Tyle się naczytałam na tych wszystkich forach jaka to z Kristen beznadziejna aktorka. Nie rozumiem czemu tyle tej nienawiści i zajadłości w waszych komentarzach, ale dobra.. Kogo chcielibyście zobaczyć w roli Belli zamiast Stewart. Tak z ciekawości.. ;d
Dla mnie Stewart jest nie zastąpiona. Idealnie pasuje do roli Belli ;). Ale to tylko moje zdanie xd.
Ja sądze,że zagrała świetnie, idealnie paswała do opisu, Belli Swan jest naturalną, zwykłą dziewczyną która nie wyróżnia sie z tłumu.
Bravo!
ludzie! ależ ja nie pytam czy Stewart sprostała zadaniu tylko kogo widzielibyście zamiast niej.. bez urazy, ale czytajcie uważnie ;d
zgadzam się :) tak nawiasem mówiąc to evan rachel wood i kristen stewart
mają w sobie coś podobnego. obie bardzo lubię :)
Taa, koncertowo po prostu. Ach, jak ja chciałabym byc na jej miejscu, otworzę usta i mam już paredziesiąt tysięcy na koncie. Albo milionów, cholera wie.
W roli Belli widziałbym Rose Mcgowan, bo moim zdaniem jej uroda jest trochę podobna do wampirzej urody. No, ale jak by co to Kristen też pasuje do ów roli :)
Dla mnie Kristen jest niezastapiona !!!! jest swietna aktorka i pasuje w filmie do "Edwarda" Roberta Pattinsona :)
nie sądzisz, że jest już troche "zastara"? RosE Mcgowan oczywiscie. Bella to nastolatka, ale co by nie zorbic to Rose jest jzu troche za powazna do tej roli.
leighton meester i keira knightley
jednak teraz ciężko kogoś dopasować gdy się juz przyzwyczaiło do kristen
może jeszcze emma watson, he
Rose McGowan? kocham ją, ale jest za stara
Keira? za stara (Bella miała 17 lat!)
leighton? za ładna, ale przynajmniej nie zepsuła by całego filmu i to ją widziałabym jako Bellę
Moim zdaniem, tez Kristen wypadła świetnie.
No, ale skoro pytasz o inne aktorki..
Hmm..
Może Shiri Appleby z "Roswell"..
Jak dla mnie Kristen Stewart jest najlepsza do roli Belli... Bez ubrazy ale skoro Ludziom nie sie podoba to niech zatrzymają dla siebie gadki Typu "Jaka ona beznadziejna... Jaka ona głupia" itd... No kurde.. To jest troche żałosne... Mnie sie ona w tej roli podoba i zadna inna aktorka według mnie nie pasowałaby do tego filmu... Kristen najbardziej pasuje do książkowych opisów i wogole jakoś tak pasuje i do Książki i do Filmu.... Wybaczcie że tak sie rozpisałam ale naprawde nie mieści sie to w głowie..:/
moim zdaniem ona pasuje .. może nie idealnie ale pasuje ..
ponieważ jej uroda jest właśnie jak takiej zwykłej dziewczyny :)
a poza tym nikt inny tak dobrze by tego nie zagrał ..
nie .. nie wyobrażam sobie teraz na jej miejsce kogoś innego ..
Stewart nie jest w sumie zła
Evan Rachel Wood - popieram
Rachel Specter
to moje typy :]
jak coś się przypomni to dodam :]
Ekhm..
Rose Mcgowan- ludzie ta kobieta jest po 30.. i widzicie ja w roli nastolatki?
Bryce Dallas Howard - również jest stara..
Leighton Meester- za ładna?
Knightley- hę? bez przesady..
Evan Rachel Wood- ewentualnie.. choc nie przepadam za nia i jej uroda...
Dla mnie idealna byłaby Ellen Page- nie za piekna, nie za brzydka- dosc normalna, taka troche szara myszka.. dodatkowo jak dla mnie jest o stokroc lepsza aktorka nic Stewart..
Jesli chodzi o Stewart to coz jesli chodzi o wyglad owszem pasuje, ja jednak nie moge na nia patrzec bo nie moge zniesc jej gry. Po pierwsze stoi jak kolek, ciagle ma rozwarte usta- po co to tylko juz ona wie albo i nie, i metny jakby zacpany wzrok.. Po drugie jej mimika to gora trzy miny.. cóż po dłuższym czasie patrzenia w ekran zaczyna to meczyc i draznic.
Ellen Page? Moim zdaniem w ogóle nie pasuje, ma swoją własną specyficzną urodę, która dziwnie nie idzie w parze z książkową Bellą.
Leighton Meester - jest śliczna, ale ma takie 'pyzate' policzki.
Evan Rachel Wood - o tak!
I zgadzam się, co do Kristen. Gra we wszystkich filmach tak samo, nigdy mnie nie zaskoczyła. Jeszcze tak dziwnie sapie, jak próbuje się uśmiechnąć. Nie wiem, co ona w ogóle robi w TOP akorkach.
Kazdy ma własna specyficzna urode.. Jak dla mnie by pasowała idealnie... w ksiazce wkoncu nie było jakis obszernych opisów jak to Bella wygladała. Ba sceptyczna byłabym tez do tych stwierdzen ze była nie za urodziwa, przecietna bo to wkoncu było jej zdanie- nastolatki z zaniżona samoocena a poszczegolne postacie podkreslaly ze jest ładna... Zreszta musial byc jakis powod tych wszystkich zalotówi i tego ze wszyscy sie w niej kochali.
