Najbardziej utkwily mi jego dwie walki z Alekseym Mazikinem wygranej jednoglosnie na punkty a droga z Marcinem L Testosteronem Najmanem gdzie pokonal go Przez TKO w drogiej rundzie zdobywajac mistrzostwo Polski.Jak na te chwile stoczyl 19 walk 10 wygral przez KO i jest wciaz niepokonany.Czekam na jego walki z bokserami z wyzszej polki.
Proszę... znów się czegoś dowiaduję:)
Uważam, że Fiodor Łapin to taki trener, który dostrzega i motywuje do rozwoju zawodników z potencjałem...
Kariera boksera chyba trochę zależy od wykorzystywania nadarzających się okazji, szczęścia więc można mu ich życzyć:)
ps. Apropos wypowiedzi komentatora i pozdrowień przekazywanych przez Andrzeja po walce.... Liczę na szybki powrót do formy Artura Szpilki. Chciałabym przyjrzeć się różnicom między nimi np porównując pojedynki z Bartnikiem o ile Szpila taki stoczy.
z uwagi na plotki o zakończeniu kariery W. Bartnika mogę się nie doczekać akurat tej walki....
Jeśli walczyliby na podobnym poziomie znaleźliby się inni ich 'wspólni' przeciwnicy do porównania...
Artur to swietny bokser zobaczymy jak bedzie radził sobie w wadze ciezkiej moze zaboksuje juz w czerwcu
oby jak najlepiej:)
wracając do Wawrzyka faktycznie jest bardzo dobrym, młodym zawodnikiem.
Trenował też Sosnowskiego do walki z Kliczką. Oglądałam jakieś wywiady publikowane przy okazji walk. :)
Smok został u Łapina po Kliczce...
Z tym się wiązała jakaś zmiana taktyki... prawdopodobnie doczekamy się też bardziej pozytywnych tego efektów.
Żartujesz- szklana szczęka, brak jakiegokolwiek serca do walki, słaby waciany cios, słaba psychika i napompowany rekord na Węgrach i Słowakach- to można napisać o naszym całym Wawrzyku.