zdobyc film zalezy w jakiej dziedzinie ale chyba wiekszosc nagród zdobedzie albo film Spilberga MONACHIUM albo Tajemnice Brokeback Mountain .Jeśli macie jakies zastrzezenia to piszcie albo na moj numerek gg 2811444 który znajdziecie równiez na moim blogu albo dodajcie komentarzyka

DEBET

Film Tajemnice Brokeback Mountain -jest faworytem i to niedzięki temu,że jest to dobry film .Znając postępowanie Akademi jesli dostanie Oskara to ze względu na temat -jest to przecież film o gejach(może być przecież posądzona o nietolerancje).Decyzje Akademi są nieobiektywne
i wiele razy można sie bylo o tym przekonać.

Reeven

Obawiam się, że "Tajemnice..." mogą okazać się przegranym tak jak rok temu Aviator. T.z. nie całkiem, ale tak jak DiCaprio... zobaczy się... :)

Reeven

przepraszam bardzo ale czyżbys już widziała ten film, że wyrażasz takie opinie??? to troche nie fair. pomyśl zanim następnym razem napiszesz coś takiego, bo to że dostał tyle globów chyba o czymś świadczy...

Ala_8

Globy też muszą być poprawne oplitycznie. Brockeback Mountain nie jest takie świetny. Jest filmem niezłym. Właściwie to bardzo konwencjonalny , film , tylko że o gejach. Co w tym takiego " genialnego"? Nie wiem. Wiem , że mogło wyjść świetnie ( w końcu western , nieźli aktorzy i reżyser , ale powstał łzawy dramacik. W sam raz dla akademii.

lihol

ja myślę, że Monachium jest niezłym kandytatem na Oscara- ciekawy temat, a co do realizacji wydaje mi się że Spielberg to dobry reżyser. Jednak obawiam się, że Monachium może na wstępie odpaść w rywalizacji o tę statuetke. DVD z filmem dostarczone do członków komisji były źle zabezpieczone, przez co nie dało się ich ogładać. Nie wiadomo też, czy nie jest to wina "specjalnych" odtwarzaczy komisji.
http://www.dvd.gildia.pl/news/2006/01/zabezpieczony_przed_nagrodami [www.dvd.gildia.pl/news/ ...]

DEBET

Ja myśle, że dostanie "Tajemnica Brokeback mountain" chociaż nie wiem, bo nie widziałem, ale opieram się na tym co czytałem, no i w końcu dostał 4 złote globy.......chociaż może okazać sie niewypałem jak "Aviator".....