Kristen StewartI

Kristen Jaymes Stewart

6,7
45 549 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Kristen Stewart

aktorką, bo: obejrzyjcie kilka filmów, sesji zdjęciowych z jej udziałem - WSZĘDZIE wygląda tak samo, a mianowicie: rozchylone usta i obłęd w oczach. to wygląda jakby miała ciężki niedorozwój, albo najadła się halucynek. jej twarz jest bez wyrazu i mało plastyczna, żadno kiedy zdarza jej się chociażby unieść brwi. jej mimika i intonacja są całkowicie wyprane z emocji. co za durnie, nieznający prawdziwych aktórów, nazywają ją 'najlepszą aktorką młodego pokolenia'?!
osobą, bo: ilekroć oglądam wywiad z nią, jest zawsze oschła i zimna, niedostępna, opryskliwa i przemądrzała. szczerze współczuję dziennikarzom rozmawiającym z nią.

Uzalezniona

to no trzeba było tak od razu xP ograniczanie się do jednego zdania jak to ma non stop otwarta jape zazwyczaj nie wychodzi na dobre. Ja nie uważam K za SUPER aktorkę. Ja po prostu ją lubię xP I nie uważam żeby wyglądała na niedorozwiniętą. I nie przeszkadza mi jej 'otwarta japa'. Z jej talentem aktorskim w niektórych kwestiach się zgadzam, po prostu nie podobało mi się ciągłe jeżdżenie po niej z głupich powodów.

simpsonka18

ale to jest osoba publiczna - cokolwiek zrobi, my możemy to skrytykować, zjechać, zgnoić i jeździć po niej jak po łysej kobyle
ma 19 lat i powinna być świadoma swego wizerunku, a nie jest
powinna odciąć się od tatusia krwiopijcy i zatrudnić nowego menadżera, bo takiego Rainmana nikt nie zdzierży..

simpsonka18

Od razu? Bardzo dawno temu, pisałam to samo. Moment, to lubisz ją? To znaczy że uważasz ją za aktorkę dobrą, czy lubisz ją bo grała Bellę , jest młoda i nosi trampki?
To teraz Ty podaj mi kilka sensownych argumentów, dla których uważasz że jest dobrą aktorką, chyba że tylko ją LUBISZ i uwazasz że jest zła, to wtedy cofam wszystko i idę się z żalu zgolić na łyso.

Uzalezniona

tak idź się zgól, ale już tu więcej nie przychodź, wierz mi, nikt nie lubi jak ktos się tak ciągle wymądrza. Jeśli chodzi o mnie, to ja lubię KS, nigdzie nie pisałam że jest złą aktorką, ale też nie pisałam że jest superową. Na początku w sumie myślałam podobnie jak wy, ale doszłam do wniosku że to chyba nie było moje zdanie.

simpsonka18

No to do jasnej cholery napisz dlaczego?! Od jakiś 4 wypowiedzi wstecz, tego wymagam i ani razu nie dostałam ŻADNEGO argumentu, ani nawet kontrargumentu w stosunku do mojej wypowiedzi. Pierdolicie za przeproszeniem o tym, że my którzy uważamy że jest zła nie dobra, be i nie cacy, nie piszemy argumentów tylko potrafimy najeżdżać i co? Podałam rozbudowane argumenty, dość sporo uzasadniłam je , i potraktowałam jak rozbudowaną ocenę jej marnej gry aktorskiej. A Wy? Teraz siedzicie, nikt się już teraz z fanów dziwnie nie odzywa, bo żadnen z Was nie potrafi wynieść niczego więcej oprócz - Zamiast gadać ciągle o tym jaka jest zła podaj argumenty bla bla bla - Tak właśnie wyglądają wasze wszystkie posty. I teraz Ty NAPISZ MI ARGUMENTY, DLACZEGO UWAŻASZ ŻE KRISTEN NIE JEST ZŁĄ AKTORKĄ. Mam nadzieje że dość czytelnie. Bo póki co wypadacie na puste laseczki, które lubią Kristen Ot tak, skoro nie potraficie podać konkretnych powodów dlaczego tak jest. Bo jeszcze ani razu żadnych nie przeczytałam. O, przepraszam ciągle piszecie - co z tego że ma otwarte usta, to jej taki tik , przestańcie na ją najeżdzać, gra dobrze - pitu pitu zesraj się tu.

