proszę nie przegapić "Tańcząc w ciemnościach " w poniedziałek 22:55 tvp1. Kto nie widział gorąco polecam!!!

_ImAgInAcJa_

Właśnie miałam ten film wypożyczyć, więc bardzo się cieszę, że będzie leciał w TV.

_ImAgInAcJa_

w srode (8 wrzesnia) tvp1 ponownie pokaze 'podziemny krag' finchera, a w niedziele (12 wrzesnia) 'klatwe skorpiona' woody'ego allena, zas chwile po nim 'requiem dla snu' arronofsky'ego. mniam ;)

Nakf

o jak dobrze wiedzieć nie przegapie:)

_ImAgInAcJa_

miałam przyjemność oglądać wszystkie te filmy. i wszystkie są rewelacyjne... chętnie obejrzę jeszcze raz. Zwłaszcza podziemny krąg, bo kolejny raz Tańcząc w ciemnościach... ech mocno mnie kopnął ten film. a podobno bjork się delikatnie mówiąc załamała nerwowo :) nie dziwię się, po takiej roli...
pozdrawiam

klucznica

Polecam film "Tańcząc w ciemnościach". Bjork stworzyła rewelacyjną kreację aktorską. Jak ona to zrobiła? Nie wiem. Chociaż nie jest aktorką (i gra pewnie rzadko) pokazała, ze ma talent i dziwne, że nie otrzymała nawet nominacji do oskara.

Albertino

Biork przecież od początków swojej kariery wykazywała talent aktorski i sporadycznie pojawiała się w filmach.

_ImAgInAcJa_

no to ja wrzuce swoje 3 grosze i powiem, że we wrześniu na ale kino! szykuje się retrospektywa Jima Jarmuscha!!! 5 filmów! :):):)

katrol

Jeśli to prawda to czekam z niecierpliwością...

Albertino

Już jutro na HBO - Dwie wieże
Także jutro na Canal+ - The Ring (wersja amerykańska a później japońska)

Albertino

W najbliższy poniedziałek na ALE KINO! o 20.00 będzie można zobaczyć "Na wybrzeżach" z rewelacyjną rolą Marlona Brando
Tego samego dnia o 21.45 na TV4 będzie kontrowersyjny "Fanatyk" z Ryanem Goslingiem

Albertino

no i co tu wybrać? a przypomnę że z tymi filmami nakłada się jeszcze obraz von Triera... to ci dopiero urodzaj :):)

_ImAgInAcJa_

dzisiaj (niedziela):
- 22:45 na Jedynce czeka nas Folwark zwierzęcy.
- na tvn o 14:40 Wild wild west (ja tam nie mam zamiaru oglądać ale jak ktoś lubi..).
- 22:30 na TV4 Forteca
- Canal+ Sport Znamię (Gragonfly) o 18:15
- Ale Kino 22:50 Sid i Nancy, po nim Psychoza III
- Canal+ o 11:45 Kurier (Transporter)
- Canal+ 17:10 Zmruż oczy (dają też za 10 zeta do jakiejś gazety)

pozdrawiam

klucznica

dlaczego nie mam kablówki :(:(:(:( jaka to porazka i jaki ból jak w tv takie filmy lecą :(:(

_ImAgInAcJa_

no przykro mi :( ja też mam najtańszy abonament i najmniej programów w związku z tym - jeśli to Cię pocieszy ;)
te filmy są już dostępne na dvd, nie mówiąc że jako aviki ;)
niedługo pewnie dadzą w jakiś gazetach... głowa do góry -ImAgInAcJa- . będzie gut.
pozdrawiam

_ImAgInAcJa_

o właśnie. Zmruż oczy już dają. patrz Pani jakie nowości daja ;)))))
pozdrawiam

klucznica

A ja mam kablówkę, HBo i Canal+! He! I co wy na to!?

Nie rozpaczajcie.... Ale Kina! nie mam....

Albertino

ja też nie mam. Ale może zdążę nazbierać parę groszy na kasety VHS żeby mi qmpela nagrała filmy z Ale Kino. Qrde na Jarmuscha to mi z pięć będzie trzeba :( a skund wziąć mamonę?
pozdrawiam

klucznica

W środę 8 września o 20:00 na tym (nieszczęsnym) Ale Kinie! bdzie "Rain Man" - polecam, niezły film...
Także pozdrawiam.

Albertino

lol niezły? wybacz ale to małe słowo :) przyanjmniej dla mnie Rain Man to wręcz arcyfilm. A muzyka??? ech uwielbiam po prostu... więc muszę szybciej wystukać kasę i na Rejnmena...
pozdr i dzięki za info :))

klucznica

Ja też lubię "Rain Mana" (no może nie aż tak jak ty...)

