to zupełnie tak jak ja nie widziałam Iana w roli Damona... i zobacz co się stało :) zaufaj twórcom serialu - Kevinowi i Julie.... wiedzą co robią :)
Mam ogromną nadzieję, że się sprawdzi :) w sumie Julie i Kevinowi można zaufać, jeszcze nigdy nas nie zawiedli :)
A jakoś tak dziwnie jestem przekonana.
Poradzi se chłopak.
Bo jak nie...to po łbie;) dostanie.
Nie po to czekamy na cuda-niewidy w wykonaniu Klausa, by na końcu się rozczarować, że kiepskiego aktora dobrali...
Sprawdzi się! Według mnie pasuje do tej roli. Trochę go scharakteryzują i będzie cacy. Ja wieżę w ten serial - to mój ulubiony ;)
w ogole mi nie pasuje do roli klausa.. dzizas jest tyle aktorow ktorzy pasowaliby do tej roli a oni wybieraja Josepha jakiegos tam :D
Ja tez tak w pierwszej chwili pomyślałam, ale wszystko zależy od tego jaki ten Klaus ma być. Większość fanów wyobraża go sobie jako przerażającego, poważnego faceta pod którego jednym spojrzeniem idzie wymięknąć. Przykładowo tak jak Anthony Hopkins w Milczeniu owiec tylko oczywiście w mlodszej i bardziej seksownej wersji. Że będzie go grał ktoś po kim od razu będzie widać że to jest Klaus, jak tylko pojawi się na ekranie. Myślę że twórcy wybrali Josepha po to aby zaskoczyć fanów, zwłaszcza ze Joseph Morgan w tych swoich złotych kędziorkach zupełnie nie wygląda jak najstraszniejszy i najpotężniejszy wampir. A jeszcze jak się uśmiechnie to wygląda bardziej słodko niż strasznie. Ale uważam że o to właśnie chodziło twórcom. O przedstawienie z Klausa wampira o dwóch zupełnie rożnych osobowościach. Przystojny i miły czaruś, który w sekundę potrafi zmienić się w najbardziej przerażająca osobę na świecie. To jednocześnie będzie go czyniło bardziej strasznym i nieprzewidywalnym gdyby go zagrał taki Milo Ventimiglia czy Michael Fassbender. No i gdyby Klausa miał zagrać ktoś o bardziej powiedzmy demonicznym wyglądzie nie byłoby takiego zaskoczenia. A to że twórcy VD uwielbiają szokować wiemy wszyscy. Zresztą nie można skreślać aktor ana starcie, zwłaszcza że VD sa serialami które maja jedna z lepszych obsad. szczerze jak usłyszałam że Daniel Gilles ma zagrać jednego z najstarszych wampirów na świecie tez miała wątpliwości. W głowie cały czas siedział mi tylko pan Whickham z bride & prejudice, a to nie była jego jakaś wybitna rola. Jak sie okazało Daniel w roli Elijaha sprawdził sie idealnie. Natomiast po tym co Joseph pokazał w innych filmach myślę ze tez da sobie radę. Najlepiej byłoby przenieść sie w czasie do 21 kwietnia ;) a nie czekać jeszcze ponad miesiąc. :/
zgadzam się z twoją wypowiedzią . Najpierw Klaus mi nie pasił ale aktor ma coś w sobie . Jest słodki ale pewnie ma też drugą strone ^^
Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli - > h ttp://w ww.vampire-diaries.net/wp-content/uploads/tvd-klaus-560.jpg < Oto jak wygląda Joseph jako Klaus, już w serialu. Dla mnie genialny. ;D Mrr. hah. Ciekawe jak wypadnie w serialu. ;)
Mi także się podobał. Tylko wielka szkoda, że Go tak mało było. I bardzo fajny głos ma, musze przyznać. ;D
Ech, jestem troszkę zła;)
Niby wystąpił już w 2 odcinkach TVD jako Klaus - ale napisać że było go mało - to wielkie niedopowiedzenie...
Co koleś ma przepraszam wycisnąć z tak skąpego materiału??!
Z pustego i Salomon kurde nie naleje;)
Na szczęście - te skrawki które Joseph dostał - wg mnie wycisnął jak cytrynę.
Do ostatniej kropli.
Świetnie się spisał;)
Ale jak już wspomniałam, żal że tak Klausa mało...
Oż.
Nom, mogę go słuchać do upadłego;)
http://www.youtube.com/watch?v=7A9EJUxm39s&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=7bLh7mfsoNU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=7151hBzqD8Y&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=UmSyyv3E7xo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=4VUZVnPkAKg&NR=1
A tu wywiad z obsadą TVD na temat postaci Klausa...
http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1694-obsada-w-mtv-10-on-top
Ale Józio jest uroczy, mniam;)
Zaje... fajny ma akcent!!!! rzeczywiście, świetnie mówi.... ; ) Ale z wyglądem już troszkę gorzej, ale to taka moja własna opinia....
W dalszym ciągu nie przebił Elijah ; )
O tak. Ten głos jest cudowny. Fajnie się go słuchało, gdy oglądałam dzisiaj cały serial Ben Hur. Ponad dwie godziny cudownego orgazmu. Aż chcę jeszcze....
O, jak miło;)
Ogólnie bardzo mi się spodobał zarówno ten mini-serialik jak i sam występ Józia.
