proszę nie przegapić "Tańcząc w ciemnościach " w poniedziałek 22:55 tvp1. Kto nie widział gorąco polecam!!!
zdarza się że filmweb pożre akapit, bestia krwiożercza :)
sprostowanie: kukulska jest przedstawicielem deathmetalu ;) to bardziej hard niż metal, ale na pewno miałaś okazję słyszeć cokolwiek tej przewspaniałej piosenkarki...
trzeba mieć włosy długaśne żeby tak wymiatać po podłodze jak ona to robi... fakt, kawałek ostry. Ale znam mocniejszy - co prawda A Jantar"tyle słońca w całym mieście"... chociaż przy puszku się wszystko chowa w buty...
o tym samym pomyślałam przed chwilą :))) i do tego natłukłyśmy już 2gą stroonę postów, nie licząc blogów :)))))))))))))) ciekawe zjawisko, ciekawe...
PS: To Ty mnie inwigilujesz. widizałam sama :) tyle że nie mogę tego dodać na blogu :| ech...
w ramach przypomnienia Wam i samej sobie:
Ndz tv1 21:55 "Klątwa skorpiona"
Ndz tv1 23:50 "Requiem dla snu"
Pn Polsat 20:40 "Dzień niedpodległości"
dziękujemy za przypomnienie :) w ramach przypomnienia TOBIE, droga Imaginacjo, dziś "Piątek trzynastego" :)))) po 23 na TVP1. :)
szalom
Droga Klucznico! na Twoje recę składma podziękowania za przypomnienie mi o "Piątku trzynastego" :) Z poważaniem -ImAgInAcJa-
no ja mam nadzieję że nie zapomnisz tak jak o "TAńcząc w ciemnosciach"... ja Ci tam nie wypominam, ale.... :)
PRzypominam jeszcze raz ;)))
pozdr
przyznam bez bicia... przegapiłam pierwsze 15 minut bo się zasiedziałam na Filmweb'ie ;) ale film dość smieszny i mało straszny. Nie potrafię zrozumieć motywu dziewczyny która martwi się o nowego kolesia bardziej niż o własną matkę toz to czysta abstrakcja... :)
ja sie tym razem popisalam jak Ty w poniedziałek - rewanż :) - nie oglądnęłam. Wybrałam się na grilla i wypadł mi z głowy całkiem ten film...
Imaginacjo droga - jak to abstrakcja? to chyba jasne że jakaś głupia dupa będzie się martwiła o jakiegoś gościa, który jest potencjalnym kandydatem na ojca jej dzieci niż o własną matkę ;)))))
pozdrawiam
Następna porcja do obejrzenia. Jak ktoś ma kablówkę albo cosik lepszego :|
11.09 (Sobota)
10:40 Czarne chmury (serial odc. 1/10 rok:1973) - TVP 3
18:45 Zakochać się (z De Niro) - TV4
20:10 Czekolada - TVP1
22:00 Stan oblężenia - TV4
22:35 Wywiad z wampirem - TVN Siedem
23:35 25. godzina - HBO2
12.09 (Niedziela)
15:55 Rain Man - Ale kino!
21:00 Azyl - HBO2
23:15 Malaria - Ale kino!