I ja się wymądrzam? Nie droga koleżanko, ja tylko piszę co myślę, używam sarkazmu i ironii jak każdy z Was tu obecny ;]

m111

coś mi się wydaje, że (psycho)fanki Pattinsona nie mogą znieść widoku swojego idola całującego się ze Stewart na ekranie :) Ludzie to tylko film, rozumiem, że Robert Pattinson jest przystojny i może się podobać, ale bez przesady. Zazdrość o takie coś to paranoja...

m111

To że zazwyczaj jej mimika pozbawiona jest emocji i że ma widocznie ten zimny charakter i jest dość zamknięta nie znaczy że jest beznadziejna. Jak dla mnie aktorką jest bardzo dobrą, pasuje do takich stonowanych ról. A o jej charakterze zbyt wiele powiedzieć nie możesz... sama iż mimo jestem dość pogodną osobą nie za bardzo cieszyłabym się na rozmowę z dziennikarzami. Niektórzy grają dla samej istoty grania, dla sztuki a rozmawiać o tym i o życiu prywatnym po prostu nie umieją bądź nie lubią...

m111

Zakładasz temat tylko po to, żeby pokazać jak bardzo jej nie lubisz i że uważasz ją za idiotkę.?
Brawo o_O
Co do sesji zdjęciowych: A jakie, wg. Ciebie ma ona robić miny.? Wysunąć język, pościć oczko i wygiąć się jak do CKM-u.? Uśmiecha się, udaje 'zagubioną' (tak jak w Zmierzchu) bo właśnie to do niej pasuje.
Co do jej charakteru i wywiadów: Tym mnie już kompletnie rozwaliłaś. Przemądrzała, mówisz.? Ją po prostu zżera stres, i to widać. Nie widziałam jeszcze, żeby w jakimś wywiadzie wydała się opryskliwa czy zarozumiała. A jeśli masz coś takiego, daj linka, Boże o_O Mówić to sobie może każdy.
I tak swoimi głupimi gadkami nie sprawisz, że ona wejdzie na polską stronę i przeczyta Twoje wypowiedzi, po czym wpadnie w depresję i zamknie się w sobie xD Na co ci pisać te bzdety.? Żeby inni widzieli, jak to Ty nienawidzisz innych.? Daj sobie spokój...

kristen_twilight

again - to dlaczego fani zakładają wątki ślepo wychwalające? hym?

diana6echo

Jeśli chodzi Ci o mnie, nie założyłam żadnego wątku o tytule: 'jest świetną aktorką i fascynującą osobą.' Co do innych fanek, to niech sobie robią co chcą, wystarczająco zostają skrytykowane przez Was o_O Poza tym, jest różnica pomiędzy wychwalaniem, a krytykowaniem (nad dodatek używając takich określeń, jak: 'wygląda jak down', 'ma ciągle otwarte usta jakby była upośledzona'.

kristen_twilight

and again - z kolei plecenie, że jest boska, piękna jak miss świata jest równoznaczne z krytykowaniem jej negatywnie, więc o co loko? chcesz sprawiedliwości? no to ją masz.. każdy ma prawo przyjść i napisać, że wygląda jak wyrzygany ręcznik

diana6echo

Przejaw życiowej mądrości i odzwierciedlenie inteligencji typowej polskiej nastolatki - nazwanie kogoś WYRZYGANYM RĘCZNIKIEM.

