Ja tam się zgadzam, nie wiem, dlaczego Audrey znajduje się tak wysoko. To musi być jakaś kpina. Moim zdaniem, Anna Guzik powinna znaleźć się nawet na pierwszym miejscu w rankingu "najlepszych aktorów". A jeżeli mówimy o perełkach polskiej sceny filmowej, to brakuje mi tu jeszcze Agnieszki Włodarczyk i Dominiki Kluźniak.
A oglądałeś chociaż jeden film z nią? Nie sądze.. Lepiej wypowiadaj się na tematy o których masz jakieś pojęcie!
Mnie bardziej dziwi to, że na profilu jest jej zdjęcie w nawet dosyć młodym wieku, a przecież odeszła w wieku 60-ciu paru lat..
A mnie to nie dziwi,
1) Audrey została zapamiętana jako młoda dziewczyna bo przed 40 zakończyła karierę - potem pojawiła się na ekranie tylko kilka razy w mało znaczących projektach,
2) wszystkie lub niemal wszystkie kultowe aktorki ukazane są na f_w jako młode i piękne, a brzydkie mają możliwie najładniejsze zdjęcie,
3) w XXI wiek czci się piękno i młodość... Czy słusznie chyba nie, bo zakrawa to już o absurd.
Nie mam nic przeciwko, że jest na zdjęciu jako młoda. :) Po prostu zdziwiło mnie to, że na profilu jest młoda, a odeszła w wieku 63 lat. Krystyna Feldman też przecież kiedyś była młoda, a jej zdjęcie przedstawia ją jako osobę starszą. Ale dziękuję za wyjaśnienie. :) Nie widziałam ani jednego filmu z Audrey, choć zamierzam i weszłam tu z czystej ciekawości, więc nie wiedziałam, że w dalszych produkcjach już nie brała udziału i po prostu została tak zapamiętana. Wszystko jasne. ;-)