Marian Opania oświadczył, że nie zagra Lecha Kaczyńskiego w filmie o katastrofie w
Smoleńsku, bo nie zgadza się z poglądami jego brata. Decyzja słuszna, Opania do tej roli
kompletnie się nie nadaje. Podobieństwo fizyczne to za mało. Zafrapowało mnie jednak
uzasadnienie jego wyboru. Otóż aktor, żeby kogoś zagrać, musi zgadzać się nie tylko z nim,
ale i z jego rodziną. Pół biedy, kiedy rzecz dotyczy obsady postaci w królewskich rodzinach.
Jednak co zrobić z fenomenalnymi rolami aktorów grających w „Igraszkach z diabłem” Jana
Drdy? Trzeba natychmiast wzywać egzorcystę. Postacie słynnych dyktatorów powinny być
przez aktorów także pomijane, gdyż takie utożsamienie groziłoby podejrzeniem o zamach
stanu. Każdy, kto zagra Unabombera – Teda Kaczyńskiego – powinien zostać natychmiast
aresztowany przez ABW. Zwłaszcza że motywacja do tego typu działań służb choćby ze
względu na nazwisko może być w tym wypadku naprawdę mocna.
Opania ma oczywiście prawo grać tylko tych, z którymi się zgadza. W „Człowieku z żelaza”
zagrał gnidowatego dziennikarza, który miał inwigilować strajkujących w stoczni. Wystąpił
naprawdę z wielką werwą. Tam nic mu nie zgrzytało. Widać do roli świetnie pasował.
Tak tylko ze obecnie "sprawa smolenska" zostala tak upolityczniona i sluzy za orez w walce o wladze przez PiSowcow ze nie dziwie mu sie ze człowiek z takim nazwiskiem i filmografia nie chce brac w TYM CZYMS udział
Nie chodzi juz o jego poglady tylko o sam film ktory jest FARSĄ kolejna PiSowska propaganda
BRAWO PANIE OPANIA
Łał - zdołano upolitycznić sprawę zabicia na terenie wrogiego państwa prezydenta, generałów, szefów BBN, NBP, IPN i innych instytucji. No niesamowite jak można nie dostrzec zupełnej głupoty i hipokryzji w swoim wpisie co powyższy autor pokazał doskonale:).
Oj dzieciaku...
Upolitycznił katastrofe Kaczynski robiac z tego szopke polityczna wiec kieruj uwagi do niego i calej jego sekty smolenskiej
dorosnij..
Oj stary dziadzie..
Nie da się upolitycznić sprawy będącej najważniejszym sprawdzianem dojrzałości "elit" III RP w sprawie niechęci prowadzenia polityki niezależnej od 300 letniego okupanta ziem polskich. Gdyby w 2009 roku rudzielec, hrabia i reszta bandy postanowili zdać ten egzamin zamiast biec z płaczem do Putina o pomoc to nie byłoby by całej sprawy a większość z tych 96 osób nadal by cieszyła się dobrym zdrowiem.
A teraz idź się wypłacz Laskowi, Millerowi i reszcie twojej sekty smoleńskiej.
Zmądrzej:).
Powiedział człowiek który pewnie o Macierewiczu nie usłyszał by nigdy poza WSI 24 i GWnem:). No i tak w ogóle zrobił w życiu ten człowiek poza posiadaniem specyficznego zarostu. No chyba że miałeś rodziców albo sam pracowałeś w WSi to wtedy potrafiłbym zrozumieć nienawiść do gościa który jak mało kto przyczynił się do przynajmniej czasowego rozbicia rosyjskiej w Polsce. Podejrzewam że po prostu czerpiesz nienawiść do niego jedynie z tych dwóch źródeł więc rozumiem twoje ograniczenia i wybaczam ci je całym sercem:).
Jakbyś nie był takim niedorozwiniętym jełopem to byś już 2 razy czytając posta zobaczył w ksywie datę dość jednoznacznie sugerującą wiek piszącego. Ale mi to nie przeszkadza tym nie mniej dziwi mnie że ktoś najwidoczniej chwalący się ilorazem inteligencji 25 w ogóle potrafi pisać na klawiaturze:).
Pozdrawiam.
Tak jak myslałem.Jestes PISowcem...
Juz nie chodzi o fakt PISowskiej pisowni i bronienia nawiedzonego macierewicza
a to jak mnie obrazasz mimo ze mnie nie znasz ale rozumiem cie,w internecie czujesz sie anonimowy ( a mylisz sie! )
no i jestes z sekty PISowskiej a oni KAZDEGO obrazaja...katolicy.....
Nawet jak jestes z rocznika 1987 to intelektem nie przewyzszasz przecietnego gimnazjaliste,taka prawda
Pozdrawiam..
Właśnie sam sobie zaprzeczasz, najpierw piszesz, że ma prawo wybierać role, jakie chce a potem, że jednak wybrał taką czy inną - jego sprawa i jego wybór. Będzie chciał grać Stalina to zagra, nie będzie chciał Kaczyńskiego to nie zagra. To jest jego wolna wola i nikt mu nie może nic nakazać. Poza tym ja nie rozumiem po co to całe zamieszanie wokół tego filmu. Przecież Pyrkosz powiedział, że chętnie zagra Lecha Kaczyńskiego więc w czym problem?? Także jest znakomitym aktorem.
..."wielkiego czlowieka".... idz uprawiac propagande PISowska na wiecach sekty smolenskiej a nie tu!!
Coz.Pan Marian został wciagniety w polityke wiec chcac,nie chcac,polityka bedzie krazyc wokół jego tematu
Pozdrawiam