moje pytanie do administracji. dlaczego moderowanie forum jest na tak tragicznym poziomie? dlaczego trzeba czekać tygodniami na usunięcie faszystowskich albo zwyczajnie chamskich komentarzy? a jeśli nikt ich nie zgłosi to nie są w ogóle usuwane... to potężny portal i nie powinno być sytuacji, że nie da się zapanować nad dzieciarnią i oszołomami. bez tego nie wejdzie się na poziom, którego - jak głęboko wierzę - oczekują od Was liczni użytkownicy.
problem jest szerszy i dotyczy w ogóle polskiego neta (vide gazeta.pl i inne). ale jeśli wychylić nos za polskie podwórko, to na zachodzie takie portale naprawdę działają inaczej. więc przed Wami szansa na wybicie się nad polskie bagienko i utrzymywanie portalu na wysokim poziomie. trzymam kciuki:)
koszt - jeden etat, efekty mogą być naprawdę duże!
zgadzam się z tą argumentacją. wszczynając dyskusję chodziło mi o filmweb, potem w naturalny sposób zacząłem odnosić się do całej polskiej sieci (przyznaję - w sumie niepotrzebnie heh).
nie jestem aktywnym forumowiczem. nie wdaje się w dyskusję właśnie dlatego, że poziom dyskusji jest beznadziejny. wątek ten założyłem, bo choć mało piszę, to sporo czytam forum, poszukując informacji czy warto się na film wybrać / obejrzeć w tivi. i kiedy widzę, że zgłoszone przeze mnie do usunięcia posty JAWNIE ŁAMIĄCE PRAWO nie są usuwane przez kilka tygodni to uznaję to za prawdziwy skandal.
post z wątku na filmie "Kwiaty wojny":
"Polska dla patriotów to co tu jeszcze robisz? Nawdychałeś się cyklonu ty parchata padlino? Zabieraj swoją rodzinke do izraela bo wszyscy i tak już wiedzą że jesteś rasowym żydem, mimo domieszki krwi murzyńskiej ze strony twojego starego:) Pamiętaj, że z takim kinolem zapieprzasz pierwszym transportem do treblinki. Masz fajny nick bo akurat MrKimimaro znaczy dosłownie pan żydowski kałmuk:) Miłej barmicwy cwelu mojżeszowy:)"
zgłaszałem z pół roku temu i jeszcze parę razy dla próby:) i nic:)
a mój ulubiony post z tego wątku: "nawet na Interia , ostatnio napisali ze ZSRR to zbrodniarze, nie popieram Niemców, jak chodzi o 2 wojnę swiatową tylko w tym przypadku chodzi mi tak , ZSRR pokonało niby Socjalne Państwo Niemieckie , przy okazji ZSRR okupowali Polskie i inne nardody przez ponad 40 lat, zachowali się jak Nazistowski naród , a banda dzieci, komunistów i żydów zapomina o tym ." to nawet nie nienawiść z niego bije, tylko zwykła głupota...
Proszę o zablokowanie konta tego użytkownika:
http://www.filmweb.pl/user/I_am_Providence
Osobnik ten wysyła mi w prywatnych wiadomościach obelgi typu wyzywa mnie od K U R E W i LAFIRYND, grozi zablokowaniem konta. Uczepił się jak rzep psiego ogona. To już zakrawa na stalking.
Powinno się ustanowić więcej moderatorów, rynsztokowe słowotwórstwo, patologia, wyzwiska to coś co bardzo źle wpływa na wizerunek serwisu.
Bardzo źle świadczy o administracji.
Robiąc nabór, właściwych, dorosłych ludzi o nienagannej kulturze serwis by tylko zyskał. Powinno być ok. 20 moderatorów non profit.
Bedzie wtedy spokój, inaczej z pospólstwem nigdy sie nie wygra, a cała Polska bedzie mówić że na film webie jest rynsztok, nie forum z prawdziwego zdarzenia.
Nie Polska, a świat cały... Póki co niestety portal musi sie zadowolić chamstwem wśród administracji. Nikt kulturalny (ani tym bardziej dorosły) nie przysłał CV.
To jest np. wpis, który na pierwszy rzut oka należałoby usunąć z uwagi na jego niezgodność z regulaminem. Jednak kontekst sprawia, że wpis może być dla niektórych (dla tych o średnim poczuciu humoru) zabawny, raczej nie jest też umyślnym trollingiem. Powiedz, Sowobezoka, czy na ambitniejszych portalach zostałby usunięty?
i jeszcze miła próbka dialogu dwóch wybitnych polskich myślicieli:
gamera7
27 kwi 10:35
Nic nie rozumiem z tego co napisałeś. Bredzisz.
w odpowiedzi na post: MrKimimaro
MrKimimaro MrKimimaro
9 maj 14:55
to naucz się Polskiego , zydzie a potem pisz.
w odpowiedzi na post: gamera7
gamera7 gamera7
9 maj 21:17
Co tam matołku ci nie na rączkę? Od razu z twoich wypowiedzi widać żeś żydek i to pewnie wykorzystywany w dzieciństwie przez jakiegoś księdza. Spłyń pajacu.
w odpowiedzi na post: MrKimimaro
kislav79 kislav79
3 maj 9:54
Żydzie nie jesteś w Knesecie więc skończ swoje biblijne wynurzenia a żydowską wiarę głoś w izraelu albo USA. Tu nie ameryka, tutaj jest Polska, tu nie hamburger a kiełbasa swojska. Zjedz trochę macy, kilka bajgli i ogarnij teren bo się spinasz mosiek jak plandeka na żuku. AMOR PATRIAE NOSTRA LEX
Po prostu musi tu być wreszcie wprowadzony system ostrzeżeń, 5 ostrzeżeń i ban. Najlichsze portale to mają, a FW nie ma i efekt jest taki, że usunięcie trolla zależy od widzimisię admina, a nie ustalonych reguł. Banalne rozwiązanie problemu chamstwa i trollowania na FW.
Moim zdaniem właścicielom portalu po prostu nie zależy. O chamstwie na filmwebie krążą już legendy w całym necie i realu. Jak tu jest widać. Nie zachęca to nowych userów do rejestrowania się. Moderacja NIC nie kosztuje. Tak jak na innych serwisach wybiera się moderatorów non profit ze społeczności. Kogoś o nienagannej opinii i dorosłego. Tu wszyscy wszystko mają gdzieś, takiej samowolki, dziadostwa jeśli chodzi o tą stronę film webu w całej polskiej ani zagranicznej sieci nie widziałam nigdy !