http://www.egoisci.pl/6457/wyciekl_plakat_ksiezyca_w_nowiu/
dla ciebie, bo widać, że kiepsko u ciebie z czytaniem i szukaniem, ale to może kwestia lenistwa:
kreus napisał/a:
"Przynajmniej "ta mina" i wydęte usta to jej niezamierzony znak firmowy, tak jak demoniczne brwi Jack'a Nicholson'a, szeroki uśmiech Jima Carre'ya, kocie spojrzenie Michelle Pfeiffer, które predysponują ich do grania określonych ról."
a potem ja odpowiedziałam odnośnie jej/jego postu a ty z kolei ostatecznie skwitowałaś, że dyskusja nie tyczy się aktorów, co oczywiście jest bzdurą, gdybyś uważnie czytała i nie wchrzaniała się w posty komentując, to co napisali userzy o innych userach, o wielka adwokatko i obrońco uciśnionych :)
Przeczytaj sobie, co napisałaś, bo naprawdę widzę że nie umiesz wypowiadać się normalnie i zrozumiale.
"gdybyś uważnie czytała i nie wchrzaniała się w posty komentując, to co napisali userzy o innych userach, o wielka adwokatko i obrońco uciśnionych :)"
Nie jestem adwokatką ani obrońca, jak to określiłaś, po prostu nikt cię nie rozumie, nie wiem co ci to daje że stale Kristen obrażasz. Nie tylko ty ale i np. założycielka tematu, która pokazuje swój niski iloraz inteligencji swoimi żałosnymi tematami.
Kristen otwiera usta bo już tak ma. Nie jest to oznaka zespołu Downa czy czego tam jeszcze nie wymyślicie. KONIEC.
No więc, Kristen otwiera sta ponieważ ma taki nawyk i wątpię żeby to kontrolowała (mnóstwo osób tak ma, a wy akurat jej się uczepiliście -.-)
Daj sobie spokój z tymi 'wyrafinowanymi' słówkami, bo prezentujesz tylko swój debilizm.
napiszę jeszcze raz, bo widać nie umiesz wrócić na poprzedni tor:
czy wg ciebie panna Stewart to aktorka na miarę Jacka Nicholsona, Glen Close itd.? czy jest tak wybitną i uzdolnioną aktorką? czy jej debiut i pierwsze role były tak spektakularne jak w/w? czy jest różnorodna pod względem doboru ról, zestawu min, cech charakterystycznych postaci, które odgrywa? i czy w końcu, o ile dojdziesz do jakiś sensownych wniosków, nie mierzi cię, że tak nijaką dziewuchę można w ogóle przyrównywać do uznanych Aktorów?
ok, może to za dużo, ale wysil się i odpowiedz
jeżeli na te proste pytania, napisane prostym językiem, nie udzielisz prostej odpowiedzi to to będzie świadczyć tylko o tobie, niekorzystnie ofkorz :)
Mogłas sobie odpuścic ostatnie zdanie, moje życie to nie tylko internet jak twoje, mam też inne zajęcia i nie jestem jakoś mocno zaangażowana w tą dyskusję...
A więc, uważam, że Kristen jest bardzo dobrą aktorką i jej początek jest świetny. Jack Nicholson na przykład, nie od razu został uznany za wybitnego aktora. A Kristen jest na dobrej drodze. A więc nie, nie 'mierzi' mnie porównywanie jej ze zdobywcami oscarów, gdyż oni również kiedyś zaczynali i jestem pewna że Kristen niedługo dostanie taką rolę, że już nikt nie będzie miał wątpliwości że jest świetną aktorką. Myślę, że rolą Joan Jett pokaże prawdziwą osobowość, i zobaczycie że nie jest stworzona jedynie do ról przygaszonych, nieśmiałych dziewczyn.
oczom nie wierzę, sensowny post! :>
ok, debiut miała solidny, pt Azyl, sam w sobie film był dobry, ale jej rola nie była jakaś oszałamiająca..
ale w takim razie co potem się stało?
jako aktor powinna próbować różnych nowych ról, a filmów dla młodzieży jest teraz jak mrówków, a ona co? grywa praktycznie to samo od kilku lat.. i nie dość, że te same role, to jeszcze w ten sam sposób.. jeżeli to ma być przejawem jej talentu, to chyba mamy odmienne jego wyobrażenie.
poczekamy na The Runnaways, ale na miejscu Joan Jett byłabym zawiedziona, że tak mało charyzmatyczna osoba gra taką rockmenkę.
