I to pomimo ublocka origin, ublocka origin extra oraz AdGuarda (moja święta trójca w przeglądarce). Nie można wejść na żadną stronę z filmem. Działam na Chrome.
Macie jakiś nowy, niezawodny sposób? Bo za premium płacić nie zamierzam...
I to pomimo ublocka origin, ublocka origin extra oraz AdGuarda (moja święta trójca w przeglądarce). Nie można wejść na żadną stronę z filmem. Działam na Chrome.
Macie jakiś nowy, niezawodny sposób? Bo za premium płacić nie zamierzam...
Zawsze najprostsze motywy kierują takimi zachowaniami, no i tu nie jest inaczej, więc należy się domyślać, że jak nic świeży i niezwykle zachwalany produkt o nazwie Filmweb+ czy przez innych zwany Premium, coś nie najlepiej się jednak sprzedaje...
Teraz na dole ekranu pojawił mi się animowany Forrest Gump. Serce mi zmiękło, wyłączam bloker.
Aha, chyba nie załapałem, ale ja na serio nie zmięknę, a jakby miało nie być reguł do uBO, to już wolę przestać korzystać z FW!
Hehe, wracając, skoro nikt nie połasił się na te zajebiste rabaty to walnęli z grubej rury.
Ale spoko, kto chce coś zablokować to po prostu to zrobi.
Trzecia edycja...Nie płacąc oczywiście.
I co najlepsze? Na wykopie ,,nie złożą propozycji nie do odrzucenia''.
Ja trafiłem na tekst z innego filmu ;)
Tak czy siak...no problem.
Komp ci nie muli od tych adbloków, do tego pewnie dochodzi antywir i inne programy w tle..?
W sumie to nie, oprócz przypadków kiedy pobieram jakiś plik z serwisu mega.nz xD
musiałby mieć prawdziwy zabytek by kilka pluginów przymulało mu komputer....
A czy Wy jako dodający nie powinniście nie mieć reklam z automatu?
tak, mamy opcje wyłączenia reklam w profilu, i z niej korzystam, nie zmienia to faktu, że ze względów bezpieczeństwa i lenistwa nie zamierzam dodawać wyjątków do zabezpieczeń, i w efekcie ten problem dotyczy także nas, bo pomimo że nie mamy reklam to otrzymujemy informacje o konieczności wyłączenia blockerów, bo dodanie zasłużonych użytkowników do wyjątków najwidoczniej przerasta informatyków filmwebu.
I oznacza to także, że wykupienie konta premium tego nie naprawi, chyba że ktoś jest gotów ryzykować korzystanie z filmwbeu bez jakichkolwiek zabezpieczeń przeglądarki.
Zaraz zaraz, to nawet jak wykupi się tego Graala to i tak blokada reklam musi być wyłączona?
Hehe, beka.
prawdopodobnie, bo zapewne dodani są do grupy na tej samej zasadzie co zasłużeni użytkownicy, a skoro informatycy filmwebu nie są w stanie utworzyć wyjątków dla skryptu to prawdopodobnie dotyczy to także kont premium, byłbym zaskoczony gdyby było inaczej.
A widzisz, nigdy nie miałem z tym styczności, i myślałem, że to nie pluginy, tylko pełnoprawne uruchomione programy.
tak czy inaczej nie ma to prawa znacząco obciążać współczesnych komputerów, podobnie jak posiadanie otwartych jednocześnie setek zakładek...
osobiście mam trochę pluginów, i ponad 80 otwartych zakładek, i nie zauważyłem mulenia, chyba że wynikającego z wolnego ładowania strony lezącego po stronie danego portalu. I dla jasności mój komputer nie jest szczególnie super, i ma już pare latek.
A jak wytłumaczysz to, że ja za każdą próbą instalowania przeróżnych adbloków to każdy z nich tak zamulał mi kompa, że nie sposób było korzystać, a po odinstalowaniu tego dziadostwa wszystko wracało do normy.
