Chuck Norris

Carlos Ray Norris

7,8
6 065 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Chuck Norris

interesowałby mnie jakiś inny film z Norrisem niż sensacja/akcja. Jest może jakiś dramat z nim czy coś w tym stylu?

mati_mac

Ale głupie pytanie zadajesz, chyba że to miał być żart ale nikogo nie rozbawił. Chuck Norris nigdy nie był aktorem jednej roli jak Seagal czy wielu innych aktorów robiących w filmach akcji jego role były różnorodne, ale bez przesady. To nie De Niro czy Marlon Brando. Nie miał na koncie dramatów ale za to miał takie filmy które choć były filmami akcji to czerpały pełnymi garściami z innych gatunków filmów i często wręcz wyłamywały się po za swój gatunek. "Słoneczny wojownik" - komedia przygodowa, "Utajona furia", "Moce ciemności", "Dzwony piekielne" - horrory, "Superpies", "Leśny wojownik" - pierwszy to komedia sensacyjna a drugi to film familijny, "Kod milczenia" to już film akcji ale inny niż większość filmów z Chuckiem bliżej mu klimatem do filmów z Charlesem Bronsonem, Clientem Eastwoodem (tych z lat 70) niż do "Zaginionego w akcji" ale o dramatach z Chuckiem to możesz zapomnieć.

frycek49

No i jeszcze mój ulubiony film z Chuckiem ,,Bohater i Strach '' gdzie to był bardziej kryminał ,lub thiller psychologiczny niż film akcji .Ale moim zdaniem chuck najlepiej wypadał w typowych ,klasycznych filmach akcji niż mieszanych gatunkach filmowych .Słoneczny wojownik czy Moce ciemności jakość mi nie przekonały do zmiany image chucka .Chociaż Utajona furia i Bohater i strach były fajne .Chuck najlepiej prezentował się w roli twardziela -bohatera min w takich filmach -Ośmiokąt ,Mściciel z Honkongu ,Samotny wilk , Trylogia Zaginiony w akcji , Inwazja na U.S.A , 2 czesci Delta force ,Kod Milczenia , a potem serial Strażnik Teksasu który był kopią Samotnego wilka itp