Jestem na filmwebie mniej więcej już rok. Filmweb ma wiele zalet, ale ma również i parę wad. Postaram sobie je wymienić:
1. Piszesz recenzję. Starasz się itp. Kliknij ,,opublikuj" i godzinami się ładuje i się i tak nie załaduje i 20 minuty pracy poszło błoto. Z drugiej strony możliwie że to tylko błąd mojego komputera.
2. Nic się nie da tu edytować. Zawsze gdy chcę to zrobić muszę nie wiadomo jakie źródła podać gdzie to znalazłem czy osoba grająca w danym filmie jest np. wymieniona w czołówce itp. Po co to? I jeszcze admin musi to potwierdzić. To bez sensu: jak ktoś jest trollem to zawsze wymyśli sobie jakieś niby źródło itp. więc to jakoś mega filmwebu od głupich żartów nie uchroni. Co więcej to się tak długo ładuje przy opublikowaniu. Może to być jednak błąd mojego komputera, jednak błędem mojego komputerem nie jest ta edycja.
3.Może i mi się wydaje, ale nie można nic o sobie napisać. Szkoda, bo bym się przedstawił. Nazwiska oczywiście bym nie podał, jednak na opowiedział bym coś o sobie np. jak poznałem filmweb itp.
4. Nie widziałeś filmu: nie możesz ocenić obsady aktorskiej. W sumie to nie jest wada, jednak np. widzi się aktora w zwiastunie i już na tyle można się domyślić że czy gra dobrze czy nie.
5. Admini rzadko kiedy kogoś blokują. Mi np. parę osób dokucza i jeszcze nie ma bana i ich obraźliwie komy nie są usuwane. Administracja mogła by trochę częściej przeglądać filmweb itp.
Zgadzam się. Nie tak dawno pisałem wspomnienia z filmu, którego nie mogłem znaleźć. Napisałem przez 15 minut, kliknąłem by opublikować, jakiś błąd i wszystko poszło. Teraz jak piszę coś długiego najpierw robię kopię.
I kolejne wady filmwebu:
1. Czasami przy komentarzu niema opcji ,,edytuj". A by się przydała bo np. czasami jakiś hejter chce specjalne kogoś wkurzyć i sprowokować go by ten powiedział co o nim myśli. I potem co? Takie wyzwiska w stronę zwykłego kretyna który tylko się tym karmi są na forum i każdy je widzi.
2. Czasami nie można usuwać komentarzy/wpisów na forum.
Edycja jest dostępna jedynie przez 5 minut od wysłania wiadomości, lub do czasu udzielenia przez kogoś odpowiedzi, by uniemożliwić zmienianie postów w trakcie dyskusji, i by nie było koniecznością robienie screenów całej dyskusji. Co uważam za dobre rozwiązanie, chociaż czas edycji bez uprzedniej odpowiedzi mógłby zostać wydłużony do 10 lub 15 minut.
1. Dlatego należy kopiować treść komentarza przed jego wysłanie, bo to bardzo częste, szczególnie przy dłuższych komentarzach, których napisanie trochę zajmuje.
2. A: Edycja jest dostępna jedynie przez 5 minut od wysłania wiadomości, lub do czasu udzielenia przez kogoś odpowiedzi, by uniemożliwić zmienianie postów w trakcie dyskusji, i by nie było koniecznością robienie screenów całej dyskusji.
2. B: Nie trzeba wymyślać żadnych źródeł. Najprostszy sposób to zgłoszenie poprawki na imdb, i podanie imdb jako źródła, a nikt nie przyczepi się do źródła, chyba że do czasu weryfikacji dane zostaną ponownie zmienione na imdb.
3. Możesz założyć bloga i na nim napisać kilka słów o sobie. Można też dodać krótki opis, który widoczny będzie na profilu pod awatarem - na tym ciemnym tle.
4. Kłaniają się na zmiany na filmwebie, stary system z oceną na stronie aktora był znacznie lepszy.