Tutaj zdj z dziecinstwa: http://www.geocities.com/banda_boddah/imagens/mason.jpg [www.geocities.com/banda ...]
Bez makijazu:
http://www.battlehype.com/content/no_makeup/manson.jpg [www.battlehype.com/cont ...]
on nie jest normalny, ma fajna piosenkę tą z Matrixa , ale żeby na scenie żywym kurczakom głowy urywać i krwią ludzi chlapać to przesada, przecież jeszcze gorsze rzeczy on robi , bleeeeeeeeeeeeee
"ale żeby na scenie żywym kurczakom głowy urywać i krwią ludzi chlapać to przesada, przecież jeszcze gorsze rzeczy on robi , bleeeeeeeeeeeeee" buhaha sorry ale padłem ze śmiechu :D
a widziałaś to ? tak źebra też se powycinał żeby .. no więcie co robić :P
Nigdy nie wierz debilskim plotkom i nie ocenaj ludzi po wyglądzie !!
Pozdro
Dokładnie :)
Czytałem kiedyś książke o owym "psychopacie" i co się okazało te plotki puszczał w obieg on sam za pośrednictwem pewnnej zaprzyjaźnionej dziennikarki :))
Prawdopodobnie miało to na celu wzbudzenie oburzenia, odrazy i tym podobnych odczuć; jednak dzięki temu kontrowersyjnemu zabiegowi MM stał się sławny :) hehehe
Pozdrawiam
Mi się podobają jego niektóre piosenki ( Resident Evil theme, Disposable teens, Personal jesus itp.) Hehe nie mieszam się w to co on robi i jaki jest. Trzeba mu przyznać , że jest indywidualnością:)
Jedną, może dwie piosenki ma fajne, ale moim zdaniem jest lekko szurnięty. Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłam. Wpadnijcie na moją stronkę.
to akurat plota z tymi kurczakami, poprostu wtedy na koncert ktoś przyniósł kurczaka i wypuścił, póxniej media to rozdmuchały że niby kuraki zabija na koncertach. A ogólnie zgadzam się że to świr ale mam gdzieś co wyczni i myśli wazne że ma całkiem przyjemną muze.
to akurat plota z tymi kurczakami, poprostu wtedy na koncert ktoś przyniósł kurczaka i wypuścił, póxniej media to rozdmuchały że niby kuraki zabija na koncertach. A ogólnie zgadzam się że to świr ale mam gdzieś co wyczni i myśli wazne że ma całkiem przyjemną muze.
CZy ja wiem czy psychopata , koles zobaczyl ze taki image i sposob bycia moze sie sprzedac i poprostu to robi .
i kto by pomyslal ze kiedy Marylin był NORMALNYM i grzecznym uczniem Liceum ;-)... ale dogrzalo mu w czułko i bach !! O to z normalnego czlowieka narodzil sie ŚWIR.
ŚWIR.... tak właśnie mówią na niego ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o nim i o tym co on tworzy. Zresztą... każdy artysta za życia był nazywany, traktowany w podobny sposób; doceniano go dopiero po śmierci ;]
Pozwole sobie przytoczyć pewien cytat, właśnie z piosenki MM "The Nobodies"
We are the nobodies
We wanna be somebodies
When we’re dead,
They’ll know just who we are
No swiat nie moze skladac sie z samych piszczacych lalusiow, jakichs dupkow czy chocby "normalnych".. ludzie musza sie roznic (czasem nawet bardzo) zebysmy nie zglupieli w tej jednostajnosci.
Co by byla za frajda, gdyby wszyscy mieli tego samego idola - nie byloby przyglupow ciagle klocacych sie na forum o jedno i to samo (kto ladniejszy a kto ladnie spiewa, e-he-he-he.., ze Bradek jest najpiekniejszy i tym podobne bzdety o poziomie mikro-nastolatkow..).
A tak to jest wesolo wlasnie dzieki takiemu co zalozyl watek :)) (chociaz czasem jest to niestety meczace)
Jak dla mnie Manson jest wielki (i prosze pozostawcie to bez komentarza..:)
Pozdrawiam
Marilyn Manson nie jest psychopatą!
