Witam co polecicie ciekawego z SciFi interesuje mnie coś typu Battlestar Galactica
mam już za sobą wszytkie treki, SG-1 i Atlantis, Farscape, Babylon 5, Battlestar Galactica,Earth - Final Conflict,Firefly,Sliders,Andromeda,Seaquest, Earth 2,
chodzi mi o seriale podobne do tych( statki i podróże kosmicze itp.) ??...
Nie wiem czy zauważyliście, ale od jakichś kilku lat obserwujemy stopniowy upadek TVP. Nie chodzi mi bynajmniej o problemy z płaceniem abonamentu (któż z nas płaci? ;)) czy o dość szybkie zmiany kierownictwa , zazwyczaj z politycznego nadania (tak było już wcześniej). Chodzi mi raczej o taką bezmyślną walkę o widza i...
więcejTo koniec, pan Dworak skasował Kabaret Olgi Lipińskiej z ramówki. Oficjalnie: niska oglądalność. Nieoficjalnie: prezesowi nie podobała się treść Kabaretu, zwłaszcza postacie z "rady nadzorczej". I to ma być telewizja publiczna w demokratycznym państwie? To przecież cenzura! Nie likwiduje się programu z dwumilionową...
Szukam 3 seriali z lat 80-90.
1) Opis od innego użytkownika który też szukał
Usilnie poszukuję wiadomości na temat pewnego australijskiego(?)serialu z początku lat 90-tych o parze kosmitów, którzy przybywają na Ziemię, aby odnaleźć 7 przedmiotów magicznych, w których znalazł się rozbity, chyba, meteoryt (te...
Serial opowiadał o młodej kobiecie, która potrafiła tak jak jej matka poprzez połączenie telefoniczne wchodzić w ludzką podświadomość lub sen i wyciągać informacje. Jej matka była z tego powodu w stanie roślinki w domu opieki, ale bohaterka odkryła (bo z jakichś powodów dopiero sobie przypomniała że ma taka...
Niedawno leciał w telewizji film. Pamiętam, że było to raczej po popłudniu.
Film był o nauczycielu który odnosił sukcesy zawodowe w jakiejś tam szkole, ale postanowił pojechać do NY i zająć się trudną młodzieżą gdzieś w brooklinie lub w bronxie. Miał ich przygotować do egzaminu i wgl jakoś zachęcić do nauki.
Był...
Był tam drewniany dom z werandą, mieszkali w nim i dorośli i dzieci, mieli różne zwierzęta w klatkach a niektóre chodziły wolno bo były oswojone. W openingu był taki terenowy samochód typowy dla ludzi pracujących w Afryce z otwartym dachem, który mknie przez dżunglę i podjeżdża pod dom gdzie czekają już dzieci (na...
chodzi o serial o kobiecie, która ma nieograniczoną pamięć... potrafi zapamiętąć bardzo wiele rzeczy. pracuje chyba w policji, gdzie wykorzystuje swój dar,wskazując na okoliczności różnych zdarzen. serial niedawni miał premierę!
pomóżcie
Cześć!
Bajka z TVP1, najprawdopodobniej, leciała zaraz po Kasztaniakach.
Słuchajcie filmwebowicze, w Was jednych nadzieja :)
Bajka, której tytułu poszukuję opierała się mniej więcej na czymś takim:
były 2 gluty bez żadnej konkrentej formy, świat był w takich żywych kolorach, taki z plasteliny. Czasami te gluty...