no i jeszcze ten Adventureland - jakoś po trailerach wnioskuję, że cały komizm będzie się opierał na głównym bohaterze oraz Ryanie Reynoldsie, bo jak tylko pojawiła się Kristen w kadrze to jakoś tak wysysała całą radość, humor itp.
więc co do tej pewności to raczej bym się hamowała, z takimi wyrokami :]
hmm... gdzie ty to znalazłaś w książce o tych otwarych ustach ? ?
może czytałaś inną ksiązkę bo w zmierzchu NIC takiego NIE było
czas chyba nauczyć się czytać ze zrozumieniam.
Bierze się to z cech charakteru - Bella jest nieśmiała, zamknięta w sobie, itp. itd.
Poza tym, autorka nie pisze "Następnie Bella mrugnęła i podrapała się w tyłek..."
Ale takich tekstów było dużo "Otworzyła usta ze zdziwienia"
:P
nie no nie przesadzaj, że ktoś jest nieśmiały to nie znaczy że ma cały czas otwartą buzię... :/ A wiele osób otwiera usta ze zdziwienia, to normalne. Natomiast niewiele osób otwiera usta przy każdym zdjęciu i każdej sytuacji.
Ona tak nie ma na każdym zdjęciu, ale pewnie widziałaś kilka na portalach typu kozaczek -.- Na stronie zatytułowanej "Otwarta buzia Kristen"
Przyjmijcie, że to jest taki NAWYK. Naprawdę, ch..j wam do tego, czy ktoś otwiera usta czy nie -.-
sprostuję... na kozaczku NIGDY nie było wiadomości w stylu "Otwarta buzia" :)
ale zerknijcie proszę na to:
http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=18383
http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=18229
http://dailygab.com/files/2009/04/kristen-stewart.jpg
http://www.twilightgear.net/wp-content/uploads/2009/03/kristen-stewart-pic.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_kfyP_DhnAG0/SSbkvaxY_ZI/AAAAAAAAD-U/svvQ3udX3yk/s400/K risten+stewart+black+leather+jacket+letterman.jpg
http://api.ning.com/files/1HfRTwKu7gFk3ThKAjbc7aH9RUM2Uc7X89yySG7KIbkeRoCWjcmQZ- nuIPf4PNTpPxz7dz22b0zRiMZndykES217VAK-Hye0/KristenStewart11.jpg
http://insidecelebrityworld.com/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/a0899_kriste n_stewart-adventureland_premiere_during_the_2009_sundance_film_festival-03_122_2 52lo.jpg
http://kristenstewartworld.com/pictures-1/kristen-stewart-1.jpg
no i teraz niech mi ktoś powie, że nie ma wrażenia, że ta mina jest ciągle taka sama??
hm, może to według niej "gra mimiką", albo coś...
Dodam, przed atakami na mnie, że zdjęcia są wybrane, owszem, ale z bardzo dużej puli takich samych :) to jest tylko garstka z nich!
nie wchodzę na kozaczka tylko na pudelka i egoistów <foch>
może ona chce się upodobnić do Keiry Knightley? Pomijając aktorstwo, nieźle jej idzie. No i jeszcze pomijając to że Keirze z tym 'nawykiem' do twarzy ;)
tyle, że Keirę chce się całować gdy stroi taką minę, a gdy ta walnie swoją, to ło jezu.. idź i nie wracaj :P
ludzie poco wy piszecie te głupoty zeby jeszcze ta cała kristen wogóle sie przejmowala tym co macie do powiedzienia i zamknela w koncu usta
albo zeby docenila ze tak zaciekle ja bronicie a ona ma to w dupie i inkasuje grube miljony za swoje gre mimike itd. niewazne jaka ta gra jest liczy sie kasa
wiecie tak teraz oglądam różne zdjęcia z nią i 90% to są jej otwarte usta ale zdarzają się zdjęcia gdzie ma je zamknięte i jest nawet ładna! wiem, sama sobie się dziwie, ale zupełnie inaczej wygląda kiedy nie musi oglądać jej migdałków;)
zgodzę się, że panna Stewart jest nawet urodziwa, jednak tak jak napisałaś: 90% jej zdjęć są takie same ["migdałkowate" :P]
Dajcie spokój, ona nie otwiera ust aż tak -.-
Otwiera jej lekko, może ma po prostu to w genach? (nie wiem, moja koleżanka ma po prostu takie zęby, że siłą rzeczy muszą byc 'na wolności' ;))
no kurczee jak Ci sie nie podoba to nie patrz ;/. skoro jej tak nie lubisz to po co oglądasz jej rozne zdj?
nie oglądam jej zdjęć, tylko chciałam pokazać, że ciągle ma tę samą minę!