Jest też coś dla fanów Monty Pythona.

W piątek 10 września na Canal+Film o godz. 20.00 puszczą "Sens życia wdłg. Monty Pythona"!

Pozdrowionka!

Albertino

klucznica to się nazywa pocieszenie... DVD też nie mam... :(:( na szczęście mam nieograniczony dostęp do filmów (nowości) wychodzących na kasety i tu mam chyba przewagę ;)

_ImAgInAcJa_

UWAGA! Już o 18:00 na HBO rozpoczyna się sześciogodzinny maraton z "Władcą Pierścieni"!!!

Albertino

Dzisiaj także, na Ale Kino! o 20.00 film "Portred damy" z Nicole Kidman. Nie polecam, ale może ktoś lubi takie klimaty...

_ImAgInAcJa_

hehe też nie mam dvd :) jedynie na avikach jadę... no widzisz, fałhaeski dobra rzecz, zwłaszcza nowości... nie ma tego złego, moja droga -ImAgInAcJo-... przewagę, owszem, uznaję. chylę czoła wręcz.
u mnie to różnie bywa, jak się coś napatoczy nowego - biorę. Starsze filmy też, zwłaszcza jak znam obsadę albo w ogóle film. A od czasu do czasu komuś z netu wyślę parę filmów...
pozdrawiam

klucznica

droga Klucznico tak to jest jak się pracuję w dużej wypożyczalni kaset vhs i płyt dvd, na pewno nie jeden filmwebowiec pozazdrościłby mi tej posady.. :P:P:P

_ImAgInAcJa_

tak właśnie pomyślałam jak napisałaś o tych fałhaesach. Jak byłam szczylem to wręcz marzyłam żeby mieć swoją wypożyczalnię i móc oglądać oglądać oglądać... i mieć władzę nad tym kto w jaki dzień dostanie film na który poluje :)
Ale wtedy jeszcze nie było takiego rozpowszechnienia komputerów, nie mówiąc już o dvd ;)
Ech, fajna posada. oby Ci się dobrze pracowało i dobierało coś ciekawego do oglądnięcia...
pozdrawiam.
PS: Nie oglądasz folwarku? na 1 leci i nagrywam właśnie na vhs :)

klucznica

Już obejrzałem "Folwarka" ale po co nagrywać na VHS, ściągnij sobie DivX-a, a potem nagraj na CD i już masz!

MegaTM

SKANDAL!!! zapomniałam o folwarku:(:( widziałam już raz ale książka bardzo mi się podoba i film oglądnęłabym z chęcia ponownie :( no cóż zawsze mozna obejrzeć w pracy ;) :P ech... muszę uwarzniej przeglądać program tv :-/

_ImAgInAcJa_

owszem. zakrawa to na skandal. dlatego przypominalam Ci w nocy, ale chwilę później się wylogowałaś :)
Jedynie posada może Cię uratować :) jeszcze oglądniesz... a jak nie to Ci wyślę vhs ;) hehe
pozdr

MegaTM

po to że ojciec chciał oglądnąć. A on nie lubi filmów na kompie... chyba nie może się przemóc :)))
a co do ściągania divixa to inna bajka... nie mam takiej możliwości, mimo że mam SDI...
pozdrawiam

klucznica

mamy mamy.... oglądniemy :) ale dzięki za propozycję:) pozdrowienia zasyłam :)

użytkownik usunięty
_ImAgInAcJa_

hehe no spodziewałam się że macie :) w końcu to duża wypożyczalnia ;)
zapropozycjonowałam w razie W :)
odpozdrawiam

mamy "folwark zwierzęcy" a nie mamy "Filadelfii" i "Top gun" pozostawię to bez komentarza... :)

_ImAgInAcJa_

to to już jest poważne zaniedbanie. z tego faktu powinny zostać wyciągnięte konsekwencje służbowe...
dziwne, byłam zalogowana a tu żarówa zgaszona...
mam top gun na cd ;)))
pozdr

klucznica

wstyd się przyznać ale nie widziałam obu tych filmów :-x muszę nadrobić koniecznie.Podobno sa swietne.