On jest inteligentynym, uzdolnionym i wrażliwym człowiekem!
Tworzy piękna muzyka, komponuje, pisze wiersze i do tego pięknie maluje! A to że jest innyn to dobrze ma swój styl i się odróżnia od innych i dlatego każdy wie kto to jest Marilyn Manson!
Jezeli chodzi o te o te kaczki , owce itp. to było dawno! a zresztom niech sobie robi co chce ! I tak jest wspaniłay! I niech ludze którzy znaja tylko jego minusy i nie wiedzą jaki on jest naprawde niech się nie wypowiadają!
Własnie najwiecej ludzi go krytykuje tych którzy go kompletnie nie znaja...Ani jego muzy, ani tego co chce przekazać. Nikt sie nie zastanawia,że pod tym makijażem jest cholernie wrażliwym i inteligentnym facetem...a przebranie sceniczne jest tylko parodią...bo odzwierciedla ludzi...Ludzie boją sie go i szufladkują....Że debil, psychopata...kretyn...A może lepiej by było gdyby siegneli po choć jedną jego płytke...Może wtedy zrozumieliby to czego na dzień dzisjeszy nie rozumieją. Pozdrawiam.
Marilyn Manson jest WIELKI!Ma piękny głos,wspaniałe piosenki,a reszta to jego sprawa.Nie warto wierzyć w plotki na jego temat,bo on sam je wymyśla,żeby zobaczyć reakcje co po niektórych.To naprawdę inteligentny facet.A jego wizerunek,cóż...czy jest ktoś kto nie zna Marilyn Mansona?
zwykle nie chce mi sie odpisywac na rózne tematy, ale na ten sie chyba skusze. to co przeczytalem mnie po prostu ostro zdolowalo. niektórzy ludzie są tak popieprzeni, ze az leb puchnie. uwazacie ze manson tylko na scenie przybiera taki wizerunek, a poza nią jest milutkim męzusiem?? gosc który ma taki image sceniczny nie jest normalny i trzeba to powiedziec wprost, bo jezeli niektórzy mówią ze go szanują , czy mają do niego respekt, to mi sie plakac chce. człowiek który dla kasy i slawy robi z siebie kompletnego palanta dla mnie jest smieciem, a manson dla mnie jest wielką cipą i to wszystko.
p.s. teraz czekam na opinie fanów mansona!!
Wydaje ci sie że jesteś fajny co co ty wogule wiesz o twórczość Mansona żeby uważać się za specjaliste.Wiesz mi sie płakać chce czytając te twoje pseudo modrość idioto sam jesteś śmieciem. Ja rozumiem ludzi którzy nie lubią Mansona bo go można nie lubić i przyjmuje także krytke pod jego adresem ale pod warunkiem że jest ona sensowna a to co napisałeś świadczy źle nie o Mansonie tylko o tobie i pokazuje jaki z ciebie tchorzliwy palnt nie wiesz nic a zachowójesz się tak jakbyś wszystkie rozumy zerzarł nienawidze takich ludzi jesteś porostu zwyklym bezmuzgim gniotem i uświado to sobie.
Urodzony psychopata to ty. On ma rację! Ktoś kto robi z siebie takiego kretyna nie może być normalny!!!
Wiesz co te twoja pseudo ironie mnie do bija. A pozatym po co to miało być sensowne nic co by było nie trafiło by do tego twojego zaszuego muszczku.Uświadom sobie że nic nie znaczysz człowieku.
Wiesz ta twoja pseudo ironia mnie dobija. Po za tym to co napisałem było mniej więcej tak samo konstruktywne jak to co ty napisałeś. Więc można to ptraktować jako zniżenie się do twojego poziomu "piękny człowieku".
Hahaha. No i właśnie takimi wypowiedziami pokazujesz kim jesteś. Jeżeli mówisz w swoim komentarzu o sensownej krytyce, a poźniej w tym samym poście ubliżasz mi, to gdzie tu logika. Na jakiej podstawie możesz tak o mnie mówić- znasz mnie?? Ja rozumiem ludzi którzy mnie nie lubią bo można mnie nie lubić i przyjmuje także krytke pod swoim adresem ale pod warunkiem że jest ona sensowna.