Fajnie, daje radęXD
Spoko - loko, jeszcze jako Klaus prawie nic nie pokazał...
Toż to więcej dają Zachowi (Mattkowi;) "czasu antenowego" w TVD jak jemu niestety;)
Ta postać być może byłaby inna, gdyby zagrać ją ktoś inny. Jakoś nie mogę się przekonać do tego aktora, grającego Szmatta...
A wracając do naszego Jóźka... ktoś kojarzy może taki film "Casulaty"? Znalazłam fragmenty na youtubie i zastanawiam się, czy warto go obejrzeć. Fragmenty jakoś mało interesujące.
http://www.youtube.com/watch?v=7151hBzqD8Y to jeden z nich (czy tylko ja mam wrażenie, że wszędzie gra tak samo? )
Ekhem, ale to chyba serial jest i w dodatku jeszcze (chyba;) nie do końca zrealizowany.
A tam są tylko takie clipy castingowe myślę;)
Co Ty mówisz, że tak samo - ja bym powiedziała, że w każdej roli w której go widziałam dobrze się w nią wciela i porządnie udaje mu się oddać danej postaci...
No ale to ja;) może mi już na łeb padłoXD
No dobra, przynajmniej mnie się tak wydaje, że to tylko "próbki" takie jeno...
Bo jakieś to takie pocięte, niedokończone i prowizoryczne te scenki.
Na dodatek tak jakby tak jak mówiłaś, odgrywane praktycznie tak samo z dwa razy, tylko odrobinkę inaczej...
Dałam więcej tych kawałków jakieś 5 dni temu - tam gdzie od groma linków;)
Ale może się mylę;)
Wiem. Te linki są powyżej. No i widzę, że właśnie ustanowiłaś rekord w ilości postów pod rząd.
Pamiętam, jak oglądałam Ben Hura. Pomijając jego odwagę (sam fakt pokazania się całkowicie nago), miałam wrażenie, że patrząc na Judasa, widziałam Klausa (w sensie spojrzeń, min, sposobie mówienia),a to nie jest dobre dla aktora. Zamierzam poszukać jeszcze jednego filmu, lub serialu, żeby porównać. Jeśli i tam zobaczę to samo, to się normalnie na niego wkurzę.
Żartujesz?? ;)
Chyba muszę sobie okularki kupić, bo ja właśnie na odwrót mam.
Widząc Józia jako Klausa w życiu bym nie powiedziała, że to ten sam koleś który odgrywał Ben Hura...
Znaczy wiesz, no jeśli chodzi o akcent, to chyba se go raczej już nie zmieni;) - to to ma podobne, ale tak poza tym?
Kłóciłabym sięXD
Już sama nie wiem teraz;)
Akcent jest wstanie każdy zmienić, skoro nawet udało się to takim aktorom, jak Christian Bale (moim zdaniem, świetny), Robert Pattinson ( w amerykańskich filmach nie usłyszysz u niego ani odrobiny fałszywości, gdy zmienia akcent brytyjski,na amerykański). Czyli, jednak można. U Josepha słyszałam w "Pamiętnikach" taki maleńki ślad jego pochodzenia. Nie da się tego zauważyć od razu, ale po kilkunastu minutach. Wydaje mi się, że to pewnie dlatego, że on dopiero od niedawna zaczął grywać w amerykańskich filmach i za bardzo jeszcze nie miał czasu, by przyswoić nowy akcent. I fakt, że on dopiero się rozwija. Hmm... Może jest szansa, że w przyszłości mnie zaskoczy. Ba, nawet rzuci na kolana.
Ale wiesz, niektórzy mają z tym straszne problemy, mimo starań.
Zawsze gdzieś ten akcent jakoś się "nas mocno trzymie", co nie?
To prawda. Chociaż... Z tego, co wiem, aktorskie szkoły w Londynie podchodzą do swoich uczniów bardzo surowo, ucząc ich wszystkiego, nawet zmianę akcentu na możliwie każdą stronę świata. Joseph jest absolwentem jednej z nich, więc pozostaje już tylko kwestia treningu. Myślę, że da radę.
Uważam, że producenci serialu szukali właśnie takiego aktora, który wyróżniałby się czymś od innych. W przypadku Morgana to jego brytyjski akcent. Jest powalający i nie zgodzę się z opinią, że wymyka mu się spod kontroli - myślę, że wręcz przeciwnie - to wszystko było zamierzone i celowe. Wyobraźcie sobie najstarszego wampira świata mówiącego jak amerykański nastolatek.... byłoby to nieco irytujące i nudne. ;) W tym wydaniu (Klausa) Joseph jest mega seksowny i bije na głowę CUDOWNEGO Iana S. Pozdrawiam.
W przypadku TVD masz rację. Tylko, że na miałam na myśli to, jak mówi we wszystkich filmach. Słychać, jak momentami przebija się akcent brytyjski (zwłaszcza, że jest Walijczykiem - a oni mają najmocniejszą wymowę na wyspach, zaraz po Szkotach).
Również serdecznie pozdrawiam :D
http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1812-joseph-morgan-dla-mtv-seven
Nowy wywiad związany z postacią Klausa i TVD.
Kurde, że ja nigdy nie mam dosyć słuchania jak Józek opowiadaXD