Reeves vs. Bale. Kto wg was jest lepszym aktorem??? Wg mnie boje nie są niebiańscy ale mogą być i nie mówie ze są beznadzuejni. Wole Reevesa.
Hmm, Bale na pewno lepiej gra, choć obaj nie sa jakimiś wielkimi talentami :) przystojni, i graja "supermanów", już sa zaszufladkowani. tzn. na pewno Reeves.
Dla mnie to zestawienie jest totalnie beznadziejnie. Oboje to dwa różne światy. Jednak tym o wiele lepszym światem jest Bale. Reeves jest tylko bardzo przystojny.
Lepszym aktorem oczywiście jest Bale. Co do urody............ dwa rozbieżne typy, ale obaj są boscy.
Zdecydowanie Bale - lepszy i jako aktor, i moim zdaniem również pod względem wyglądu zewnętrznego :)
dla mnie keanu jest ładny jak z obrazka ale aktor z niego taki sobie, z christianem obejrzalam moze z dwa filmy i trudno mi powiedziec czy jest dobrym aktorem ale jako dziecko w "imperium slonca" zrobil na mnie BARDZO DUZE WRAZENIE wiec stawiam na niego
Porównanie niczego sobie. Dla mnie Reeves zdecydowanie. Bale nie przekonał mnie swoją grą. A Keanu Reeves jest niedoceniony.
Bale jest zdecydowanie lepszy. Najpierw Imperium Slonca.. potem przerwa, aby wrocic i zdobyc rozglos Equilibrium, teraz Mechanik, a ostatnio Batman Poczatek.. dobry jest.. kto o nim zle mysli niedlugo zmiani zdanie.. poki nie zaloze bloga prosze o kontakt na gg (8927914)
No coż, porównanie bardzo mało trafne bo Reeves to po prostu przystojny chlopak, który miał szczęście zagrać w Matrixie, a Bale to znakomity aktor potrafiący się wcielić w bardzo wiele najróżniejszych postaci.
Dokładnei pytanie zupełnei nei trafne mneij wiecej jakby ktoś chaił porównac Bena Afllecka do Daniela Day-Lewisa...zdecydowanie Bale,ogromny talent,swietna mimika,Batmana jestem w stanie mu wybaczyć....za to uwielbiam go w "American Psycho","Velvet Goldmine"i "Mechaniku" co do urody...no ja akurat taki Basle'owy typ lubie ma cudne kosic policzkowe i ciekawy kształt nosa..zdeycydowanei jednak wole go w wersji nieco wychudzonej...
idiotyczne zestawienia... po co robic takie porownania? tak czy inaczaj musze poweidziec ze lubie obu tych aktorow ale na pierwszym miejscu sposrod nich jest zdecydowanie Christian Bale
Porównanie jest beznadziejne bo jak można porównywać świetnego aktora jakim jest Bale do przeciętnego Reevesa? Widzę, że wiele osób na tym temacie widziało ze 2 filmy z Christianem i zabierają głos. Zobaczcie American Psycho tam pokazał co to znaczy umieć wcielić się w postać.
Lubię Balea i Reevesa i nigdy w życiu bym nie odważyła się ich porównać. Mamo co jest lepsze, bakłażan czy pomidor?
Najlepszy był w Mechaniku! Niesamowita rola, świetny film. A że nie lubię "boskiego Neo" to Bale wygrywa na całej linii.
Bale. Bale. Bale. On jest Bosssski! To naprawdę świetny aktor. Swoją mimiką i ruchami potrafi bardzo dobrze odzwierciedlić graną postać. Poza tym jest przystojny i... No po prostu najlepszy!
" niebiascy" , że kurde co ? Hehehehe w dziwnych kategoriach facio ich oceniasz. Hmm nie widzialem jeszcze filmu z Reevsem oprócz Adwokata Diabła wktóry Keanu nie robił by kamiennej twarzy jak zatwardzenie. Co do Bale to jest to z pewnością czarny koń kinematografii i na pewno będzie on nim głośni. ( rola Batmana i w filmie Spielberga to geniusz:])
po co w ogóle ich porównywać?? nie ma człowieka lepszego od drugiego... jeden umie pięknie grać ,następny śpiewać...a gusta są bardzo różne... Keanu gra świetnie i Christian ,Christian jest przystojny i Keanu... Obaj są naprawde nieziemscy i dla mnie osobiście najważniejsze jest to ,że filmy z ich udziałem i oni sami będą zapamiętani :)
Mnie Bale powalił na kolana swoim wyczynem w "Imperium słońca" (swoją drogą jako dzieciak zagrał swoją najlepszą rolę, a od tamtego czasu niczym wielkim, prócz chorobliwego wychudnięcia w "Mechaniku" się nie wykazał), natomiast Reeves nigdy w niczym nie zagrał nawet przeciętnie. Jego jedynym sposobem na aktorstwo jest kilka grymasów, które od czasu do czasu pojawiają się na jego buźce :)
zgadzam sie co do Bale ale Reaves też ma dobre role ... moze widzieliscie znim tylko matrixa. jak dla mnie to świetnie zagrał w Adwokacie Diabła i w Moim własnym Idaho. Reszta roli przeciętna. Ale i tak postawie na Bale
pozdrawiam ; )
W sumie spodziewałem sie takiego wyniku po tym, że zamieściłem ten teamt na forum Bale'a. W sumie zestawienie jest troche nie za dobre ale chodziło mi o dobrą zabawę i przedstawienie dobrych argumentów za aktorami. Zapraszam na mój blog na filmweb :P
Teoretycznie to było do przewidzenia. Gdyby to było na forum Reeves'a to wiekszość oddała by głosy na niego niezależnie od umiejetności aktorskich. Taka natura fanów :)
Co do samego zestawienia to rzeczywiście nie za dobre, bo to dwa różne kunszty aktorskie no ale cóż :P Jak wybierać to wybierać i jestem pewna ze gdziekolwiek byś tą ankiete umieścił, pomijając fanowskie grona Reeves'a to wiekszość oddałaby swój głos na Bale'a. I nie ma w tym nic dziwnego, bo jest po prostu bardziej utalentowany.