Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 785 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Wydaje mi sie ze ta nagroda za role jokera byla trche przesadzona, wedlug mnie nie zasluzyl na nia

hupcio

Nie wiem czy na nią zasłużył ale Jokera zagrał mistrzowsko. To co zrobił z tą postacią przechodzi wszelkie pojęcie. Ten śmiech, zmieniony głos. Oddał się tej roli totalnie co widać w filmie

zeira_3

A kiedy on się w tym filmie śmiał? :O

Pumo

Wtf??!

Pumo

choćby w momencie kiedy go "przesłuchiwał" batman

Pumo

widać słabo oglądałeś

azeez_2

na właśnie

hupcio

O gustach sie nie dyskutuje, jednak ja uważam ,że Oscar był jak najbardziej zasłużony.Rola Jokera - mistrzostwo.Rzecz jasna, nie oznacza to ,że pozostali nominowani zagrali gorzej od niego.Po prostu ktoś musiał nagrodę dostać,uważam ,że Heath otrzymał ją zasłużenie.

Matylda119

http://www.youtube.com/watch?v=2iqVK6ikB2E&feature=related

Od 0:34
Polecam, może zrozumiesz hupcio za co ten oskar.

hupcio

Czy ty masz mądrze we łbie? Jak można twierdzić, że oskar się mu nie należy? Przecież postać, którą wykreował przebiła Jacka Nicholsona, jedna z najgenialniej zagranych ról w kinie :)
Why so serious my?

ruuit

ruuit czy ja cie obrazilem? jezeli nie to prosze tez mnie nie obrazac! Jestesmy chyba cywylizowanymi ludzmi prawda? Umiemy wyrazic swoja opinie bez obrazania drugiej osoby. Ja poprostu stwierdzilem, zwazywszy na to ze oscar jest najbardziej prestizowa nagroda, czyli daje sie go za role nadzwyczajne, wybitne. A ze poprostu w zyciu ogladalem filmy z lepszymi psychopatami, to jokerowy Heath Ledger nie zrobil na mnie zbyt duzego wrazenia

hupcio

Wiesz... Oscar czasem zostaje przyznanym osobom, które swoją rolą nie zaskoczyły wielu, albo też inni nominowani byli lepsi od zwycięzcy. Kaprys Akademii jest nieprzewidywalny, a jego skutki często są nie takie jakie chcielibyśmy, aby były. Ja się zgadzam w 100% co do Oscara dla Ledger'a, gdyż znam jego grę aktorską znakomicie, a to co zrobił z Jokerem... mistrzostwo. Uważam więc, że ta nagroda była przyznana właśnie za to. Ale zdania są na ten temat podzielone i nie będę nikogo zmuszać, aby zmienił swoją opinię.

iamfrommars

dokładnie zresztą komu mieli dać tą nagrodę skoro jest przyznawana co roku więc brany jest pod uwagę jeden rok a nie kilka lat więc Ledger był najlepszy wg akademii w danym roku i nagrodę dostał szkoda tylko że pośmiertnie

zeira_3

no macie racje faktycznie w danym roku nie bylo innych ciekawszych faworytow od niego

hupcio

Bo był najlepszy,a jokera zagrał fantastycznie...