Niektórzy zarzucają Jasonwi Stathamowi że to aktor kina klasy B. W sumie patrząc na filmy w których zagrał to może nie licząc "Włoskiej Roboty" reszta tytułów to produkcje typowo klasy B. Ja jednak uważam że to bardzo dobry aktor który przejął przysłowiową schedę w tym gatunku kina po Segalu czy Van Damme którzy w tej chwili kręcą już tylko w klasie C a już za chwile spadną do D klasy ( nie licząc Maczete kino klasy B z Segalem ostatnio ). Na moje jest tak Statham idzie na ilość nie na jakość tzn. wie że przebijając się do kina klasy A przy obecnej tam konkurencji mógł by liczyć na udział w 2 filmach rocznie z drugoplanową rolą . Natomiast w Klasie B jest w stanie zagrać w 3 - 4 filmach rocznie z gażą na pewno nie mniejszą niż za role drugoplanowe w kinie klasy A. Mało tego nagrywając 3 - 4 filmy rocznie w B klasie wychodzi lepiej finansowo i z góry w filmie ma zapewnioną role pierwszoplanową ( nie licząc Niezniszczalnych ale tam grał drugie skrzypce z oczywistych względów) i wszystko jasne w temacie. Jedynym problemem czy błędem jaki w mojej opinii robi Statham to że jednak niektóre produkcje typu: Revolver , czy Adrenalina powinien sobie odpuścić nawet kosztem kasy.
+ jednakze gdybys dostal role w filmie adrenalia czy 13 to itak bys zagrac jak bys wiedzial ile zarobisz :]
a ty myślisz, że Statham dostał niewiadomo jakie pieniądze za te filmy??
"Adrenalina" jest filmem bardzo dobrym, ale tylko dla ludzi, którzy lubią takie klimaty, natomiast co do "13" to nie pokazał kompletnie nic, tak samo jak ostatnio w "Mechaniku"
W obu tych filmach pokazał, ze aktorem jest dobrym (Szczególnie w Revolver, gdzie np Scena w windzie mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła :D)
No właśnie, chodzi mi tu głównie o aktorstwo Stathama, a nie o jakość filmów. Swoim aktorstwem naprawdę popisał się w filmach Revolver, London, Adrenalina 1 i 2, Mecz ostatniej szansy, Przekręt, Porachunki i na podstawie tych właśnie filmów powinno się go oceniać jako aktora, a jeśli kto obejrzał wszystkie te filmy i mimo wszystko twierdzi, że Statham jest słabym aktorem, to znaczy, że ten ktoś jest idiotą.
Co może Porachunki, Przekręt, Zakładnik to jest kino klasy B? - nie pisz więcej już takich bzdur
Zakładnika nie licz bo tam zagrał 30 sekundowy epizod. Co do Porachunków i Przekrętu to produkcje niezależne rodem z W. Brytanii.
hahaha źle rozumujecie przecież to nie że on gra w filmach klasy b czy c tylko te filmy przez jego udział się takimi stają dlatego żeby nie było słabych filmów klasy b czy c statham musiałby odejść razem z 0wner2
Ja osobiście lubię kino akcji klasy B. Jak dla mnie takie filmy jak Niezniszczalni, Transporter są dużo lepsze niż rzekomo ambitne kino klasy A czyli Incepcja ( najbardziej przereklamowany film 2010 roku) .