Kultura, ludzie...

kristen_twilight

nastolatki? lol.. zanim zaczniesz pisać głupoty - zrób wywiad środowiskowy, a tamto to było porównanie - chyba uczyli cie na j.polskim co to takiego, czy może nie skończyłaś jeszcze szkoły? :>

diana6echo

Jeśli takich porównań zwykle używasz, to powodzenia...

m111

Zgadzam się również. Jej wyraz twarzy w każdym filmie jest taki sam. Przymulone oczy i bez życia. Nie rozumiem tak wysokiej oceny. Wydaje mi się, że w każdym filmie gra samą siebie. Widać nawet było na rozdaniu MTV Movie Awards, że nawet nie cieszyła się zbytnio nagrodą i nie chciało się jej podnieść tyłka po odebranie jej.

m111

Racja. Przy pierwszym filmie jaki z jej udziałem oglądałam, uznałam, że aktorka z niej niezła. Jednak kiedy obejrzałam ten film pare razy, uznałam, że nie zagrała odpowiednio. Oglądając kolejne filmy z jej udziałem, utwierdziłam się jeszcze bardziej w tym przekonaniu.
W każdym filmie ma tą samą, zamuloną (bez obrazy) minę ! Nie wspominając o tym, że jest strasznie sztuczna. Kiedy próbuje okazać jakieś emocje, to wygląda to tak jakby się wysłowić nie mogła, albo jakby miała jakiś ciężki przypadek niedorozwoju - jak to napisałaś / eś .

użytkownik usunięty
black_cherry_

Obejrzyjcie "The cake eaters", może wtedy trochę zmieni się wasze podejście do Stewart. Tak było w moim przypadku, chociaż dobrze wiem ,że mogłaby być o niebo lepsza.

Jako aktorka nie jest dla mnie przekonująca, chociaż nie wiem czy sama bym lepiej cokolwiek zagrała, ale moim zdaniem nie nam oceniać jakim jest człowiekiem, bo przecież nikt z nas jest nie zna no chyba, żę jestem w błędzie to prosze mnie poprawić.

I jestem za tym, że obowiązuję większa kultura.

Dominisia_fw

Właśnie - nie mamy prawa oceniać jej jako osobę. Kiedyś miałam tak, że jak w filmie gościu grał zły charakter, to zawsze przychodziło mi na myśl, że w realu jest idiotą xD To było nieuniknione. Ale później oglądąłam rozdania oscarów, różne gale i miałam okazję zobaczyć jak się zachowują w prawdziwym życiu i zmieniałam o nich zdanie na + :) Wy także za przeproszeniem gówno wiecie o Kristen, a wypowiadacie się, że "jest beznadziejną osobą"...

kristen_twilight

Nareszcie ktoś rozsądnie myśli, brawo;d
Nic o niej nie wiemy a na zdjęciach nie da sie wszystkiego wyrazić, więc nie oceniajmy po pozorach.

m111

a myslalam ze tylko ja tak mysle, ilekroć odwazyłam sie ja skrytykowac dostawalam bure na forach.
nie krytykuje osoby ale aktorstwo ktore jest fatalne, tez widzialam kilka jej filmow i wszedzie gra tak samo wykorzystuje ta sama maniere "nonszancką" ze niby "co mnie to obchodzi" chociaz nie zawsze to pasuje do scen.
zmierzch jest filmem w ktorym mozna wykorzystac mase emocji a ona wykorzystuje gora 5
nie krytykuje osoby bo nie widzialam z nia wywiadow a tez nie kieruje sie plotkami, roberta fanka tez nie jestem wiec nie przemawia przeze mnie zazdrosc.
mam nadzieje ze nikogo nie urazilam, ale takie jest moje zdanie i widze ze nie tylko moje

taka13

Brawa za odwage więcej takich ludzi.
Co do jej aktorstwa można sie wypowiedzieć, ale jej osoba to dla nas zagadka nikt z nas nie zna jej prywatnie wiec nie mamy prawa sie wypowiadać.

Dominisia_fw

Ojjj ja muszę się zgodzić z autorem tego tematu:/
Chociaż jako Bella była niezła ale te rozchylone usta mnie wkurzają...

Agafka

Tak to jest fakt te usta...
Chociaż ciekawe jak zagra w drugiej częsci...

m111

Ok ja rozumiem,ze nie kazdemu moze sie podobac,bo kazdy ma swoje gusta i gusciki.Co do rozchylonych ust to sie zgadzam.W prawie kazdym filmie ma je otworzone,a szczegolnie w Cutlass.Mi to jakos nie bardzo przeszkadza,ale rozumiem,ze sa osoby,ktore to denerwuje.Natomiast nie umiem sie zgodzic co do jej wywiadow.Te ktore ja z nia czytalam i filmiki,ktore z nia ogladalam zaprzeczaja temu stwierdzeniu.Raczej odbieram ja jako troche niesmiala i skromna osobe,a nie przemadrzala i opryskliwa.

