PS- jeśli jeszcze ktos miałby watpliwosci do jej talentu czy tez gry , większosc publiki ja lubi, doświadczeni aktorzy ja chwala, a od krytyki dostaje zazwyczaj niezłe recenzje. ;]
Ja też jestem za Kristen, ale nie uważam żeby opinie krytyków były zawsze słuszne np.: taki słup z 2 minami na krzyż Emma Watson, jest podobno chwalona. Nie wiem za co. Ale Kristen mnie przekonuje, potrafi dostosować się do roli. Moim zdaniem;)
Lol. Gdzie tej zakompleksionej Kristen do EMMY WATSON?! to nie tylko bardzo utalentowana, ale też MĄDRA aktorka, i nie porównujcie amatorów do profesjonalistów, litości :|
Widziałam ją w paru filmach (około pięciu) i moim zdaniem w każdym gra podobnie. Nie twierdzę że jest złą aktorką, tylko jest zbyt mało różnorodna.
OSTATNIA CZESC KSIAZKI. Z WIKIPEDII
" Bella odkrywa swoja nową moc. Może wytwarzać tarczę, która chroni przed innymi nadprzyrodzonymi umiejętnościami, rozciągać ją i zmieniać jej kształt. Dochodzi do spotkania z Volturi w którym cała ich grupa stawia się wykonać wyrok. Carlisle przekonuje wrogie wampiry o pomyłce. Irina ginie z ręki Kajusza za fałszywe zeznania. Lecz Voulturi nie mają pewności co wyrośnie z Renesmee. Nagle pojawia się Alice z Jasperem oraz 150-letni półwampir, półczłowiek; Nahuel. Z jego pomocą Cullenowie przekonują ich, że Renesmee nie jest jedynym takim przypadkiem i nie stanowi niebezpieczeństwa dla reszty wampirów. Volturi, nie mając argumentów by ukarać Cullenów, zawieszają broń i rozstają się w pokoju. Cullenowie świętują. Bella udaje się z Edwardem i córką do ich domku nad rzeką. Okazuje się, że Bella jest w stanie ukazać swoje myśli Edwardowi odciągając od siebie tarczę. Są szczęśliwi i chcą żyć razem przez wieczność."
A może jakieś przykłady, dowody? Bo ja jakoś się nie spotkałam z bardzo pozytywnymi opiniami na temat jej aktorstwa czy z pochwałami krytyków. Tak zarzucić czymkolwiek bez poparcia, to każdy może, ale wypadałoby dać chociaż jednego linka.
No i co z tego? Niektórzy wybitni lekarze twierdzą że aborcja jest jak najbardziej na miejscu, bo to matka może decydować o dalszych losach dziecka, a czy to oznacza że faktycznie aborcja jest dobra? Bo powiedział tak jeden z lepszych lekarzy? To nie jest tak, że jeżeli ktoś wybitny ją zacznie chwalić i stwierdzi że jest wspaniała, to tak ma być bo powiedział to facet który ogólnie jest uważany za jednego z lepszych? Bez przesady. A co ma do tego że większość publiki ją lubi? 3/4 Polskich nastolatków kocha Dodę , czy to znaczy że jest utalentowana? Nie rozśmieszaj mnie. Doświadczeni aktorzy ją chwalą - Tak , jak na razie słyuszałam pochwałę tylko od jednego, na dodatek nie było to dosłownie skierowane to jej osoby. Chwalił ją też Pattison, który wcale doświadczony nie jest.
A 'krytyka' nie pisze recenzji obiektywnie, lecz swoją własną obserwacją. No ew. subiektywnie , ale jak pisałam wcześniej jest to ich zdanie, to jest recenzja, gdzie człowiek pisze swoje odczucia, dlatego też z recenzją nie można walczyć. Z resztą przeczytałaś wszystkie recenzję na jej temat? Że wiesz że większość jest pozytywna? Bo mi się nie wydaje, na pewno jest wiele przeciwnych recenzji na temat jej gry aktorskiej, a to nie jest sprawa na konsensus, ani nie wybory. Zdanie jest podzielone, i każdy ma prawo myśleć co chce. Obiektywnie dla mnie ona złą aktorką nie jest , ale ja jej oglądać bardzo nie lubię.
Powoływanie się na recenzje "wielkich" za wiele nie da- każdy ma swoje zdanie i raczej owczy pęd nie jest dobrą metodą na wyrabianie sobie opinii.
Z drugiej strony nazywanie przy Kristen Emmy Watson profesjonalistka? Śmiech na sali. Przecież ta dziewczyna,wg mnie,raczej kiepsko się prezentuje na ekranie i nie wróże jej zbyt wielkiej przyszłości poza serią o Harrym Potterze( nawet teraz widać,że nie dostała żadnych poważnych ról jak na razie).
Natomiast o Kristen jak najbardziej będzie jeszcze słychać. Ma kilka naprawdę dobrych ról ( mi osobiście najbardziej podobała się w "The Cake Eaters"- bardzo przekonująca gra,oddająca emocje i dramaturgię). Paradoksalnie w "Zmierzchu",jak dla mnie,była kiepska. Faktycznie denerwowało mnie to,że wykrzesała z siebie zbyt mało,w stosunku do tego,co naprawdę potrafi. Te dwie miny plus "trzęsienie szczęki", to nie był najlepszy występ. Jednak w porównaniu do innych 19 latek i ich karier,to prezentuje się naprawdę nieźle.
Wysokotoskyczna- czy Ty przypadkiem nie jesteś typem uroczej trollki?;) Przepraszam,że tak mówię,ale w większości tematów(przeczytałem kilka i wszędzie znalazło się małe co nie co od Ciebie)starasz się napuścić tyle jadu,ile tylko się da. Po co w ogóle tak się robi? Nie potrafię tego zrozumieć. Czy to jest aż taka frajda, podenerwować kogoś,kto lubi daną osobę tekstami typu "ale ona jest beznadziejna" itp.?Sorry,ale get a life. Może to służy podnoszeniu swojej samooceny i w ogóle.Może to taka forma terapii z leczenia nieśmiałości czy czegoś? Jeżeli jest na to jakieś dobre wytłumaczenie, to cofnę swoje słowa i oficjalnie przeproszę. Ja rozumiem,że znów przeginanie w drugą stronę i wychwalanie pod niebiosa też jest niedorzeczne, lecz Twoje zachowanie jeszcze bardziej.Moim zdaniem jest wiele ciekawszych rzeczy do roboty niż ciskanie bluzgami w innych użytkowników oraz na osobę,która nigdy tego nie przeczyta( tak samo jak drażni mnie składanie życzeń urodzinowych po polsku i na stronie do tego nie przeznaczonej,jakby się wierzyło w jakieś magiczne wibracje,które przeniosą te życzliwe słowa- chyba wraz z wiatrem. Ale to już inna sprawa). Ale dosyć matkowania,bo właściwie nie o to mi chodziło. No offence.