Może ktoś mi napisze filmy "ala" 1900: Człowiek Legenda, Dzieci Niebios ..., wiem, że każdy film jest inny, ale wiecie coś podobnego gdzie można znaleźć inny świat w filmie. Pozdrawiam

To może "Cinema Paradiso"?
pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
Yorick

Muszę sprawdzić jak skukam dam Ci znać jak wypadł, dzięki. Pozdrawiam.

Nosferatu-Symfonia Grozy z 1922 roku, naprawde klimat jest zabojczy, i to jest jeden z nielicznych horrorów, ktore naprawde jerza wlos na glowie;]
pozdrawiam

Myślę, że K-PAX ma coś wspólnego z 1900:Człowiek Legenda. Niby zupełnie inny film, ale.. Przypomniało mi się jeszcze "Przed Wschodem słońca", chociaż to film dość schematyczny, ale dzięki skupieniu się na relacji pomiędzy dwiema osobami odrywa od rzeczywistości.

age of innocence z michelle pfeifer, piekny film!,Godziny- 3 postacie kazda zyla w innym przedziale czasu, jednak cos ich laczylo.. Żądło - dobra komedia z r.redfordem lata 60 ny, prohibicja blabala, Finding Neverland z Johnym Deepem i Kate winslet tez polecam...obywatel cane, dr. strangelove - takich filmow jest mnostwo.

Ka23

jeszcze dodam do tej listy harold and maude - film momentami nieco zenujacy;)ale ogolnie dziwny, wzruszajacy i bardzo smutny