Sylwuska586

Rozchylone usta Kristen Stewart- wszechobecny temat na tym forum.;)

Bisexidryna

Dużo osób mówi o niej, że jest nieśmiała w nie jednym wywiadzie osoby o nią pytane to potwierdzały.

Dominisia_fw

Mówiąc szczerze, zgadzam się w połowie z tematem. Nie znając jej osobiście nie mogę powiedzieć jaką jest osobą. Jednak oglądając filmy, gdzie w roli głównej jest Kristen, po prostu strasznie się nudzę. Szkoda, bo myślałam, że po obejrzniu niektórych zauważę jakieś zmiany...
Popatrzcie na jej grę w "Undertow", "Messengers", "What just happened", "In the land of woman", "Jumper", czy w końcu "Twilight".
Jedyne co się zmienia to tło stojące za panną Stewart.
Jest atrakcyjną, młodą "aktoreczką". Ale tylko i wyłącznie "aktoreczką".

m111

Ja uważam, że ona jest znakomitą aktorką i nie podzielam Twojego zdania co do niej. Moim zdaniem Kristen należy do profesjonalnych aktorek i nie bez powodu dostaje nagrody za swoje role!

moniczka5_filmaniak

Jak dla mnie nie jest najgorszą aktorka mam nadzieje, że bedzie jeszcze lepszą.

m111

Zgadzam się z tym,iż w każdym filmie wyglada tak samo lecz nie pwinniśmy oceniać osobowości człowieka jeśli go nie znamy.
A jeśli chodzi o jej głos to mi się podoba.
I jeszcze te odgarynanie włosów, trzeba to poprostu zrozumieć karzdy z nas ma jakiś głupi nawyk.

m111

Na pewnej stronie czytałem o zmierzchu że do tego filmu nie potrzeba profesjonalnych aktorów .

Sylwo666

No i co to w nosi do tematu...?

<za krótki kurwa>

m111

ja widzialam wiele filmow z jej udzialem. teraz sciagam sobie kolejne, ale powiem, ze ja jako aktorka ja lubie.
podobala mi sie jej rola w filmie The Cake Eaters.
ta wlansie rola mnie urzekla.
zgadzam sie z tym, ze wielu filmach wyglada tak samo i nie da sie o niej powiedziec, ze jest najlepsza aktorka mlodego pokolenia, ale cos w niej musi byc, ze zatrudniaja ja. moze fakt, ze zagrala w Zmierzchu pomorze w promocji nowych filmow, a moze znany ojciec.
jest mi to wszytko obojetne.
jednak uwazam, ze filmy z jej udzialem sa dobre.
podoba mi sie, ze nie gra w filmach typu dziewczyny z druzyny 50 lat pozniej lub inncyh hollywoodzkich komiediach romantycznych, gdzie mozna zwymiotowac od kiczu.
bo zmierzch nie byl az tak beznadziejny, moze troche za bardzo przereklamowany, ale na swoj sposob mrocznt.
gra w bardziej ambitnych filmach jak dla mnie.

maly_ksiaze_cpun

Popieram. Niedługo wyjdzie "The Runaways" z Kristen w roli Joan Jett. To będzie coś nowego. Mam nadzieję, że uda jej się oderwać się od wizerunku Belli ze "Zmierzchu". No i jestem bardzo ciekawa efektów.

m111

i dodam na koniec, ze to tez jest to, ze taka role jej daja.
w sumie w wiekszosci filmach gra ta podobna osobe.
czasem jednak mogla by zagrac lepiej.
za malo emocji wyraza.
a co do rozchylonych ust, to przynajmnije nie ma najgorszego zgryzu.
i chwala za to.

jednak gdyby poszla do jakiejs szkoly aktorskiej to od razu by sie dziewczyny wybila i nauczyla wielu rzeczy, co pomoglo by jej osiagnac wiekszy sukces.