23:40 8 Mila - Canal+
23:50 Requiem dla snu - TVP 1
02:05 Helikopter w ogniu - HBO
mówisz "jakaś głuypia dupa"... no to wiem dlaczego tego nie rozumię ;););) ech ta dzisiejsza młodżież... :):):)
sama wytłumaczyłaś to zjawisko swoim wcześniejszym pytaniem "(...) motywu dziewczyny która martwi się o nowego kolesia bardziej niż o własną matkę (...)" no więc to jest właśnie głupia d* :)))
:):):):) biedne dziewuchy... jak je z tego wyleczyć..?? co pani doktor proponuje??elektrowstrząsy czy terapia szokowa?? :)
tego się nie da wyleczyć... proponowałambym terapię jaką Wojaczek zastosował Teresie pielęgniarce ;)))
Otóż to... dotarłaś do sedna sprawy... nie ma tak dobrze, więc dziewucha się bardziej przejmuje jakimśtam kolesiem niż matką ;)))
oglądałaś wczoraj Requiem dla snu...?? czy zapomniałaś ;-) ja seansik zaliczylam... ale na noc to nie jest najlepszy pomysł... :)
nie oglądałam. Zapomniałam :) ale nawet jakbym pamiętała to miałam zajęcie, dzisiaj też nie bardzo mam czas cokolwiek zrobić. najbliższe 2 tygodnie jak filmweb zaliczę chociaż pół godziny dziennie to będzie dobrze :| Nie mam czasu sie po tyłku podrapać... shit :(
pozdrawiam :)
jak Ci się podobał requiem? :))
ja również jestem fanką requiem'u :) niestety nie trafiła TVP w mój Freizeit... ano wrzesień się zaczął, dzieci do szkółki poszły, a razem z nimi studenci (i studentki :| ) na praktyki... napędzam machinę biurokratyczną pisząc konspekty i elaboraty. No i oczywiście przygotowuję się do roli bezrobotnego nauczyciela przeprowadzam lekcje (i hospitacje wrrr) z wspaniałą młodszą młodzieżą... masakra! wziąć pałę i lać :)))
pozdrawiam
oooo!!! pani nauczycielka :-O!! Dzieeeeeńń dooooobryyyyyy!!! :):) a czego będziesz uczyć??ja mam jeszcze wolne :) studia od 24 :) a na razie tylko praca :)
dzień dobry, proszę usiąść :)))
histerii nauczam. właśnie przylazłam po lekcji... ech... tragedia. 2 tygodnie praktyk jeszcze, tydzień wakacji i 1wszego studiowac ;)
pozdrawiam
wiziałam pare zary i odnosze wrażenie, że rezyser nieodmiennie bazuje na współczuciu i szeroko pojetej empatii widza. tylko, ze chwyty emocjonalne sa tak obnazone tak bezpośrednie, ze wręcz obcesowe. Epatuje tragedia ludzka nieszczęściem niemalże tak jak amerykańskie flagi patryjotyzmem (parz: głos z ofu. powiewająca amerykańska flaga i patetyczna muzyka i wypowiedzi bhaterów na zkończeie filmu).
Sprawia to, że skądinąd dobra twórczosc przestaje mi sie podobac a zaczyna mierzić .
Mimo to zerknę za każdym razem gdy puszczane sa jego filmy. dnakże ... cóż nigdy nie płaczę ...
Proszę pani a ona mnie szczypie!!! :):):)
Nie wiem czy ty też droga Klucznico ale zapomniałam jaki był temat przewodni i wypowiedź powyżej dopiero mi uświadomiła ze trochę się minęłysmy z tematem w tym momencie :) ale i tak już wiekszość tematów przerobiłyśmy ;) oj współczuję Ci tych praktyk choć z pewnością momentami jest na pewno zabawnie :) i pomyśl że czeka Cię to do końca życia... :-x
pozdrawiam
proszę o spokój, albo pójdziesz do kąta! :)
To minięcie z tematem wcale mi nie prezszkadza, wręcz przeciwnie - nie trzeba łazić po blogach bo temat jest na forum :)))
jeszcze nie jest zabawnie. dzisiaj siedziałam od 16 do 00:30 nad papierkową robotą... po prostu masakra. I dzień w dzień, bo oczywiście w łikend jak miałam czas to dodawałam filmy do bazy :)))) Do końca życia?! NIGDY! :) jeszcze ino 14 godzin w szkole, i tyle samo DZIENNIE przy pisaniu pierdół totalnych...
pozdrawiam.
No to co zamierzasz robić w przyszłości??