_ImAgInAcJa_

a owszem, masz czego żałować. Bardziej podobała mi się Filadelfia, choć oba filmy oglądałam dawno. Top Gun też dobry, jak na tamte czasy :) ale tomeczek cruz jest piękny i młody ;)
pozdrawiam

_ImAgInAcJa_

dzisiaj o 21:45 na tv4 bedzie 'fanatyk' z ryanem goslingiem, w niedziele o 23:40 na tvp3 'imperium namietnosci' oshimy... :\ cale szczescie, ze jest cos takiego jak vhs :)

_ImAgInAcJa_

i jak, Imaginacjo, wrażenia po obejrzeniu "Tańcząc w ciemnościach"? ja się nie odważyłam oglądać. Zobaczyłam tylko fragment i stwierdziłam że muszę jeszcze odczekać po poprzednim oglądaniu, jeszcze nie jestem gotowa na kolejny taki zastrzyk emocji...
pozdrawiam

_ImAgInAcJa_

wczoraj był też na polsacie film "jak rozpętałem II wojnę światową". Dzisiaj jest o 20:30 druga część. Trzecie pewnie pojutrze. Jak ktoś nie oglądał to ma okazję :) ("Panie pułkowniku ja tę wojnę przez przypadek wywołałem" :-) ).
A dziś na Canal+ Sport o 10:40 Taxi III, o 16:00 Hrabia Monte Christo, o 23:30 Nożownik, o 1:55 biografia Miguela Pinero ("Pinero"), o 3:33 komedia Libertyn.
Na Ale Kino o 20:00 polski horror z Romanem Wilhelmi - "Widziadło".
Canal+ jako dobranockę zaserwuje amerykański The Ring, o 00:45. Miłęgo oglądania...
pozdrawiam

klucznica

nie oglądałam "Tańcząc..." bo niestety nie znalazłam na to czasu :-/ ale film mam już zaliczony dawno:) kocham i uwielbiam ale rysy na psychice zostają...

_ImAgInAcJa_

oj zostają zostają. Dlatego wczoraj nie odważyłam się go obejrzeć. Oglądałam 2 lata temu i do tej pory co jakiś czas o nim myślę... Bardzo mi się podobał, ale jak na razie nie mam ochoty go oglądać po raz kolejny. Jak zobaczyłam że grają, pomyślałam że obejrzę, przecież to było już dawno... zobaczyłam fragment... i nie mogłam dalej. Wyłączyłam TV i polazłam posiedzieć przy kompie... ech coś jest w tym filmie. Nie dziwię się że się Bjork załamała po tej roli...
pozdrawiam

_ImAgInAcJa_

droga Imaginacjo - przypominam niniejszym że dziś na TVP1 o 23:20 Podziemny Krąg!!! Nie zapomnij jak o Tańcząc w ciemnościach :)))
pozdrawiam

klucznica

ooo dziękuję nie zapomnę i oglądne:) nie wiem po raz który... może zaczne się uczyć dialogów na pamięć:P:P albo wyłapie jakieś błędy w filmie:) pozdrawiam

_ImAgInAcJa_

i o to chodzi :) ostatnio jak oglądałam to miałam (w akademiku) tak denne warunki że widać było ledwo twarze aktorów. Ciemnica jak w d* :(
A wcześniej widziałam PK na Enemefie (Nocy Grozy).
pozdrawiam

klucznica

"podziemny..." odchaczony po raz kolejny a za chwilę do pracy po urlopie i czeka mnie nadrabianie zaległości w nowościach :):) ciekawe co tam nowego na mnie czeka... :):)

_ImAgInAcJa_

no proszę... widzisz jak dobrze? a marudziłaś że nie masz kablówki... ale na poczciwej jedynce oglądnęłaś to cudeńko, a teraz idziesz na nowości polować... ech (ta Pani to ma dobrze;) )
pozdrawiam

_ImAgInAcJa_

nie wiem jak tam u Ciebie z horrorami Imaginacjo, ale jutro na TVP1 (co to Mikołaj jakiś czy co? Bardzo dobrze, filmomaniacy tylko korzystają :)) będzie "Piątek trzynastego". coś około 23, nie wiem dokładnie.
pozdrawiam

klucznica

powiem tak jeżeli chodzi o nowości w horrorach to jestem na bierząco ze starymi jest gorzej... tego jeszcze nie widziałam :)
Oglądnęłam nigdy w życiu" bardzo pozytywnie oceniam jak na polski film:)

_ImAgInAcJa_

z tego wynika że "nigdy z życiu"=horror? :) A moim ulubionym wykonawcą deathmetalowym jest natalia kukulska :)))))
Stare horrory bardziej mi odpowiadają niż współczesne, wolę napięcie niż hektoliktry krwi spływające z ekranu. Zdarzają się też nowe horrory z rodu klimatycznych, ale jest ich mniej niż dawniej...
pozdrawiam

klucznica

nie no moja druga część wypowiedzi była pisana od akapitu ale niestety jest to mało widoczne:) chociaz Kukulska jako metalowiec... to jest coś:P:P chyba lepsze niz "nigdy w zyciu " jako horror:)