Czy ktoś mi może powiedzieć... Dlaczego Depp nie miał przynajmniej nominacji do Oscara?? Troche mnie rozśmiesza podejście akademii. Nic nie warte są te nagrody, jak takie kreacje jak ta, są omijane. Chociażby ostatnio...(co prawda za najlepszy film animowany) Auta dostały Oscara a najlepsza kreanizacja powieści Dicka Przez Ciemne Zwierciadło, nie miała w ogóle nominacji i innych nagród.
Czyżby akademia uznała, że Depp wykreował zbyt komiczną postać?? A może zbyt ubogą??
heh. Najlepsza postać w jego karierze.
ja slyszalam kiedys costakiego ze johnny kiedys (dawno temu) niezbyt pozytywnie opowiedzial sie za calym tym "show" gali oscarowej a tym samym podpadl sobie hollywoodzkim organizatorom i dlatego do tej pory nie dostal (i prawdopodobnie nie dostanie) oscara. w sumie nawet ta wersja by sie zgadzala, bo to jeden z najlepszych aktorow wiec dlaczego nie otrzymal nigdy statuetki?
Zgadzam się w zupełności, że Depp to jeden z najlepszych aktorów....w sumie to najlepszy ze wszystkich, ale to oczywiście tylko moje skromne zdanie. Dlaczego jeszcze nie dostał oskara? Też bym to chciała wiedzieć.
właśnie dla mnie te całe Oscary są niezgodne z prawdą!! Johnny Depp miał wiele kreacji zasługujących na Oscara! (np."Rozpustnik", "Piraci..." czy też "Marzyciel"). dla mnie to jest aż śmieszne! :| mieć tyle nominacji i ani razu nie dostać nagrody!
też mnie to dziwi, Johnny ma dużo ról zasługujących na Oscary, ale powiedzmy sobie szczerze rzadko ktoś kto dostaje Oscara na niego zasługuje i jak to gosik_z zauważyła podpadł Akademii :|
Filmu "Ed Wood" niestety nie widziałam, ale znam wiele innych świetnych filmów z Depp'em, za które moim zdaniem powinien dostac przynajmniej nominacje do Oscara. Johnny nie jest jedynym aktorem, który powinien, a nie dostał jeszcze tej nagrody. Mam tu na mysli np. wspaniałego Joaquina Phoenixa, który w swoim dorobku powinien posiadac przynajmniej jedną statuetkę.
Czy ktoś mi może powiedzieć... co wy tu jeszcze robicie? Zamiast zajmować się filmwebem, jako najwięksi znawcy kina powinniście zająć miejsce krytyków i sami wręczać Oscary ;)
To prawda, że zasłużył przynajmniej na nominację. Na nagrodę może też, choć w tym samym roku oglądaliśmy życiową rolę Toma Hanksa, więc trudno mi powiedzieć która rola lepsza. Obie są wybitne.
A co do roli Jacka Sparrowa to tutaj zasłużył na nagrodę. Co z tego że to kino czysto rozrywkowe? Denerwuje mnie to trochę ze faworyzuje się dramaty. Nagrody powinien zbierać najlepszy film, a nie najlepszy dramat. Sean Penn który w tym roku zgarnął Oscara zagrał wyśmienicie w "Rzece tajemnic", niemniej jednak sądze że Deppowi nagroda bardziej się należała.
To wogóle dziwne, ale Hollywood zaczeło się nim interesować dopiero jak zagrał w "Piratach.." Wcześniej wogóle nie był brany pod uwagę. Może to dlatego, tak jak ktoś wyżej napisał, źle się wyrażał o Fabryce Snów?
W każdym razie mnie nie przeszkadza, że on nie dostał Oscara. Myślę, że jemu samemu też nie robi to większej różnicy. Johnny jest świetnym aktorem i bez nagród tego całego towarzystwa wzajemnej adoracji.
on ma w ogole w dupie cała Ameryke, powiedział kiedyś "Ameryka jest głupia",nie nawidzi Los Angeles itp.Ma gdzies te nagrody,gwiazdy z alei gwiazd,sam przyznał ,ze ucieszył sie ze swojej gwiazdy tylko dlatego,ze kiedys jego córeczka bedzie mogla powiedzieć "Ooo- to gwiazda mojego tatusia",a o samym tym zamieszaniu w Hollywood,ceremoniach,oskarach,publicznych przemówieniach,ktorych sie notabene boi:P zopiniował jednym słowem "dziwactwo" :]
Bał sie podobno,jak byl nominowany do Oskara za Edwarda,ze jak wygra bedzie musiał wyjsc i cos powiedziec do tego tłumu, woli nie wygrac "niż zrobić z siebie debila" :P
Ja tam nie ukrywam,ze bym chciala,zeby wreszcie dostał jakiegos Oskara,zeby wreszcie ktos go docenił,no ale:/trzeba czekać jak narazie...
Nie powiedział, że nienawidzi Ameryki.. raz Mu się wymknęło, że "Ameryka jest jak głupi mały szczeniak..", ale potem w wielu wywiadach za to przepraszał..
"Dlaczego Depp nie miał przynajmniej nominacji do Oscara??"
yyy-miał wiele nomiancji? tylko,ze nie otrzymał żadnego Oskara:]
za Edwarda Nożycorękiego - nom.do Złotego Globu
za "Benny i Joon"- nom. do Złotego Globu i "MTV movie nominations"
za Ed'a Wood'a - nom. do tytułu "aktor roku" i do Złotego Globu
za Odważnego- nom. Złotej Palmy na festiwalu w Cann
tam jeszcze pare innych było,ale nie potrafie napisać z agielskiego tych nazw ze słuchu:]
sam nie wiesz w takim razie o co pytasz.. :] na poczatku postu spytales dlaczego nie dostal "przynajmniej nominacji do Oskara? [za Ed Wood'a] "
to Ci odpowiedziałam,ze dostal nominacje za Ed Wood'a Złotego Globu i tytułu "aktora roku 1994" :)
a jesli sie pytasz o to dlaczego nie dostał Oskara za te role no to co innego.My mozemy niestety tylko narzekać i zadawac wciaz te same pytania nie znajdujac odpowiedzi, bo i tak cala procedura nie zalezy od nas niestety:/
Na swoje pytania znajdziecie odpowiedzi w biografii Johnny'ego pt.'Współczesny buntownik' ;). Depp wypowiedział się tam na temat Oscarów i Edd Wood'a, dlatego polecam i zapraszam do lektury. ;)
spoko-przeczytalam dwa razy od deski do deski w zeszłe wakacje:)świetna książka:) usmialam sie jak nie wiem momentami:)
Też mnie to dziwi że jak dotąd nie dostał Oscara, z pewnością na niego zasłużył. Czytałam też tak samo że on się tym nie przejmuje zbytnio (ciekawe czy mówi tak z własnego przekonania, czy stara się pocieszyć-
i nas!). Nie wiem czy podpadł komisji akademi filmowej ale nawet gdyby, wogóle nie powinno mieć to odzwierciedlenia w przyjmowaniu nagród! no nic, jako fani możemy tylko wierzyć:)