Pragnę się podzielić z Toba informacją że zostałam przyjęta (w końcu!!) na dzienne studia :-] będę pracownikiem socjalnym :) się czieszę :)
pozdrawiam
szkoda że nie na mojej uczelni, złożyłabym prośbę o zapakowanie netu do akademika...a przynajmniej do mojego pokoju, tak w ramach pomocy socjalnej :))
w przyszłości.... powiem w ten sposób: nie lubię planować na bardziej odległy czas... jeśli muszę, to robię to jedynie na parę dni. Oczywiście, mam parę jakiśtam opcji które chciałabym zrealizować, ale pomalutku ale stanowczo naprzód :) na razie chcę skończyć studia. A historią chciałabym się zajmować... chociaż, po dzisiejszych 3 lekcjach stwierdziłam że samo prowadzenie lekcji nie jest takie złe (hehe przeprowadzałam sprawdzian w 5tej klasie:)), sajgon jest z robotą papierkową. I to to mnie dobija... nie praca z dziećmi, bo ta mi się podoba. Im chyba też, bo dzisiaj mnie jedno dziewczę zapytało czy będę mieć z nimi zawsze lekcje. Powiedziałam, że nie, bo tylko w tym i przyszłym tygodniu. Ta minę zrobiła zmartwioną i powiedziała "Szkoda" i poszła. Hehe ale mnie to podbudowało :))))))))))
idę pisać następne konspekty na jutrzejsze lekcje... pewnie będę w nocy (jak skończę :| ) i coś poodpisuję :)))
pozdrawiam Cie
fajnie jak ktoś docenia Twoje wysiłki nawet jak jest to dziewczynka z 5-ej klasy:):) wiesz o net możemy powalczyć mam siostrę która kończy licencjata w tym roku z pracy socjalnej ona na pewno coś poradzi:):) damy rade:) pozdrawiam serdecznie:0
HA! zapowiadają się plecy na uczelni! to lepsza pozycja niż pani z dziekanatu :))
NET DO AKADEMIKÓW!!!! a najpierw do mojego ;)))
odpozdrawiam serdecznie :)
spoko , spoko pochytamy... daj tylko namiary na który akademik i pokój dostarczyć nowy komp w ramach pomocy socjalnej... :):)
no zobaczymy co się da zrobić...niczego nie mogę obiecać - łatamy dziurę w budżecie ;):P ale może jakis telewizor do tego i video da się załatwić... :):):)
aj tam zaraz nie chce :) napisałam tylko że nie lubię, co nei znaczy że nie wezmę... jak za free to wszystko trezba brać ;) byle nie Strażnicę od świadków Jehowy...
wybrzeydzać nie będę :)
pozdrawiam
nawet Straznicę warto wziąść chociaż raz żeby się zorientować w temacie :) wszystko pozostałe można sprzedać... :):):)
raz się już orientowałam, bo nie wiedziałam co mi jakaśtam babcia wciska do ręki na ulicy. hehe ale sprzedać nie ma komu takich rzeczy, jeno śmietnik pozostaje...
No sprzedać nie bardzo... kto by chciał to kupić ;);) Jeszcze jest jeden jakiś tytuł takich pisemak ale mi umknął może ty pamiętasz?? Lepiej przestrzegaj dzieciaki w szkole przed niepozornymi babciami.... :):) Dzieci są jeszcze nie uswiadomione i mogą przeżyć szok... :)
no ja nie wiem czy te dzieci takie nieuświadomione. 2 sytuacje miałą mw różnych miastach: w jednym, w klasie 6. kooleżanka prowadziła lekcję o starożytnych Greakach i Persach i ich wojnach. Opowiadała o rewolucyjnym sposobie prowadzenia walk przez Greków: "wódz ustawił częśc jazdy na skrzydła, które zaatakowały wojsko perskie od tyłu" - i ładnie to zaczęła rysować na tablicy. A jakiś gość: "od tylca". myślałam że padnę. Zwłaszcza że klasa zaczęła się śmiać i zrobiło się zamieszanie. Te ich skojarzenia... Ja miałam taki sam przypadek. Opowiadąłam o Leonardo da Vinci, cośtam że nosił ze sobą notesik i zapisywał wszystko co co ciekawiło. A pisał pismem lustrzanym. No to się dziecko pyta czy pisał od tyłu? ja mówię że tak. A jakiś debil to samo: "od tylca". Nie zareagowałam, bo klasa nie usłyszała (albo nie zrozumiała) i słuchali dalej.