Nawet Twój awatar ma tę samą minę hahaha :)
żby móc krytykować, trzeba zapoznać się tematem i przedstawić 'dowody winy' więc twoje pretensje są co najmniej śmieszne :)
to waszym zdaniem, która młoda aktorka jest dobra? od 15 do 20 lat? i która najbardziej nadawała się do zmierzchu?
a czy ktoś tu napisał, że ona się nie nadawała do Zmierzchu? Że jest bardzo złą aktorką??
bo mi się wydaje, że w tym temacie toczy się batalia o jej "ciągletęsamą" minę, a nie o jej grę aktorską.
ale jedno z drugim jest jednak połączone, bo jak można zagrać różne role z cięgle tą samą miną? I wg mnie ona jednak się nie nadaje do Zmierzchu. Ale przynajmniej zagrała lepiej niż w tej beznadzieji Zathurze
to cię ciesz. Nie chciałabyś jej zobaczyć gdzie indziej. Ha a przez ten cały zmierzch nawet ją lubiłam na początku. Pewnie dlatego że grała belkę, a ja przez jakiś czas wraz z kolezanką lubiłyśmy zmierzch. SCAAARY... :) haha
nie bądź dziecinna. "Może nawet ty" haha. nie wiem która aktorka lepiej by zagrała, nie jestem rozeznana zbytnio w tym 'młodym pokoleniu' aktorów. Wiem to, że jak na taki 'hit' jak zmierzch (bądź co bądź fanów ma masę) mogli się bardziej postarać w doborze odtwórczyni głównej bohaterki.
wiesz, jak ktoś już jest tym aktorem to powinien się starać dobrze zagrać a jeśli nie potrafi zmienić miny to niech się nie pcha do filmów tylko niech się zajmie czymś co potrafi i do czego się nadaje.
Ona się 'nie pcha do fimów' ZXresztą poczytaj książkę, to zobaczysz, że Bella jest nieśmiała, i praktycznie przez całą książkę... przygaszona. Hm.
Nie potraficie odpowiedzieć na proste pytanie, która aktorka lepiej by zagrała? W końcu Kristen jest beznadziejna, czemu nie podacie pierwszej lepszej? -.-
po pierwsze- ja czytałam książkę [wszystkie części] i nie uważam, żeby Bella była przez wszystkie części "nieśmiała i przygaszona". Może trochę w pierwszej z racji tego że jest nowa, ale reszta wydarzeń ma się nijak do tego jakoby miałaby być "nieśmiała i przygaszona".
Poza tym, ona nie ma jedynie w filmie otwartej buzi, dodatkowo ma na każdym zdjęciu, gdzie by się nie pokazała i z jakiego powodu. No i tu mi już nie wyjedziesz, że "taka jest Bella", bo na różnych galach pojawia się Kristen, a nie Bella!
Po drugie, ja się nie wypowiadam na temat tego, czy jest dobrą aktorką, czy nie. Ja tu jedynie komentowałam jej cud, miód i maliny minę :)
Hah, taa, bo jak chciała zaciągnąć edzia do łóżka to też była strasznie 'nieśmiała i przygaszona'. Ciekawa jestem jak z tymi scenami poradzi sobie K.
Ojej...yh interesujące...jednak potrafi się podawać te same argumenty przez całe dwie strony...
Ale to jest nic w porównaniu jakże ciekawe wątki dodajecie wykłócając się o jej mimikę...
A'propo jeśli można mimika prawie identyczna w każdym flimie...czy to "Zmierzch"<horror-romans> czy "Mroczne dziedzictwo"<horror>...można przejść jeszcze to "Jumper" lub innego filmu...prosze bardzo...
Poprostu lubi grać idnetycznie...
Taki sobie sposób wyrobiła...
Tak jak Pattinson jak odgrywali scenki chyba na rozdaniu nagród MTV cały czas się kołysał:P
Yyy... ciekawe, szkoda tylko, że mówię o JEDNYM FILMIE z sagi, w którym grała czyli o Zmierzchu. A w Zmierzchu taka właśnie jest, niesmiała i przygaszona. Nie wiem, jaka będzie jej mimika podczas "zaciągnięcia edzia do łóżka" ponieważ tej części jeszcze nie ma.