Ja też przyjmuje krytkke pod swoim adresem pod warunkiem że jest ona sensowna. Nie znam cie i nie mam zamiaru poznawać bo mnie guwno opchodzisz. Ja sie odnosiłem tylko do twego co napisałeś. Naucz sie szacunku koleś bo ja szanuje ludzi którzy nie lubią Marilyna naprawde ale nie którzy ludzie ta cy jak ty przyokazji krytyki go krytukują też nas ich fanów wykazując brak szacunku wobec ludzi porostu. Trzeba szanować ludzi ty też mnie przecież nie znasz. Mam nadzieje że to do ciebie trafi.
Przepraszam za błędy:)ale chciałem szybko to napisać czekam teraz na twoją odpowiedź mam nadzieje że zrozumiałeś to co chciałem ci powiedzieć.
jak chcesz szanować swojego adwersarza, to pisz zaimki osobowe z dużej litery..
orson to nie jest raczej osoba do dyskusji, jest umoralniony do granic, nie trafi do Niego idea marylina.. swoją drogą mm wczesny jest podobno spoko, bo to co prezentuje teraz to raczej plastik..
Ok. Jeżeli odebrałeś mój komentarz jako cios w stronę fanów, to przepraszam. Chciałem tylko napisać, że drażni mnie jego image i robienie z siebie takiego błazna za pieniądze. Myślę, że teraz się zrozumiemy. Pozdro:)
No spoko ciesze sie że to sprostowałeś. Nie mam nic do ciebie ale to co napisałeś naprawde zabrzymialo tak jakbyś chciał uderzyć w nas jego fanów. Oczywiście masz śwęte prawo go nie lubić szanuje twój zdanie na temat Mansona ale naprawde zabrzymialo to jako cios w strone fanów Mansona przepraszam cie że wczesiniej byłem taki ostry ale porostu nie lubie takich akcji koniec koniców okazałeś sie być spoko i to sie liczy. Myśle że zmiana stylisttyki dużo dała i cieszy mnie to. Również pozdrawiam.
Hmmm zacytujmy tu samego Mansona, z piosenki Better Of Two Evils:
"Haters call me bitch Call me faggot call me whitey But I am something that you'll never be" :P
Marilyn Manson ma was gleboko gdzies uswiadomcie to sobie xD
Wszyscy ludzie uważaja Mansona za tandeciarza, sataniste, psychopate... a większość z nich NIC kompletnie nie wie o nim... mój stary na przykład- na metalu sie zna jak na geografii saturna, a to co wie, to zaczytał z jakiś gazetek fanatycznochrzescijańskich.... dla mbnie jego filozofia jest troche popierdolona, ale muzę gosc ma zajebistą!
jaki kto jest co trudno oceniac jesli sie nie zna osoby dlatego tez nie wierzcie w plotki ... dla mnie naprawde iwidualista i ma naprawde talent do tworzenia ciekawej muzyki...
Ale się wszyscy przyssali do tematu MM ostatnimi czasy ,ale nic :) . Jeśli chodzi o specjalistów to wydaje mi się że powinniśmy pytać tylko i wyłącznie Orsona ,poniewarz jest specem w większości tematów . ;)
Irytuje mnie fakt,że w naszym kraju(i nie tylko) potępia się i nie akceptuje ludzi innych,nieważne pod jakim względem.Istnieją rasiści itp.,wielu ma im za złe że nie tolerują czarnych bo są czarni,a to przecież też ludzie,ale moim zdaniem brak akceptacjii i zrozumienia zaczyna się od codziennych rzeczy(tu muzyki). Ludzie potępiają najcześciej to czego w ogóle nie znają, tylko dlatego że odstaje od normy,tyle razy mówiło się żeby nie oceniać ludzi po pozorach,a tu co? Mówie to,ponieważ osoby krytykujące Mansona tak naprawde w ogóle nic o nim nie wiedzą.Szczerze mówiąc nie jest on może jakimśtam wielkim autorytetem,ale jest na pewno człowiekiem w którym wiele można podziwiać,przedewszystkim odwagę do wyrażania swoich dosyć awangardowych poglądów i mówienia publicznie o tym co siedzi na wątrobie bez ogródek.A tak nawiasem mówiąc jaki byłby ten świat gdyby każdy chodził w podkoszulku z barankiem i w czerwonych trampkach?