maly_ksiaze_cpun

w sumie masz sporo racji z tą szkołą
ja tak na prawde nie moge się zbytnio wypowiedziec bo ogladalam tylko Zmierzch ale postaram sie objerzec tez inne filmy z jej udzialem :P

m111

zgodzę się z tym oglądałam tak filmik gdzie była Rachelle Lefevre, Ashley Greene, Taylor Lautner, Robert Pattinson no i Kristin. reklamowali chyba 'zmierzch' na DVD i wszyscy uśmiechnięć gadali kup, obejrzyj itp. a ona coś tam powiedziała i siedziała jakby była nad to. no już mogła się uśmiechną przecież jest taką relacyjną aktorką, a nie zachować się tak no chamsko.

m111

uwielbiam ją za ten przyćpany wzrok;) ale co do ust się zgodzę;/ ona nigdy ich nie zamyka! no i jej gra aktorska jest ok - świetnie zagrała np w speak, ale w "twilight" kompletna klapa! a najlepszą aktorką młodego pokolenia jest Dakota Fanning i Kristen nawet nie ma co do niej porównywać;/

Lovely_Paige

Ja Kristen lubie,ale Dakoty nie denerwuje mnie i to bardzo :)

Lovely_Paige

Ty chyba dziecko filmów nie oglądasz, albo oglądasz te dla 14-stek skoro uważasz ze najlepszymi aktorkami młodego pokolenia jest Kristen. O Dakocie nic nie mówię bo nie widziałam z nią ani jednego filmu. Ale Kristen? Śmiech na sali, kompletne dno, zarówno jako aktorka jak i osoba prywatna(mówię to a podstawie wywiadów które z nią widziałam, a widziałam wszystkie)

m111

1. Krytykujesz ją jako aktorkę a mimo to oglądasz filmy z jej udziałem, a nawet sesje zdjęciowe.
2. Widziałem sporo jej wywiadów i na prawie każdym się śmieje, uśmiecha i jest radosna.
3. Spójrz w lustro zanim zaczniesz kogoś wygląd krytykować. No chyba, że boisz się, że lustro pęknie jak się w nim przejrzysz...
4. Ciekawe czy ty znasz "Prawdziwych Aktorów"?
5. Najwidoczniej dostaje takie role w filmach - powtórzę... nikt nie każe ci oglądać filmów z jej udziałem.

"JEŻELI CHCESZ KOGOŚ KRYTYKOWAĆ - NAJLEPIEJ ZACZNIJ OD SIEBIE"

P.S.
Twój Nick świadczy o tobie...

Magris

Nie rozumiem tylko po co osoby tak szczerze jej nienawidzące marnują swój zapewne cenny czas na wypowiadanie się na takich forach.
Ja szanuję Kris, jako aktorkę i jako osobę. Sądzę, że jest sporo osób, które zna się na aktorstwie i biznesie filmowym lepiej od nas, a to oni właśnie angażują ją do wielu świetnych filmów.
No i nadal jest taką normalną dziewczyną. Bez jakichś głupich skandali i próbowania zaistnieć byle jak, byle o niej mówili.
A już komentowanie wyglądu to jest zniżanie się do najniższego poziomu "krytyki". Taka ostatnia deska ratunku. Dowód na brak argumentów.
Swoją drogą, według mnie Kris jest śliczną dziewczyną, ale to już kwestia gustu czy czego tam.