"ja czytałam książkę [wszystkie części]"
czytałaś wszystkie części książki..? interesujące.
zgadzam się z madzia8912 żę w książce wcale nie jest taka nieśmiał.
Czytałam wszystkie części i tam Bella nie jest wcale nieśmiała.
jest trochę zamknięta ale nie nieśmiała.
dziecko, gdzie ty te wszystkie głupoty o Belli znajdujesz??
sama je piszesz?? (to do Kristen Stewart )
nadal się zastanawiam jaki jest sens kłócenia się z dziewczynkami na temat ich idolki :) bo jak inaczej nazwać te awatary ze zdjęciem Kristen,albo nazwy typu "Kristen..."? Eh, to nie ma sensu.
One i tak wiedzą lepiej, bo w końcu ciężko słuchać negatywnych opinii na temat kogoś kogo się tak uwielbia, żeby aż wszędzie pchać jej zdjęcia i nawet tworzyć z nią nazwy kont.
To naprawdę nie ma sensu, bo obojętnie co by się tu nie napisało, to dziewczynki "od Kristen" i tak dopowiedzą resztę, zanegują niepochlebne opinie oraz rzucą się na każdego kto powie "nie" pannie Stewart.
Dodam, że pamiętajcie fanki drogie, że każdy może mieć swoje zdanie na temat kogoś kogo wy podziwiacie, i może je mieć nawet jeśli jest inne od Waszego!
Moja wypowiedź tyczy się nie tylko fanek Kristen, ale wszystkich ślepo zapatrzonych fanów każdej gwiazdy show biznesu.
Dziękuję, do widzenia, nie śledzę już tego tematu, bo to straciło jakikolwiek sens, gdyż jak ktoś się już swoje zdanie w tym poście, a będzie inne niż "być powinno", to zostanie zaatakowany przez "niektóre" panie. A niby jest wolność słowa :) hahaha
Pozdrawiam! I życzę udanego "zjechania" mnie za... dokładnie 10minut :D Enjoy it :D
Kasia222 gdybyś umiała czytać ze zrozumieniem, wiedziałabyś, że mówię o PIERWSZEJ części, czyli o ZMIERZCHU.
A tam Bella JEST nieśmiała.
Co do Madzi... Sama zobacz na tytuł tematu: "Psy szczekają, a Kristen nadal ma otwarty ryj" = czy to jest choc trochę kulturalne? Nie. To jest jak atak antyfanów na fanów, dlatego my siebie i jej bronimy. To, że nie macie mądrych argumentów jak my nie oznacza, że 'nie da się z nami dogadac'. Owszem, można jej nie lubic, ale okreslenia typu "ma downa" "otwarty ryj" są NIE NA MIEJSCU!
"nie macie mądrych argumentów jak my"
wybacz, że wyjęte z kontekstu, ale w jakim świetle stawia to ciebie jak osobę, z którą to niby można podyskutować?
czy mi się wydaje czy znowu zalatuje hipokryzją?
Chodzi mi o to, że potraficie powiedzieć "Kristen ma otwarty ryj, więc jest głupia i ma downa", typowe odzywki, a wygląda to na zazdrość -.-
Nie macie PRAWDZIWYCH argumentów, w kółko gadacie tylko że jest taka i taka, a takie role dostaje, trudno. Teraz będzie miała rolę w The Runaways więc wszystko się okaże.
I nie mówcie, że ja jestem jakąś psychiczną fanką, bo gdy zagra tam tak jak np. Bella, to też zmienię o niej zdanie. Potrafię spojrzeć na nią krytycznym okiem.
wybacz, ale to co widać, można porównywać z czymś innym, więc jeśli aktorka przejawia, nie tylko w swych rolach filmowych, ale też i w sesjach zdjęciowych, do ciągłego otwierania ust, to albo cierpi na jakąś chorobę upośledzającą psychosomatyczne odruchy, albo przesadziła z zastrzykami zwiotczającymi mięśnie..
a jakie to są prawdziwe argumenty?
ja napiszę, że:
- jest nieutalentowana
- ma kiepską mimikę
- non stop odgrywa to samo
ty napiszesz:
- jest utalentowana
- wszechstronna
- a jej gra jest powalająca
to nie są argumenty, tylko opinie na podstawie obserwacji