Gary Oldman

Gary Leonard Oldman

8,6
116 180 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Gary Oldman

Mam wielką ochotę obejrzeć jakieś dobre filmy z Garym, ale nie bardzo wiem jakie =) Polećcie coś dobrzy ludzie =) Oczywiście oprócz Leona, bo jak każdy szanujący się kinoman, widziałam dwa razy hehe =) Chociaż w sumie obejrzałabym kolejny raz =)))) Pozdr.

NeoSocky

hej moim zdaniem zdecydowanie najlepszy film z jego udziałem to LEON ZAWODOWIEC - naprawde sylwetka psychola, z którą żaden aktor nie może sie równać- pozdro;*

NeoSocky

SORKI nie doczytałam że oprócz mojego kochannego leona-sorki;*

groves

Koniecznie do obejrzenia :
Dracula
Prawdziwy romans
http://www.youtube.com/watch?v=E6fG6w1z658
http://www.youtube.com/watch?v=ZOc4DKva1os
tu masz filmiki z tego filmu z udzialem Gary'ego
Stan łaski
Sid i Nancy
Wieczna miłość
JFK

Luck_6

aha i jeszce moze Rosencrantz i Guildenstern nie zyja

Luck_6

Krwawy Romeo też był niezły...Sama bym sobie teraz obejrzała:)

NeoSocky

Pięty Element koniecznie!! :)
i "Ale jazda" też był super - Gary w nietypowej - nie negatywnej roli ;]

NeoSocky

Zdecydowanie na pierwszym miejscu "Rosencrantz i Guildenstern nie żyją", potem "Sid i Nancy", może "Krwawy Romeo", "Stan łaski", "Dracula", "Wieczna miłość" - tymi w pierwszej kolejności warto się zainteresować.

Pozdrawiam!

NeoSocky

moim zdaniem 'sid i nancy'..chocby dla samego odtworzenia sida;)poza tym 5ty element tez ok:)

NeoSocky

Jak dla mnie najlepszym filmem z Garym, albo może inaczej filmem, w którym Gary zagrał najlepiej to "Dracula". Tak genialne role rzadko się widzi. Musisz zobaczyć "Dracule" i jeszcze film, który nie został tu wymieniony a mianowicie "Morderstwo pierwszego stopnia". Choć co prawda film to mistrzostwo Kevina Bacona, ale Gary też był świetny. :) Zresztą jak zawsze. :D Polecam wszystkie filmy z nim. :D

NeoSocky

Zapomniałbym o "Hannibalu" gdzie charakteryzacja zmienia go całkowicie, ale Gary jest super. Jeszcze w teledysku Gunsów był super. :P Też polecam. :D

Lestat_2

qrde zapomniałem o Air force one :P
też warto zobaczyć :D

Lestat_2

Mmm propozycji od cholery i trochę hehe dzięki za wszystkie tytuły! A więc jak narazie zdobyłam i obejrzałam "Dead Fish" - durna i świetna zarazem komedia, Gary oczywiście też =); "Sid & Nancy" - Gary perfekcyjny, jakbym Sida widziała; a na półce czeka "Wieczna miłość". Co do "Hannibala", oglądałam go jakieś pół roku etmu i w życiu bym nie powiedziała, że to Oldman... co ta charakteryzacja robi z człowiekiem haha

użytkownik usunięty
NeoSocky

"Stan łaski" super gangsterskie kino w niesamowitej obsadzie i naprawdę nieźle zagrane , w szczególności przez Garego i Eda.