Od jakiegos czasu mam w głowie pewien pomysł ale niestety nie wiem jak go zrealizować. Z pewnościa mam wielu poprzedników którym również się to nie udało;/ Mianowicie w mojej głowie urodzil sie pomysł na serial. Może powiem cos o nim - postarajcie wyo brazic sobie cala scene jako scene komediowa :) kazde ujęcie kamery byloby ujeciem widocznym tak jak widziemy na swoje oczy:) kamera byla by oczyma narratora:) to taki poczatek troche nieudolny bo na szybko ale mam wiele nastepnych "odcinkow" juz w glowie hehe powiedzcie co o tym myślicie:)

Opowiem wam o kilku znajomych w pewnej miejscowości. Nikt nie będzie wiedział czy ta opowieść jest o nim samym a może o ludziach których zna...obok których mieszka... Przyjmijmy że miejscowości o której mowa nazywać się będzie Champagne a dzielnica w której mieszkają rzeczone osoby Rose Island. Malownicza miejscowosc w której kazdy się zna oraz piękne osiedle gdzie kazdy o każdym wie. Mimo miłych uśmiechów 2 sąsiadek, dobrego uczynku sąsiada , można miec wrażenie ze to miejsce jest jak wideoroom kazdy kazdego obserwuje . Może zaczne od siebie- obserwując to co dzieje sie dookoła mnie urodzil sie we mnie pomysl aby napisac to co widze, niestety niemoge napisać kim jestem, ile mam lat i innych ciekawych rzeczy . Z samego rana obudził mnie straszny dzwiek okazalo się że to krzyk mojej młodszej siostry przyjmijmy ze ma na imie Adelle . Strasznie rozkrzyczana, rozpieszczona małolata . Jej życie opiera sie na zakupach i drogich ciuchach . Kiedy poszla do liceum nagle jej świat się zawalił ponieważ wiedziala ze jej hegemonia nad innymi właśnie sie zakończyła . Przejdźmy dalej nadszedl czas aby wstac z lozka moje nogi zaprowadzily mnie do kuchni gdzie moim oczom ukazaly sie straszne obrazy , niczym sól na rane moi rodzice.... sami wiecie ... moim nastepnym krokiem byly odwiedziny lazienki. Szybki prysznic, posprzątanie swojej glowy i czas wyruszyć do centrum. Niestety nie tak szybko... kiedy moja dłoń dotykala juz klamki rozlegl sie irytujacy glos z jeszcze bardziej irytujaca wiadomoscia "kochanie nie zapomnij odwiedzic babci". Wielu z was mysli co w tym złego... tak wiem ale nie znacie mojej babci. Opisac sie tego nie da trzeba po prostu to zacytowac lub przezyc samemu spotkanie z nia. Jedynym powodem dla ktorego odwiedzam jak to nazwac hmmm zamczysko wiedzmy jest wspolczucie dla jej psa ktory potzrebuje wody i jedzenia . Wreszcie udalo mi sie wyślizgnac z domu . W pierwszej kolejności dzwonek do drzwi uslyszala moja bardzo dobra znajoma wymyślając jej imie kierować sie nalezalo tym aby idealne przypasować imie do jej zachowania wiec niech bedzie Oksana...nie chyba jej tego niezrobie za bardzo kojazy sie to z pania z lekkimi obyczajami ale mysle ze Miranda bedzie odpowiednie. Dlugie czarne wlosy ciemna karnacja faceci szaleja z nia . I wie oczywiscie jak to wykozystac kiedy miala 11 lat jako jedyna dziewczyna w szkole potrafiła bezblednie chodzic na szpilkach. kiedy miala 13 lat jako pierwsza dziewczyna w szkole miala chlopaka u ktorgo zostawała na noc mowiac oczywiscie mamie ze idzie do kolezanki. kiedy miala 16 lat uciekala przez okno aby tylko isc na impreze 19 lat zostala Miss Champagne . Ale nagle przyszedl moment ktorego bala sie najbardziej ZAKOCHALA SIE . naszczescie w bogatym biznesmenie oczywiscie nie mozna byc zdziwionym . Teraz ma piekny dom , wspaniały ogrod a co dla niej najwazniejsze pelny portfel . Wypilismy kawe , i naturalnie Miranda musiala pokazac swoj nowy samochod . Buziak na dowiedzenia i w dalsza droge . Kolejnym przystankiem bylo centrum handlowe . Jak zwykle czym wieksze tym mniej rzeczy kupisz wychodzac z domu z mysla kupna spodni butow i paska nagle okazalo sie ze moje zakupy ograniczyly sie do kupna glupiej niepotrzebnej figurki . Czas wracac do domu . Oczywiscie obiad , odpoczynek , prysznic i w dalsza droge. Nadszedl czas aby wykonac zadanie polecone przez matke odwiedziny SS BABCI . Jak zwykle do mych uszu dochodzilo wiele uwag, skarg a co najwazniejsze dobrych rad. Jak się ubierać , co jeść z kim sie spotykac itd. Pies najedzony i napojony wiec szybkim krokiem ucieczka z galerii strachow - nie przesadzam! Treaz mozna zrobic cos dla siebie dla relaksu - basen. Tego mi trzeba telefon do znajomych i 2 sie zgodzilo wiec znow do domu po rzeczy i na basen. Musze przedstawic wam tych 2 to Derek i Anna nierozłaczna para niby para ...kazdy domysla sie ze to gej i lesbijka po tym jak Anne przylapano na... z Monika a Dereka znaleziono na gej potralu oczywiscie...ktoś mu go zalozyl. Woda lodowata w basenie wytrzymac nie idzie a Monika i Derek tak jakby rozproszeni widokiem innych. Godzina plywania byla mi potrzebna . Przyjechali po nas Mark i Adrzej wyskoczylismy wszyscy na drinka do eleganckiej restauracji a przynajmniej taki byl zamiar... bo skonczyylismy picie w podrzednym pubie slaniajac sie na nogach ale moge wszystko wyjasnic dlaczego. Markowi urodzilo sie dziecko wszystko byloby idealne gdyby on tylko kochal lub chociaz lubil dzieci. Ok nie ma sensu dluzej mowic o tym rynsztokowym zachowaniu mam na mysli pijanstwo az do tego stanu. Wreszcie w domu lozko, papieros i zimna cola. Czas spać

mam nadzieje ze to ocenicie i powiecie jak mozna realizowac a przynajmniej sprobowac zrealizowac taki moj pomysl:P

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
LeoTaurus

nic ciekawego w tym serialu nie widzę

LeoTaurus

kilka uwag :) hyhy

1.Anka i Derek rozproszeni widokiem innych a nie Monika :)
2 albo robisz polskie imiona albo angielskie bo Andrzej i Derek brzmi głupio
3. Twój bohater to jakaś dziwna postać ani nie dzieciak ani nie dorosły, podejrzewam że jesteś młody a nie możesz sie doczekać jak dorośniesz. Jeśli gość mieszka z rodzicami to chyba jest z nim coś nie tak, ma samochód i pracuję?? ma koleżanki z dziećmi? Musi mieć przynajmniej 18 lat chyba zer to USA więc 16lat ale wtedy ta ciąża to jakaś patologia.
4.musisz znaleźć jakiś temat bo opisy całego dnia dzień za dniem to nuda,

5. a babcie sa fajne tylko rozpieszczone bachory tego nie doceniają