Zna się ktoś na anime? Czy jest coś z anime:
1.W stylu clannad i kanon
-bez głupkowatego humoru
-gdzie historia ma porządne i logiczne zakończenie
-gdzie są ciekawe postaci
-gdzie jest jeden facet i kilka kobiet albo jeden facet i dwie kobiety
-gdzie historia jest ciekawa w miarę od początku
-chodzi mi o anime dla facetów, a nie takie dla kobiet czy małych dziewczynek
2. Coś przygodowego, co nie byłoby przedramatyzowane, ale nie byłoby też płytką
przygodówką.
-bez głupkowatego humoru
-które nie są zbyt dziecinne
-gdzie jest wątek miłosny
-gdzie ważną główną rolę odgrywają postaci kobiece
-nic krwawego
-gdzie historia jest ciekawa w miarę od początku
-chodzi mi o anime dla facetów, a nie takie dla kobiet czy małych dziewczynek
-gdzie są jakieś ciekawe zwroty akcji, zaskoczenia.
3. (tego chyba nie ma)
Coś ciekawego s.f., co nie jest mecha, ani militarystyczną space opera
-gdzie akcja nie dzieje na ziemii, ani planecie, która wygląda dokładnie jak ziemia
-gdzie ważną główną rolę odgrywają postaci kobiece
-nic krwawego
-żadnych komedii
-muszą być kosmici, inne planety
-żadnych motywów typu: dobrzy ludzie walczą ze złymi kosmitami, którzy ich
zaatakowali.
-gdzie są jakieś ciekawe zwroty akcji, zaskoczenia.
http://myanimelist.net/animelist/MistrzSeller
Powie ci, że zbyt depresyjne, główny bohater nie jest romantykiem, a poza tym to jest to zbyt chore i nierealistyczne jak na jego biedną skołataną duszę ;)
Porytych. xd Jako ostatnie podaję Shuffle i ef - a tale of memories, nie chce mi się przetrząsać listy i szukać, w czym jednak humoru nie ma.
Shuffle przecież to zwykła komedia haremowa. Pisałem, że NIE chce komedii. Nic dziwnego, że odrzucam to co piszecie jak podajecie to co napisałem, że mi się nie podoba.
ef- próbowałem kiedyś, totalnie nie interesujące.
Oglądałem to. Głupie i nielogiczne. A jak przeczytałem jak to się kończy, to już kompletnie nie żałowałem, że to porzuciłem.
Co do punktu drugiego mogę ci polecić Inuyashę spełnia kryteria które wymagasz : Postacie kobiece odgrywają tu ważne role, jedna z nich jest główną bohaterką, pojawia się delikatny wątek miłosny, postacie mają różne charaktery, akcja jest lekko humorystyczna ale to bardzo przyjemny humor nie głupkowaty, no i trochę krwi można tu zobaczyć ale bardzo rzadko.
Ok, ale ja nie mam czasu oglądać tasiemców. Poza tym wolę zwarte fabuły, takie, które można obejrzeć w kilka dni. A tu zanim dojdę do końca, to nie będę pamiętał początku.
Ale dzięki, że chciałeś faktycznie pomóc. Bo większość postów tutaj to spamerzy, którzy mówią, że spamuje.
Po prostu wolę historie, które obejrzę w kilka dni, a nie będę oglądał miesiącami nie pamiętając co i jak i nie mogąc potraktować fabuły jako jednolitej całości.
Co do 1 - Może Bokura ga Ita? Historia jest w miarę ciekawa, wciąga z każdym odcinkiem przez swoją tajemniczość, logiczna, nawet życiowa fabuła i poniekąd rozchodzi się o dwie dziewczyny - są też wzmianki z humorem, ale nie jest ich aż tak dużo, to zdecydowanie bardziej melodramat. Zirytować może cię chyba główna bohaterka, bo jest typem postaci kochasz albo nienawidzisz, ale ja tam ją zniosłam.
Dzięki, że chcesz pomóc, ale to anime dla małych dziewczynek (shoujo), a nie dla facetów. A ja jestem facetem. Mnie nawet anime dla dorosłych kobiet nudzą, albo rozczarowaują, a co dopiero anime dla młodszej widowni.
Ale dzięki za pomoc i wniesienie czegoś do dyskusji zamiast spamowania.
Chciałem coś polecić, ale później zobaczyłem twoje oceny (Gra o tron, Black Lagoon, Samurai champloo, Ergo Proxy - wszystko na 1/10)...
Troll. Nie możesz zrozumieć, że inni mogą mieć inne zdanie o twoim ukochanym serialu? Ach te dzieci.
Powiem ci czego nie mogę zrozumieć.
1. Nie mogę zrozumieć co tobą kieruje gdy bezczelnie wykorzystujesz osoby chcące ci pomóc. Po tym jak ludzie podadzą ci kilka tytułów zaczynasz deprecjonować ich gust, wywyższać się i podawać nowe, niewymienione wcześniej kryteria podług których rzekomo chcesz znaleźć film/serial.