Nie znam tytułów takich różnych rzeczy. Wiem że jest Gość Niedzielny (koleżanka prenumeruje), a jak coś więcej spotkam to napiszę :))
Całe szczęście szkoła do której trafiłam nie ma zwyczaju przyjmować praktykantów, a zwłaszcza od historii. Tak że dzieci jak do tej pory są zachwycone, że przyszła "pani praktykantka", do tego studentka, więc robią wielkie oczy i słuchająco mówię. A że lekcje mają ze swoją panią faktycznie nudne, więc wcale nie dziwne że jakieśtam krzyżówkie czy tabelki do uzupełnienia które im wydrukuję są nowością. A ostatnio nawet, jak mieli sobie wpisać ze słownika pojęcie "odrodzenie" powiedziałam żeby nie robili tego z Onetu, tylko poszukali w zwykłych słownikach. A dziewucha "ale z Onetu już nie można, bo abonament wprowadzili". No to im powiedziałam że jak chcą to mogę im przynieść adresy historyczne jakieś :) hehe niech wiedzą "że pani procesor" też ma z kompem do czynienia nie od wczoraj i wyznaje ideę "bez netu jak bez ręki". A podejrzewam że niewiele mi brakuje żeby zmienić to na "bez filmwebu jak bez ręki". chyba już jestem uzależniona.... :))))))))
pozdrawiam Cię, Imaginacjo droga. zaraz polezę na bloga na chwile do Ciebie. Mam problem z logowaniem, więc nie będę czynić logout. zostanę z zapaloną żarówą:) ale zająć muszę się pisaniem konspektów na przyszły tydzień... więc nie będzie mnie tu. w razie czego zawsze możesz coś bazgrać na gg:) #138298
pozdrawiam
ale "Gość niedzielny" to pisemko katolickie:):):) a nie Jehowych:) ale co tam:) to wrzyćmy jeszcze kor Jezu (nie wiem jak się to pisze) Mały gość niedzielny.... hmmm... cos tam jeszcze było... ale nie pamietam:) a swoją drogą ciekawe czy mają swoje stronki w necie :-x
ach ta dzisiejsz młodzież... ciesz się że w gimnazjum nie masz praktyk...
no koment :-x
http://www.goscniedzielny.pl/
http://www.maly.goscniedzielny.pl/ [www.maly.goscniedzielny ...]
http://www.droga.com.pl/articles.php?y=2004&n=31 [www.droga.com.pl/articl ...]
http://jezus.pl/wortal/index.php [jezus.pl/wortal/index.p ...]
http://www.niedziela.pl/
czekaj... tylko dodam do ulubionych. czemu ich wszystkich nie można naraz ustawić jako strony startowe????? protestuję!!!
wiem, że katolickie, dają to u nas pod kościołem po mszy. tzn. nie wiem czy dalej to robią, ale dobrych kilka lat temu, jak jeszcze chodziłam do kościoła, sprzedawali po mszy. Chodziło mi o Strażnice.
Co do gimnazjum, moja droga Imaginacjo, to się nie zapędzaj z tymi poleceniami radości... od połowy października zaczynam hospitacje w gimnajum... a za rok we we wrzesniu... otóż to: praktyka... którą muszę przełożyć na wiosnę, bo może mi się uda polecieć do hameryki na 3 miechy... więc muszę zapierniczać z sesją letnią i praktykami, żeby móc lecieć w chooyom.
pozdrawiam
Uwaga! niebawem w Canal+ "Matrix Reaktywacja" - wiem, że to straszny chłam, ale zobaczyć jak można spaprać taki dobry pomysł chyba nikomu nie zaszkodzi...
Masmix has you...
eeee t mi na klawiaturze gdzieś uciekło... :)))) Mnie tam się Matrix podobał, ale tylko pierwsza część... druga przesadzona (ale pościg Trinity na motorze - miodzio), trzecią zaledwie na myszce oglądnęłam, więc nie mam prawa jej komentować.
Muzyka za to daje dużo... mniam...
Fakt muzyka w Matrixach znakomita... teraz małe sprostowanie... Reaktywacja poleci na HBO 31 października o godzinie 21.00
Mam także kilka innych filmów...
24 października na HBO znakomity film "Schmidt" z jeszcze lepszych Jackiem Nicholsonem (paluszki lizać) - znakomita rola i bardzo dobry film - Polecam...
17 października film "Legalna blondynka 2" - oglądałem jedynke i dla mnie beznadzieja, ale może obejrzę bo gra tam Sally Field, a ja nawet ją lubię...
Na razie tyle...