punktów, czyli po kilkadziesiąt więcej niż 20 minut temu a w "ostatnio współtworzone" drgnęła jedna "treść" przy osobach ...

O co chodzi?

stysiek

Hmm, jak już odpisałam na blogu, gdzie początkowo zadałeś to pytanie - oznacza to, że weryfikatorzy weryfikowali, za co otrzymali punkty. Sprawdzając kontrybucję innego użytkownika weryfikator nie zostaje dodany do listy osób współtworzących stronę (osoby lub filmu), zatem nie pojawia się w zakładce "ostatnio współtworzone".

Oshin

Tak, rozumiem. Tylko jak oni się zajmują swoją robotą to efekt ich roboty w momencie gdy lecą punkty powinien być widoczny (chyba?) w rubryce "ostatnio współtworzone" w postaci zweryfikowanych materiałów innych użytkowników.
Dodaję, że nie chodzi mi konkretnie o użytkownika "Dwukwiat", to tylko przykład, pewnie się w czymś mylę i chcę się dowiedzieć w czym:)

Jak coś to piszemy już tutaj, nie zaśmiecamy tamtego bloga:)

stysiek

I jeszcze a propos zakładki "ostatnio współtworzone" - czasem nie odświeża się błyskawicznie :(

Oshin

O, to by było odpowiedzią na moje pytanie i wątpliwości. Dziękuję za przywrócenie zachwianej mojej wiary:) O ile naturalnie to jest powodem w rzeczywistości.

stysiek

Poza tym odnoszę czasem wrażenie, że nie wszystko się pojawia w rubryce "ostatnio współtworzone". Zwłaszcza, kiedy ktoś weryfikuje kilka kontrybucji do jednego aktora/osoby.
A poza tym - w rubryce "ostatnio współtworzone" nie pojawiają się odrzucone kontrybucje:-D

Oshin

Hehe:) Czyli inaczej mówiąc, niektórzy z Was, trafili na głupoty które stały się przedmiotem zarobku punktowego:) O tym nie pomyślałem.