Jason Statham

Jason Michael Statham

8,3
91 823 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jason Statham

Seagal vs Statham

użytkownik usunięty

Gra aktorka
Statham jest o niebo lepszym i uniwersalniejszym aktorem, potrafi zagrać rolę komedii, kryminale czy filmie akcji a Seagal gra tylko w filmach akcji, raz spróbował się w komedii - efekt był tragiczny

Warunki fizyczne
Statham jest niższy od Seagala ale za to jest świetnie wyrzeźbiony kaloryfer, i ma nadwagi. Seagal natomiast jest obrośnięty dużą warstwą tłuszczy

Który przystojniejszy
Nie ulega wątpliwości że Statham jest przystojniejszy od Seagala - villan to może potwierdzić

Sceny walki
Statnam jest swietnie przygotowany akrobatyczne, zna różne sztuki walki i nie używa dublerów. Seagal natomiast opanował dobrze tylko Ai-kido i nic więcej, w dodatku w niektórych scenach zastępują go kaskaderzy

Filmografia
Wiadomo że Statham ma lepszą filmografię, grał w 2 Arcydziełach i w 10 znakomitych filmach. Seagal oprócz filmu 'Wygrać ze śmiercią' grywa w samych gniotach

Wynik. Statham 5 : 0 Seagal

użytkownik usunięty

ale pierdzielisz. ja tam wole seagala

Trzeba być niepoważnym zęby porównówać kariere Stathama i Seagala po 97 roku ....Seagal po 97 to wypalona gwiazda .Natomiast jesli by porównywać kariere Seagala z najlepszych lat i obecną Stathama to Aktorstwo na plus do Stathama ,Warunki fizyczne : Seagal jest wyższy ,ale Statham lepiej wyżezbiony , wiec remis ,Przystojniejszy wydaje się być Statham ale łysieje ,z kolei Seagal w latach 1990 -1995 uważany był za symbol seksu ,tak przynajmiej on sądził ale niech bedzie Statham .Sceny walki -Oczywiście ze Seagal (zna Ai -kido ,Kendo ,Judo ,Karate itp ) Filmy jesli chodzi o kino akcji oczywiście ze Seagal -Prawdziwe mocne sensacyjniaki z R -ke -takie jak Niko ,Wygrać Ze Śmiercią ,Szukając Sprawiedliwości czy Liberator .Statham też ma fajne filmy jak Zabójca ,Mechanik Niezniszczalni czy Elita Zabójców ale Seagala wydaja mi się lepsze .Wynik Statham :2 -1 Seagal :2 a Wiec Remis

Sorry Najemnik to miało być do Manypakiao

użytkownik usunięty
bradock

ten temat został założony dawno temu aby zdegenerować użytkownika Van_Helisng (fanboy Seagala) ale został on zbanowany i a jego komentarze w tym temacie poznikały.

Ok rozumiem .Myślałem ze pisałeś to na serio .A Van Helsinga pamietam (,wtedy jeszcze nie miałem konta ale wchodziłem czasem na strony Seagala ,Stathama i inych aktorów ) to był prawdziwy PsychoFan Seagla (Beż Uraży ) Niektórzy myślą ze jak Seagal zna Ai -kido to jest najlepszy na świecie ....Ogólnie to wole oglądać klasyczne walki karateków typu Van Damme ,Lundgren ,Norris czy Statham niż te całe Ai kido chociaż Seagal też miał kilka dobrych filmów jak Niko czy Szukając Sprawiedliwości . Pozdrawiam

http://www.filmweb.pl/person/Jason+Statham-6552/discussion/Seagal+vs+Statham-157 3210

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Ja myślę, że obaj na tym samym poziomie w swoim pokoleniu. Seagal trafił na czasy kiedy to co prezentował było modne - i czapki z głów za Machete, gdzie pokazał, że może też stworzyć całkiem dobrą rolę drugoplanową w kompletnie innym stylu dzisiaj. Statham natomiast jest modny dziś jako bohater kina akcji, zobaczymy, czy jak przeminie jego 5 minut, również nas zaskoczy.

goslawa25

zaprawdę powiadam ci, statham nie mieści się żadnej klasyfikacji, nawet tommy wiseau bije go swoim aktorstwem na głowę

viIlain

A a myślę, że w swoim gatunku jest całkiem niezły.

goslawa25

jeśli tak myślisz idź lepiej do lekarza

użytkownik usunięty

Pewnie, że Statham. Seagal to ma ekspresję skamieniałej sekwoi.Co do urody....to Seagal jakąkolwiek posiada???

"Który przystojniejszy"

Kurvva are you gay?

użytkownik usunięty
Ovvner2

nie trzeba być gejem aby stwierdzić ze Statham jest przystojniejszy od Seagala

ale ty nim jesteś many skoro jesteś w stanie to stwierdzić

użytkownik usunięty
Ovvner2

myśli ze trzeba być homo aby odróżnić brzydala od przystojniaka

użytkownik usunięty

zgadzam się z tobą ;)

czytam tak sobie co piszecie i stwierdzam że jesteście poje...i

Kiedyś Seagal, dziś Statham

Kolejna nie poważna wypowiedź nie poważnego człowieka, jak można ich obu przyrównywać do siebie !? to są 2 różne pokolenia kina akcji i tak jak kolega karoman4 piszę kiedyś Seagal rządził a dzisiaj Statham, zresztą jedziesz tak po wyglądzie Seagala. zobaczymy jak Statham będzie wyglądał jak będzie miał 60lat na karku jak Seagal

pointer_damian323

Po za tym przeczytaj sobie koncową listę z filmu niezniszczalni dowiesz się z niej że Statham korzystał z pomocy dublera

Statham jest o wiele lepszym aktorem

Anda00

Lubię zarówno Stevena Seagala jak i Jasona Stathama.Ogladałem z nimi prawie wszystkie filmy z ich udziałem.Seagala cenie przede wszystkim za filmy w,których grał na początku kariery(od Nico po Liberatora,później Mroczna dzielnicę).Uważam te filmy za bardzo dobre,mam sentyment do nich i lubie je czasem przypomnieć.No wlaśnie.Od Mrocznej dzielnicy zaczął grywać no powiedzmy w średnich filmach.Zdarzały mu się też naprawdę fatalne filmy(W morzu ognia no i kompletny niewypał :Naprzeciwko ciemności).Co do Stathama to lubie go za filmy typu Transporter 1 i 2,Adrenalinę 1,Zabójcę,Wyścig śmierci,Angielska robotę i Mechanika.No ale jak każdy aktor sa też czasami gorsze role(na szczęście mniej) Dungeon Siege czy Adrenalina 2).Transporter 3(jakoś mi nie przypadł jak poprzednie filmy,ale to chyba tylko pod względem scenariusza a nie jego gry aktorskiej).No ale w przypadku Stathama mam jeszcze trochę zaległości bo oglądnałem 15 z 36 filmów jakie na razie wyszły).U Seagala to nie oglądałem tylko Machete,Nieuchwytnego no i Sheep Impact).Seagal był świetny kiedyś,dziś już tak średnio.Statham na razie świetnie.Zobaczymy jak będzie grał za 15 lat :)