Nie wydaje Wam się, że program telewizyjny powinien być pod tym względem ciut bardziej zróżnicowany? Codzień, na każdym kanale (daj Boże jeden!) kilka amerykańskich filmów... A dlaczego nie japońskie? Hiszpańskie? Francuskie? Skandynawskie? Jestem pewien, że wśród nich jest wiele, wiele ciekawych pozycji. Ale nie, "my już są Amerykany, my są pany, mamy glany" - jak to Kukiz kiedyś śpiewał.

Shhh

nie zauważyliście, że tv mamy zapchaną filmami z usa, czy uważacie, że obrazami z innych krajów nie warto sobie d* zawracać?

Shhh

Prawdę mówiąc popieram to stanowisko na całej linii. Jes tak wiele ciekawych, nieamerykańskich produkcji, ale dla kogo mieliby puszczać ambitne kino? Dla garstki inteligentnych i wrażliwych ludzi, którym zależy na dobrym kinie? Większości ambicje kończą się na filmach z cyklu prawdziwe historie na TVN, albo innych tego typu. A jeśli amerykańskie produkcje, to też mogliby wybierać coś wartościowego, a nie cały ten chłam. Popieram Cię i rozumiem :-)

Shhh

ZGADZAM SIĘ W 100%, ALE NIESTETY WIĘKSZOŚĆ Z NAS OGLĄDA TE CHŁAMY, BO NIC CIEKAWEGO NIE LECI, TYSIĄCE RAZY BY ZLICZYĆ CIĄGŁE POWTÓRKI, ZNOWU GRAJA KEVINA ITP, MAM PO DZIURKI W NOSIE TYCH FILMÓW, WOLE WOGÓLE NIE PATRZEĆ NA TELEWIZJĘ, M,MAM NA SZCZĘŚCIE CANAL+ GDZIE TAM OD CZASU DO CZASU ZDARZAJĄ SIĘ FILMY EUROPEJSKIE, POWSTAJĄ ONE PRZY WSPÓŁPRACY Z CANAL+, TO JE PUSZCZAJĄ.....A NA ŚWIĘTA KOLEJNY CHŁAM AMERYKAŃSKI.....

aanka

Fakt. Ale wiecie co? Myślałem, naiwnie sądziłem, że polsat da sobie w tym roku spokój z "Kevinem...", no bo który to już rok z rzędu? Gdzie tam... w każdym razie mnie zamurowało jak zwiastun zobaczyłem, znów(!) zostały mi 2 kanały do oglądania: ale kino! i tvp kultura, reszta to shit (poza "Ucztą kinomana" i "Kocham kino")...

Shhh

ja na "Kevina" tak samo zareagowałam:-) aż spytałam mamy czy widziała to samo i czy się przypadkiem nie przewidziałam, ale niestety nie:-( to już chyba przejdzie to tradycji światecznych jak karp czy choinka tylko że te są mniej lub bardziej przyjemne, a kevin... no comments. Niemniej jednak chłam i ubogość polskiej TV pozostają nadal przerażające:-(

Shhh

polecam programy europa-europa, kino-polska, ale-kino tam są dobree nieamerykańskie produkcje

Leon_B_Fink

Właśnie- jedynie na kanale Europa Europa można obejrzeć dużo ambitneg kina z naszego kochanego kontynentu. Jedyny minus ostatnio to przerwy na reklamy podczas emisji filmu.

Skandal

niestety nie mam Europa Europa:-((( ale za to mam 'ale kino!' i bardzo sobie chwalę, naprawdę dobry kanał filmowy, szkoda, że tv publiczna nie pożyczy sobie czasem czegoś od nich...