użytkownik usunięty
lilianna009

Po pierwsze trzeba zwrócić uwagę na rolę jakie gra i o czym są te filmy. Nie oczekujcie, że będzie robić minki, zauważcie, że gra osobowości bardzo skomplikowane, pod względem psychicznym. Z drugiej strony zwróciłabym uwagę na jej słabą gre aktosrką. Nie zsaskoczyła mnie w żadnym filmie, zwykła przeciętność. Określienie jej jako pustej jest przesadzone. Bo jeśli ktoś opiera się jedynie na internetowych wiadomościach to może jedynie moim zdaniem określić jej popularność, ale nie charakter. Jest mi was żal kiedy mówicie o tym jak to ona wybiła się dzięki pattinsonowi i roli w zmierzchu. Wcześniej też miała rolę pierszoplanowe. Zaś wasz pupil Rober...... on jakby to ująć dopiero raczkuje w showbisnesie. Pojawił się z nikąd. Ogólnie uważam, że gra w ziemrzchu popsuła reputację aktorki. Film może i popularny ale czy dobry. Nastawony jedynie na kase. Wszystko takie szablonowe. Postacie, akcja. Nic się nie dzieje, zwykła nuda. Śmieje się z was bo tak naprawdę to gdyby nie jej rolka w zmierzchu to pewnie nawet nie wiedziałyście kto to wogóle jest. I na tym polega wasz problem przyrównywanie filmowej Belli do książkowej jest dla was takie proste. Niemożliwe jest jednak stwożenie postaci idealnej takie nie istnieją. I znowu dziewczyna dzięki fanką zmierzchu ma juz naklejkę z napisem TA ZE ZMIERZCHU. Zastanawiam się czy wyjdzie z tego bagna i sama stwoży swój wizerunek, który nie będzie się opierał tylko na jednym filmie, który okazał się klapą 2008 roku jak dla mnie.

Właściwie to Kristen była pierwszą aktorką wybraną do Zmierzchu, więc jak można mówić, że ona się wybiła dzięki Robertowi?
Stała się popularna na całym świecie dzięki filmowi. Tak samo Robert i reszta obsady.

m111

Jesli ktas watpi w talent Kristen niech obejrzy Cake Eaters.
Jest cudowna aktorka i osoba, rola w twilight tak wlasnie miala wygladac czyli w skrocie normalna dziewczyna.

użytkownik usunięty
darkwarez_pl

kurde śledze sobie tą dyskusje i..... tragedia ale w sumie od dawna wiedziałem że ludzie są tak głupi.. jeżeli chodzi o beznadziejną aktorke to możliwe nie oglądałem tego całego dziadostwa "zmierzchu" więwypowiadać się nie będe ale po takich pseudohitach dla nastolatków nie należy się za wiele spodziewać....ale, jedne wielkie ALE
jam można za pszeproszeniem pierdolić że jest beznadziejną osobą?!
ja jej nie oceniam może i taka jest a może nie, ale chodzi mi o to w jaki wy sposób oceniacie ludzi....kurwa czy w wywiadach człowiek musi być zawsze uśmiechnięty i zadowolony z życia?, mam dość takich ludzi i mnie denerwują,jak chcecie taką osobę polecam kasie cichopek, ona ma sparaliżowany ryj i zawsze ma tę samą radosną minę..

użytkownik usunięty

sory za 2 posty ale niechcący mi się wysłał, mianowicie może ma ona jakieś problemy życiowe, może dystansuje się do ludzi których nie lubi którzy tylko nabijają forse mając ja głęboko w D, a może ma taki charakter ... tego nie wiemy... ale przestańcie ją tak płytko oceniać,to nie jest jakiś kurwa produkt który ma zawsze ładnie wyglądać , tylko człowiek który ma prawo do swoich humorów, powinna śpiewać, grać czy tam co jeszcze robi na najwyższym poziomie i to można ocenić rzeczywiście możecie powiedzieć że to beztalencie, ale to że nie uśmiecha się do każdego nie znaczy że jest jakimś wcielonym szatanem, ale wiedziałem w sumie że wizurunek jest najważniejszy i niektórzy aktorzy robiący pod publike nie tylko na scenie będący chodzącymi pierdolonymi ideałami bardziej się spodobają pustym ludziom.. i nie jestem jej jakimś fanem wprost na odwrót jakby co .

m111

Według mnie wygląda jakby coś brała.......
Wydaje się, że ma taką totalną olewkę na to co się dzieje wokół niej ..
Nie lubię jej jakoś tak odrzuca mnie swoją osobą, ma taka straszna postawę lekko przygarbiona i rzadko się uśmiecha. Jakbym zobaczyła ją na ulicy to powiedziałabym że to ćpunka.
I jeszcze jedno nie wiem jak ona może się komuś podobać...

Akasha420

Ja tez nie wiem jak Ty sie komus mozesz podobac z tak negatywnym nastawieniem do ludzi ktorych nawet nie znasz.