Marilyn psychopata?! nie no ludzie... Moze wyglada na "stuknietego" i na jakiegos "seryjnego zabojce" :D, i przyznac musze, ze sam tak o nim myslalem. Ocenialem go po jego wygladzie, ale kiedys ogladalem film dokumentalny z Miekkel Moore(dobrze napisalem?) pod tytulem "Bowling for Columbine"... doskonaly film ktory przedstawia USA w zlym swietle... no i byl tam wlasnie interview z samym Marylinem Mansonem... No i bylem wprost zaskoczony! nie tyle ze odpowiadal intelygentnie i z rozsadkiem na kazde pytanie, to jeszcze byl spokojny...CHOLERNIE spokojny, ´"aniolek przebrany za szatana" :)
piszecie że obrażają go Ci co go nie znają, a wy go znacie3 osoicie ? powiedzieliscie ze on ma druga twarz, ze to tylko dla slawy skad wiecie, przeciez z nim nie rozmawialiscie, na zadnym koncercie pewno nie byliscie, powtarzam, skad wiecie, ze wcale tak nie bylo? skad wiecie ze wcale nie ma dzikich mysli? ze jest wrazliwy, i ze jest super czlowiekiem? skad to mozecie wiedziec! zreszta, sam zrobil sobie taki wizerunek, a bycie slawnym, wiaze sie scisle z takimi sprawami jak anty fani! zaden slawny czlowiek, nie moze miec samych fanow! sam wytworzyl sobie taki wizerunek, i teraz trzeba liczyc sie z tego konsekwencjami, jestesmy tylko ludzmi, i ograniczamy sie do załatwiania spraw ludzkich, a tutaj takze, jak to w psychice ludzkiej bywa, obgadywanie, i plotkowanie o ludziach sławnych!
W moich oczach Marilyn jest artystą, ale to wcale nie oznacza ze jest wspanialym czlowiekiem, dla mnie zawsze bedzie szatanistą i chamem, bezwzględnym psychopatą! :P i tyle
"dla mnie zawsze bedzie szatanistą i chamem"
nie moge jak czytam takie komentarze skad to wogóle wziełas powiedz prosze, bo widze ze jednak TY go znasz
"Dla mnie zawsze będzie szatanistą i chamem" ja wcale nie mowie to jako że jest napewno
tego chciał, tworząc swoj wizerunek w ten sposob, ma taki image i tyle... w mojej wyopbraźni i w moim umysle powstal jako cham, szatanista, i nie wrazliwy czlowiek... poprostu...
i nie mowie że NAPEWNO jest WRAŻLIWY, MIŁY I FAJNY( w moim przyadku chamem i nie wrażliwym człekiem...) tak jak wy... heh...
Chyba nie rozumiesz. Piszesz ze inni twierdza ze jest wrazliwy itp. a go nie znaja, wiec skad ty wiesz ze jest chamem i satanista???Wyjasnij mi to prosze
Nie to ty nie rozumiesz. Wy wszyscy piszecie to z wielkim przekonaniem. Ja pisze że taki zapisany został w mojej pmęci, takiego go postrzegam.
Ja akurat z zadnym przekonaniem nic nie pisałem. Wię powiedz skąd u ciebie wziął sie obraz satanisty i chama
Wywiady, zdjęcia w magazynach, ogolnie jego wizerunek. Nie jestem oczywiscie przekonana że takim on jest człowiekiem. Poprostu taki wytworzył się mój obraz. Szatanisty? Kiedyś otwarcie się do tego przyznał. To dobrze chociaz ze ukradnie ;)
Ta cala akcja z kurczakami, swiadczy że wcale nie jest wrazliwy. kiedys byla historia ze nocowal w 5cio gwiazdkowyhm hotelu i rozwalil meble bo mu sie nie podobaly, nie szanuje nic, tak to odebralam