Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 390 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Nie potrafię pojąć czemu z tak ogromnej grupy znakomitych aktorów Johny Depp jest 2!! na
liście zasłużonych na miano najlepszego aktora, nie potrafię tego zrozumieć, "przełknąć",
dowiedzieć się.

kacper456

ja rowniez nie rozumiem dlaczego nie jest 1. i takze nie potrafie tego przelknac.

kinoman0

miał kilka dobrych ról, ale pozycja 2 to lekka przesada,może 20-40 jeszcze by uszło... za dużo karaibskich dzieci na tym portalu

_aLEXander_

karaibskie dzieci? mozesz rozwinac?

kinoman0

jasne, przed nakręceniem piratów nikt tak naprawdę nie stawiał go w czołówce aktorów hollywoodu, nawet go nie kojarzył. W końcu swoje najlepsze role odegrał w latach '90. Furora jaką zrobiła cała seria piratów (przede wszystkim 2mld. zarobionych zielonych itp) doprowadziła go na sam szczyt, rzecz jasna nie osądzam innych, wielu jego (depp) fanów , przynajmniej tych których znam ceni go sobie z sentymentu za starsze filmy, często przeciętne.

karaibskie dzieci - to taka mała ironiczna aluzja...
widać z ludźmi trzeba już tylko i wyłącznie rozmawiać wprost, żeby nie mieć żadnych niedomówień (zero myślenia po drugiej stronie)...eh

_aLEXander_

depp jest najbardziej przecenianym 'aktorem' w historii kina.

użytkownik usunięty
kinoman0

Nie martw się, niedługo będzie, nowy dzień - kolejny skok ważonej drewniaka. Boga nie ma.

kinoman0

Pytanie jest dlaczego nie jest 10 czy 20 na liście...nie zasłużył na to a rola w piratach pozwoliła mu na to by połowa nastolatek i pustych dzieci kochała go..żałosne.Rolą w turyście pokazał na co go stać...tragedia dawno nie widziałem tak kiepskiego filmu,szkoda mi tylko Angeliny Jolie.Przez role głupka każda inna rola będzie traktowana jako mało przekonywująca, nieadekwatna.

użytkownik usunięty
kacper456

To ja ci wytłumaczę. Obejrzy sobie taka zgraja dzieciaków ,,Piratów...'', czy inną ,,Alicję...'' i podziwiają, jakim to wielkim jest Johnny aktorem i nie wyobrażają sobie, by mu nie postawić 10/10 + SERDUSZKO. Chciałabym tylko zauważyć, że w tych najbardziej rozpoznawałnych rolach z powyższych filmów postacie Deppa były dość ,,charakterystyczne'', a raczej mocno ucharekteryzowane. To jest powód, nie ma nic do rozumienia. Ja Deppa lubię oglądać, ale staram się w miarę obiektywnie oceniać i sądzę, że zawsze gra siebie, a jego najlepsze role to te, których już nikt (no prawie) nie pamięta.

Po to jest to moje pytanie, chcę sprawdzić na ile godne jest ocenianie, na ile prawdziwa jest ta lista.Doszedłem do konkluzji, że spis jest zakłamany i oceniać go może KAŻDY(szerokie grono pod względem wiekowym itp). Nie warto w żadnym wypadku brać tę listę jako przykład uhonorowania, "wielkości" czy talentu aktora.

Miał dużo dobrych ról, wręcz genialnych i za to ma u mnie 10.
Rozpustnik, Las Vegas Parano, Wrogowie Publiczni, From Hell, Edward Nożycoręki, Sweeney Todd, Piraci Jedynka i Dwójka(reszta to kasowa masakra trochę), Truposz. Oglądaliście te filmy?????????????????? A Turysta to rzeczywiście porażka, myślałem nad tym by mu za to ocenę zmienić..

Nassanael

ogladalem np las vegas parano i takiej miernoty nie widzialem chyba nigdy.

DonVitoCorleone

Tylko to widziałeś z Deppem oprócz Piratów? W takim razie mało wiesz o Deppie.

Skoro tak oceniasz taki film to już ja wiem jakie ty wolisz filmy...lanie po mordach i napady na banki.

Nassanael

nie tylko. ponad 20. nie musze nic wiedziec, wazne co widac. jaki film? nie spotkalem sie z dobrymi recenzjami na jego temat. zupelnie nie trafiles. skresliles mnie bo lvp uwazam za slaby, ja ciebie za opinie/"twoja prawde" o de niro. postronni chyba nie maja watpliwosci kto ma racje

DonVitoCorleone

odpusc sobie. przeciez to mala dziewczynka najwyzszej kategorii.

DonVitoCorleone

Rzeczywiście Las Vegas Parano jest mierne. O słynnej książce nas podstawie której powstał film pewnie nawet nie słyszałeś.

neo_angin

to ze ksiazka jest slynna nie czyni filmu dobrym bo takim niewatpliwie nie jest.