Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
57 242 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Rolą Jokera udowodnił, że był genialnym aktorem.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
emix33

jocker wszech czasów

czarkowskY

Racja - jego Jocker był inny, niby taka oklepana rola, myślałam, że ją schrzani ( bardzo lubiłam Nicholsonowego Jockera) a tu pozytywny szok! - pobił Nicholsona na łeb na szyje! Był niesamowity, świetny a tekst "Why so serious?" w jego wykonaniu - majstersztyk. Oczywiście bardzo mi się podobały jego opowieści o tym z skąd ma te blizny, po prostu g e n i a l n e. Szkoda, że już go z nami nie ma - świetny aktor i pewnie zagrałby dożo więcej świetnych ról.

emix33

Tak, macie racje Heath był świetny... Najlepszy Joker na świecie :]

"Wierzę, że to co cię nie zabije.. tylko cię udziwni.."

emix33

Już wcześniej, rolą w Candy, udowiodnił że jest świetny

szelagg

Candy rewelacja ;D ale TBM-dla mnie zagrał wręcz genialnie!

emix33

Tak, ale Nicholsonowy był jeszcze lepsze.

Cover

oj z całym szacunkiem dla Nicholsona, nie był :D

emix33

Joker w wykonaniu Heatha to mój ulubiony czarny charakter. Uwielbiam go za tą rolę.

Progresywna

W Mrocznym Rycerzu i w Candy był genialny. Tak jak wyżej, Joker jest także moim ulubionych czarnym charakterem

Lonely

Joker w jego wykonaniu stworzył ten niepowtarzalny klimat całego filmu. Najlepszy Joker na świecie, to właśnie po obejrzeniu Mrocznego Rycerza wbiłam się głębiej w cały ten świat Batmana i innych superbohaterów (Chociaż o wiele bardziej interesują mnie czarne charaktery :D) Joker w wykonaniu Ledgera jest moim ulubionym złoczyńcą i chyba już mi tak zostanie.

AlicjaSpiano

Za Jokera się Oscar należał bezapelacyjnie.

emix33

Joker to była jego rola! Genialnie zagrał