Jeszcze kilkanaście dni temu już podczas wpisywania produkcji w wyszukiwarce powyżej, pojawiał się w sugerowanych odpowiedni tytuł, którego się szukało. Teraz coś się pochrzaniło, bowiem wpisuję tytuł, ale nadal pojawiają się produkcje, które niewiele mają wspólnego z szukana pozycją, nawet jeśli jest już wpisana cała nazwa. Dopiero jak się potwierdzi enterem szukany tytuł - wyskakuje on na następnej stronie (nierzadko sam bez innych produkcji o zbliżonym tytule). Czyżby znowu chęć uzyskania jak największej ilości kliknięć na stronie? ;/

drenz

Nadal tak masz? U mnie wszystko jest ok...

KUNIQ

Tak. Na dwóch różnych komputerach, choć oba to mozilla. Wpisywałem ostatnio ograną grę - House of Caravan i brak w sugerowanych, podobnie miałem bodajże z "The last tinker: city of colors" w innych przypadkach jest już lepiej, bowiem są w sugerowanych, ale na pewno było znacznie lepiej jeszcze kilka dni temu.

drenz

Pierwsza gra o której piszesz ma zaledwie 2 głosy. Może to jest powód? A może wyszukiwarka pcha na siłę filmy zamiast gier? Nie wiem jak jest ustawiona. Ja nigdy nie miałem problemów z wyszukiwaniem (jednak nigdy nie szukałem gier). Używam chroma jeśli ma to jakieś znaczenie.

KUNIQ

Tak właśnie myślałem, że może przez niska popularność danego tytułu (chociaż niektóre tytuły mające 1 głos jednak bez problemu pojawiają się w sugerowanych), oraz że jednak preferowane są filmy natomiast gry w dalszych sugestiach. Jednak coś musiało sie pochrzanić, bo bardzo rzadko przy tytułach pojawiali mi sie sugestie z nazwiskami aktorów. Hmm pewnie nic nie poradzi i trzeba będzie się przyzwyczaić, teraz jednak wyszukiwarka przypomina mi tę z imdb, która również ma problemy z określeniem bardziej zbliżonych sugerowanych tytułów.

drenz

Wydaje mi się, że to próba usprawnienia wyszukiwarki, by pokazywała wyniki nawet przy błędnym zapisie. Np.: wpisujemy "ngis oshm" i wyszukiwarka znajduje Nagisę Oshimę. Ale: klikamy enter i po "ngis oshm" nie znajduje Oshimy.
Też zwróciłem kilka dni temu uwagę na to, że przez jakiś czas wyszukiwarka nie działała, a teraz działa tak jakoś dziwnie.

Fangorn

Aha, tylko nie wiem, czy tak nie było i wcześniej, przed "awarią". Zwykle zapytania wpisuję dokładnie, więc nie mam pewności. Ale na pewno wyszukiwarka działa inaczej niż wcześniej.