Procesor Intel Pentium Dual 1.80 ghz, Pamięć Ram 2 giga. System Windows 7 32 bitowy.
I wszystko jasne. Dlatego Ci muli. Pewnie jeszcze grafika zintegrowana xD
Właśnie co do grafiki to nie wiem jaka, bo nie widzę nigdzie tych opcji od grafiki.
Grafikę masz w panelu sterowania w menadżerze urządzeń, ale to już mało ważne.
Wiem przecież. Dzisiaj to byle jaki smartfon ma lepszą specyfikacje jak mój komp.
Z tego co wiem to mój smartfon ma wiecej ramu niż twój komp xD
Na każdym kroku intryga ... https://www.youtube.com/watch?v=aGEr9mKgSaw
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
zdecydowanie problemem jest ram, bo zapewne windows i antywirus pożera lwią cześć zasobów, w efekcie niewiele pozostaje dla pozostałych programów. Dlatego pisałem o współczesnych komputerach, bo osobiście mam 8 Gb, i to w dzisiejszych czasach jest mało...
A prawda jest taka, że w dobie reklam jakie serwuje ludziom filmłeb, to znikome zasoby pamięci i czasów procesora używane przez dodatek blokujący reklamy są niczym w porównaniu do ulgi dla niego wynikającej z braku konieczności wyświetlania tych niezwykle obciążających komputer elementów.
Czysty zysk :)
prawdopodobnie to tylko chwilowe, w przeciągu paru dni pojawią się aktualizacje do blockerów, i problem zniknie.
i nie jesteś sam, co zabawniejsze dotyczy to także osób które mają możliwość wyłączenia reklam, oczywiście w teorii wystarczy wyłączyć blockera, ale nie ufam zawartości filmwebu, by poruszać się po nim bez zabezpieczań xD
No ja wiem, że nie jestem sam, zdaję sobie z tego sprawę :>
"co zabawniejsze dotyczy to także osób które mają możliwość wyłączenia reklam"
Jebłem XD
Gdy wchodzisz na Filmweb https://youtu.be/7YFC0O393DQ?t=9
Jakoś niecałe półtora roku temu przy pierwszej tego typu akcji z ich strony wystarczyło około dwóch dni, więc tym razem zapewne nie będzie inaczej, nieco cierpliwości i będzie po bólu ;)
w sumie gdyby nie ten temat to zapewne bym się nie zorientował, bo od dłuższego czasu praktyczniej nie zaglądam na fora filmwebowe, z wyjątkiem forum portalu, by powylewać swoje żale na administracje i portal xD Zatem zapewne zanim bym to zrobił to ten problem zostałby rozwiązany poprzez aktualizacje.
Ja akurat robiłem sobie porządki na FDB i zaglądałem/porównywałem z datami ocen na FW i nagle wybałuszam oczy... a tu taki zonk! Jakoś 16:57 była zdaje się jak się ten zbuk pojawił.
Ale długo to nie potrwa, jak nie jutro, to na maksa w piątek będzie po wszystkim :)
Otóż to : )
Poprzednio też tak było , zaczął mi się pojawiać ten ich żałosny komunikat o wyłączeniu blockera , miałem już zamiar coś z tym kombinować , a tu patrze minął chyba jeden dzień czy dwa i było po wszystkim..Ub.Org. sam z siebie się zaktualizował..
Ja nie zamierzam żadnych Filmwebów + czy minus wykupywać , nie że nie mam czy mi szkoda , chodzi o to że co raz rzadziej tu zaglądam , co raz bardziej przyzwyczajam się do FDB , i co raz bardziej jest mi obojętne co się tu dzieje..
Przestanie mi działać tu blocker , to kiedyś po prostu wyczyszczę stąd swoje oceny , zostawię tylko pusty profil z komunikatem dla znajomych gdzie jestem i tyle , bo po co się męczyć ? : )
Po za tym u mnie nie ma Multikina..