Kristen StewartI

Kristen Jaymes Stewart

6,7
45 546 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Kristen Stewart

Moim zdaniem mówienie, że Kristen jest brzydka czy przecudowna jest przesadą , Moim
skromnym zdaniem jest ładna, ale zwyczajna, jednak każdy ma swój gust. Jest to jednak
strona o filmach, więc powinniśmy oceniać jej aktorstwo. Uważam, że jest ona aktorką
niezwykle mierną. Moja opinia nie powstała, jedynie w wyniku obejrzenia z nią jednego
filmu, ale niestety większej ilości i to ona w owych filmach irytowała mnie najbardziej. Ma
wiecznie tą samą mimikę, gesty każde uczucie oddaje w ten sam sposób, a oprócz tego
gra strasznie nie naturalnie. To, że grała w wielu filmach można wytłumaczyć kilkoma
faktami :
- jej ojciec jest reżyserem, a matka scenarzystką
-jej typ urody pasuje do wielu ról-blada, ciemne oczy i włosy
- roman z reżyserem zapewne też pomaga
-jeśli już zdobędzie się sławę dzięki temu, że film w którym grała był sławny to jest się
zatrudnianym często po to, aby była tzw. "gwiazdorska obsada", a fani kupowali bilety
Nie mówcie, że jestem hejterką, bo to nie prawda nie można tak nazywać każdej osoby,
która ma zdanie odmienne od waszego i niekoniecznie pozytywne na jakiś temat, bo
wtedy nie rozumiecie najwyraźniej znaczenia tego słowa.

-A, co wy o niej sądzicie ?

Never_and_Forever

Fatalna aktorka, istne drewno. Zgadzam sie z tym co tutaj napisalas. Co do jej wygladu mam mieszane uczucia, jest wiele ladniejszych aktorek i na pewno zdolniejszych. Wezmy np.taka Jennifer Lawrence albo nawet Dakota Fanning...

mrs robinson

Brak słów kolejny temat który nic nowego nie wnosi.

mrs robinson

mrsrobinson - Zgadzam się z tobą zupełnie do tamtych aktorek nie ma jej nawet, co porównywać
sonnenEW - Myślę, że jednak coś wnosi, gdyż na poprzednich tematach to, że grała ona w dużej ilości filmów było brane za argument inni mówili, że nie mogli zrozumieć dlaczego tak jest, a myślę, że niektóre fakty które tu poddałam rzucają nowe światło na tą sprawę, aczkolwiek szanuje twoje zdanie.

Never_and_Forever

Było juz kilka tematów na ten temat.
Zresztą w innych tematach też nie raz już ktoś o tym wspominał.
To tak :jasne że miała łatwiej, w końcu jak sama w którymś wywiadzie wspomniała "wychowała" się na planie.
To było dla niej "naturalne środowisko".
Ale jeśli już o tym mowa to w sumie większość aktorów ma powiązania w tej branży, czy to rodzina czy przyjaciel rodziny itp.
Co do romansu to też nie wiadomo jak było...jak dla mnie ustawka by zrobić szum.Coś to malo wiarygodnie przedstawili.
Jakoś wcześniej z Michaelem czy Robem "ciężko było ją przyłapać"
A tu nagle multum fotek na których patrzą wprost w obiektyw:-)
A co do filmów jak wiadomo wcześniej grała w niskobudżetowych niszowych produkcjach, z tego co mówią zmierzch też taki miał być. Ot dla garstki wiernych fanów a jednak zrobił się wielki szum.
I w sumie jak na razie nadal gra w niszowych produkcjach oczywisnie nie licząc kolejnych części sagi i SWATH.
To samo z on the road niszowa produkcja, chociaż niektorzy twierdza że zatrudnili Krist bo jej znana...a tak na prawdę tą rolę dostała jeszcze przed zmierzchem. Ale realizacja produkcji przeciagala sie przez kilka lat.

sonnenEW

Nikt (albo prawie nikt) by jej nie wypominał rodziców z branży gdyby Ona była dobrą aktorką. Niestety jest potworną aktorką, chociaż tego co ona robi aktorstwem nazwać nie można. Wystarczy obejrzeć kilka jej wywiadów i porównać z jej filmami, to jest ta sama osoba, tak samo zachowująca się, z tymi samymi tikami.
Romans z reżyserem był prawdziwy, chyba nikt nie sądzi, że ten reżyser wystawił by się na pośmiewisko dla bardzo wątpliwej promocji filmu. Stewart chyba też nie zrobiła tego żeby zarobić kilka dolarów kosztem przylepienia metki dziwki która dla roli prześpi się z reżyserem, która to metka zostanie przy niej na wiele lat.

Never_and_Forever

nie zgadzam się z twoją opinią, moim zdaniem w 'The Runaways' wypadła świetnie tak jak i w 'Welcome to the Rileys'. Nie obchodzi mnie czy to z tego powodu, że akurat takie role jej pasują, czy ma talent czy go nie ma, ważne, że dobrze zagrała. A to, że ma ciągle tę samą mimikę czy to koniecznie wada? Jack Nicholson też ma charakterystyczną mimikę i sposób gry, a jednak to właśnie w nim przyciąga i czyni go wspaniałym aktorem.

xChouchoux

ale ona nie potrafi dobrze zagrać postaci, wypada nienaturalnie i mimika tez niestety o tym świadczy. To poważna wada. Ona nie potrafi wyrazić żadnych emocji w grze. Czy gra szczęśliwą, czy smutną albo wystraszoną wygląda dokładnie tak samo.

Never_and_Forever

Zgadzam się z tobą w 100% poza jedną rzeczą, a mianowicie, że jest ładna. Jednak nie chodzi tu o wygląd tylko o grę aktorską i uważam tak samo jak ty. Zawsze jak widzę reklamę nowego filmu z nią zastanawiam się dlaczego ją wogóle zatrudniają, bo aktorką jest bardzo kiepską.

raspberry_7

Czy romans był prawdziwy tego nie wiesz:) wiedzą tylko oni jak na prawdę było.
Jak dla mnie coś ten romans się nie klei no ale jak było tego nie wiem.
A niby dlaczego"dziwka" ?
A Sanders to co?- to on ma zone on ma dzieci.
Zreszta jakoś afera ucichła a Kris w sumie na tym zyskała.Co prawda zrezygnowała z produkcji odwolala premiere on the road na chwile wylaczyla sie z "szol biz".
Ale po krotkim czasie wszystko wrocilo do normy.Premiery on the road sie odbyly ,BD rozniez.Dodtała nowy angaz wiec same plusy.
A Sanders coz przynajmniej wiecej osob obejrzalo SWATH.

Co do jej gry owszem ma specyficzna mimike przygryzanie warg,wzdychanie itp.ale w sumie nie tylko ona.
Jak dla mnie ma kilka dobrych rol,plus dla niej za wybor produkcji.
m.in wspomniany wyzej the runaways,WTTR,speak,on the road.
Co prawda a adventureland i SWATH
się nie popisała ale i tak jesy niezle.
Skoro ją angazuja od wielu lat to widocznie cos w niej jest.

Never_and_Forever

Dupodajka... Mało jej było Cedrica? To jeszcze się musiała puszczać z jakimś reżyserem...