Wczoraj założyłem temat "Kto jest Twoim idolem i dlaczego jest to JPII?" - dokładnie tak był sformułowany. Ku memu zdziwieniu pojawiły się odpowiedzi, których się raczej nie spodziewałem, mianowicie, nieprzystające do ogólnych kanonów bądź zdecydowanie odstające od nich. Nie epatowały niepodważalnym szacunkiem i ogólnie przyjętą czcią. Dziękuję za zainteresowanie użytkownikom: Layne Staley, Ariel i Lothriel, to Ci których zapamiętałem. I cóż się wydarzyło... Oto nagle, zablokowano wypowiedź Layne'a, który ośmielił się użyć słowa na "g", no dobrze, to jeszcze rozumiem, mogło być niezgodne z regulaminem. Ale już po chwili temat zniknął zupełnie, magia, pewno sam pan Bóg usunął. Czyżbym poruszył temat drażliwy, nieodpowiedni, temat na który się nie dyskutuje? Dogmat? Mało tego, w odpowiedzi założyłem post: "Gdzie mój temat o papieżu?", który wielkim zainteresowaniem się nie cieszył, tylko Ariel i Lothriel zauważyli brak poprzedniego. Następnie zamieściłem tam odpowiedni komentarz do sytuacji, ośmieliłem się zauważyć, że mamy w naszym "demokratycznym" kraju cenzurę i nie zdziwię się, jeżeli mój blog zostanie skasowany. Co więcej przytoczyłem wypowiedź ś.p. Czesława Miłosza, że "poezja papieża to grafomania", z którą się w pełni zgadzam. Posunąłem się nawet do zapytania, co dobrego konkretnie zrobił Wojtyła, ależ ze mnie drań. Wypowiedź również zniknęła bez śladu. Temat nie do przyjęcia. Pytam się, jakich jeszcze tematów nie wolno poruszać na filmwebie? Chciałbym wiedzieć na przyszłość, żeby nie marnować czasu. Proszę też o krótkie i racjonalne wyjaśnienie dlaczego mój pierwszy temat został w całości unicestwiony.