2. Nie mogę zrozumieć jak nisko musi człowiek upaść aby tak desperacko próbować zwrócić na siebie czyjąś uwagę.
Ile już takich tematów założyłeś? Kilkadziesiąt? Wystarczyło użyć wyszukiwarki GOOGLE, albo wejść na IMDB i spojrzeć na tematyczne listy tworzone przez użytkowników. 15-30 sekund i miałbyś odpowiedzi na wszystkie swoje pytania.
1. Nie wykorzystuje. To nie moja wina, że nie trafiają w to czego szuam. Gdzie niby się wywyższam. Po prostu pisze, że tego nie lubię. Żaden człowiek nie jest idealny. Trudno podać wszystkie rzeczy, które się nie podobają i czasem o jakiś zapominam.
2. Nie wystarczy użyć google. Ja nie szukam dowalnego anime z gatunku, tylko czegoś konkretnego. Skąd mam wiedzieć jakie kryteria przyjmuje jakiś użytkownik Imdb. To co się mu podoba niekoniecznie musi podobać mi. poza tym to co on wpisał niekoniecznie musi być tym czego szukam. Na przykład zrobi listę romansów, ale będą tam same zawierające humor, który dla mnie jest głupkowaty i przez to nie dają się do oglądania.
Dlatego muszę sie pytać ludzi, bo nigdzie nie mogę wyszukiwać po kryteriach, które mnie interesują (np . na wszelkich serwisach wszystkie przygodowe anime są w jednym worku, nikt nie dzieli ich na mroczneiejsze, czy lżejsze, przez co trudno znaleźć to czego szukam).
Już po którymś z kolei wątku który podjąłeś, powinieneś zauważyć, że ludzie, podobnie jak jakakolwiek wyszukiwarka nie są w stanie Ci pomóc.
To jak mam do frela szukać. Ja chce coś obejrzeć i nie co kolwiek tylko coś o określonej tematyce. Jakby ludzie czytali uważnie, to by nie było problemu.
Czytają uważnie i widzą, że nie dość, iż masz bardzo wąskie gusta, to jeszcze wymagasz niemożliwego i masz problemy z podstawowymi zasadami szukania informacji w sieci.
Nie mam problemów, po prostu nigdzie nie mam możliwości znajdywania po kryteriach, które sa dla mnie istotne (sam gatunek, czy podgatunek nic mi nie mówi).
Ladnie ze sie przedstawil^. Jemu nic nie bedzie pasowalo, to jego metoda trollowania. Bedziesz podawac jakies propozycje a on bedzie pisal ze nie interesuja go filmy , gry ,komiksy o ble ble, z ble ble, w ktorych ble ble.
Ty jeszcze męczysz ludzi? Powiem tobie co masz począć... Pochyl się.....jarzysz... rozpędź... a ściana same cię znajdzie.... jesteś tak mądry jak wyborca PO.... dlatego tak jest..
Bo nie da się inaczej czegoś znaleźć. więc jak interesuje mnie konkretny motyw to muszę pytać ludzi.
ty nie chcesz pytać ludzi, tylko terminatorów. Wyślij mi zaproszenie i cię przyjmę i przypuszczam że dużo ich nie masz.
Wiesz co deklu.. chciałbym dożyć chwili kiedy twojego avka i durnych pytań nie będzie... Czy mi pulok staje o trzynastej..?
Sprawdź któreś z tych:
1. Paradise Kiss
Nodame Cantabile
Winter Sonata
2. Hanasaku Iroha
I ogólnie:
Haibane Renmei
NHK ni Youkoso!
Mam dla ciebie coś idealnego!
Sam stwórz anime, które DOKŁADNIE opisałeś, w końcu nikt nie znajdzie czegoś podobnego do twoich kryteriów. Tylko ty potrafisz takie anime stworzyć. ; )
Poza tym patrząc na twoje oceny na filmwebie - ręce załamuję i płaczę do nieba. POSZUKAJ SAM, skoro nic ci nie odpowiada. Ludzie są mili, a ty opryskliwie odpisujesz. Powodzenia w szukaniu (chciałam ci pomóc, ale czytając co piszesz - nie za bardzo mam ochotę, a oglądałam mnóstwo anime). Także ten, miłego!
Ale, mimo wszystko, sprawdź u mnie - http://www.anime-shinden.info/user/madciak/ jest tam kilka ciekawych przygodowych, ale to musisz poszukać, bo po tytułach niezbyt pamiętam, które to które.
Cześć
Czy ktoś kojarzy następujące anime. Od razu uprzedzam, że kojarze mało faktów:
- pewni ludzie posiadali różne moce w w jednej ręce
- główny bohater miał moc "neutralizowania" innych mocy
- kręciła się z nim jakaś dziewczynka, która była jakąś "księgą" (?)
- pamiętam jeszcze że jeden z przeciwników miał moc "zmiany kierunku wektorów"
Błagam jeśli ktoś coś kojarzy niech da znać
A może chłopak już stracił wszelkie nadzieje, że odnajdzie swoje anime porzucił swoje człowieczeństwo , zwątpił w sens swojego istnienia... A tu nagle po 2 latach pomocny duszek przyniósł odpowiedz na jego pytanie i na nowo odmienił jego życie :D to byłoby piękne