Mi Stewart nie przeszkadza, aczkolwiek MOJĄ idealną Bellą jest Leighton Meester. Nie tylko dlatego, ze ją lubię, ale uważam, ze idealnie wpasowuje się w opis pani Meyer. Ale z tego co wiem, ona nawet nie poszła na castnig :( Tutaj macie przykladowe zdjecie Meester - http://www1.pictures.gi.zimbio.com/Leighton+Meester+Launches+Top+Down+New+Face+F 9l_Y9kr6m-l.jpg
http://www.tattletart.com/wp-content/2009/04/leighton-meester.jpg
Czy ktokolwiek sie ze mną zgadza ?
Mnie Leighton nie pasuje. Po pierwsze, bo nie umiałabym jej odłączyć od KOMPLETNIE innego wizerunku Blair. Po drugie...jest za ładna, w taki już kobiecy sposób. Oczywiście Kristen też jest śliczna, ale...no nie wiem jak to ująć. Typ urody Leighton mi nie pasuje, ale tak poza tym też bardzo ją lubię. Jest bardzo dobrą aktorką.
Nie.. dla mnie jest zdecydowanie za ładna, za słodka jak na przyjeta koncepcje Belli.. no i wyglada na 20 pare lat(ktore ma zreszta) czyt. jest za stara
"no i wyglada na 20 pare lat(ktore ma zreszta) czyt. jest za stara"
ktoś Cię okłamał:D ona nie ma 20 parę lat;ppp
ekhmm ona miała w tym roku 19 lat, rok temu jak odbywały się zdjęcia do zmierzchu miała 17/18 lat, więc idealnie tyle ile bella:)
No wiesz - make up robi cuda, a przeciez Leigh w plotkarze gra 18-19 latke. ;] W sumie poza Leighton i Kristem (wg mnie!!)do roli Belli chyba nikt inny by sie nie nadawal.
tak ale dosc "wyrosnieta" nastolatkę... Dla mnie praktycznie nikt z glownych bohaterow plotkary (ogladalam chyba z 4 pierwsze odcinki- wiec mowie o tych ktorzy tam byli) nie wyglada na normalnego nastolatka nawet jak na amerykanskie standarty. Watpie by makijaz zdziałał cuda w tym przypadku bo ona ma poprostu zbyt powazne rysy czy jak to okreslic- nie zmienia to faktu ze jest chyba zbyt ladna.
Dla mnie jak juz mowilam dobraby byla Page choc nie wiem czy chcialabym ja widziec w takiej produkcji bo nadaje sie na cos zdecydowanie lepszego.
missy pregrym jako bella ? :O
ja proponowałam tą aktorkę jako Leah w przed świtem
po tym jak zagrała w 'spadaj' uważam ją że ma mocny charakterek i jest dobrze zbudowana fizycznie (czyt. wysportowana)a bells jest niezdarna
ja jak dotej pory niespotkałam aktorki która mogła by ja zagrać właśnie tak niezdarnie taka szara myszkę, która ma swoje wady(odbiera jej mowę, nie panuje nad wyrazem twarzy itp.)bo taka ma byc bella. ładne aktorki nie pasuja do tej roli, bardzo znane tez nie bo zepsuły by efekt tajemniczosci i miały by ograną grę aktorską, a dojrzałe nie pasuję do roli 17 latki
pozdr. :)))
przepraszam za błąd w nazwisku aktorki Peregrym mialo byc ...
to z roztargnienia jeszcze raz sorka :)
ja bym w ogóle nie przekładał książki na film.
bo książka marna więc taki sam musiał być i film. ;dd
moim zdaniem... jak nie Emma Watson to może Emily Browning, trudno Wam się na ten temat wypowiedzieć dlatego, że już się przyzwyczailiście do Kristen, tyle ;) pozdrawiam !
Według mnie Kirsten wogóle nie nadaje sie do tej roli. Gra koszmarnie, a po za tym jest jakas taka nienaturalna.
O to kandydatury podane przez was z krórymi się zgadzam:
- Emily Browning
- Shiri Appleby
- Leighton Meester
- Ellen Page
Nadawały by się idealnie, ale niestety w tym filmie jest ta koszmarna Kirsten.
Jestem tylko ciekawa, czy w czwartej części, jak Bella zmienia się w pięknego wampira zmienią aktorkę, bo gdyby grała ją nadal Kirsten, to z super Belli wampirzycy wyszła by tylko FARSA.
Ellen i Emily zdecydowanie ;) mają urodę Belli, zwłaszcza Emily, jest taka tajemnicza, trochę wampiryczna ;DD jednocześnie zwyczajna, naturalna dziewczyna...
Emmy Rossum ? chociaż... za stara ;P a Emily Browning może zagrać Nessie Cullen :D Ellen jest chyba za dobrą aktorką, ale z drugiej strony patrząc dzięki niej film byłby ciekawszy, hm ?
Alexis Dziena;
a no i do Kristen raczej nie mam zastrzeżeń, za to znalazłyby się ogólnie co do filmu..