To temat pochodzacy z onet.pl
To co czuje się po śmierci Michaela to żal po utalentowanym, dobrym i wielkim człowieku, który odszedł, a który został za życia sponiewierany, opluty i porzucony w świadomości społecznej.
Za jego życia pisano o nim nie: "Michael Jackson, geniusz muzyczny, wielki tancerz i dobroczyńca, znany również z wielkich akcji charytatywnych", tylko: "Michael Jackson, amerykański piosenkarz, znany głównie z dziwactw, operacji plastycznych, wybielania skóry i oskarżeń o pedofilię".
Teraz ludzie poznali prawdę i to potworną prawdę, którą trudno przeboleć... Potworną prawdę o tym świecie.
I gdyby spojrzec prawdzie w oczy.Ludie nazywali go nienormalnym ale tak szczerze mówiac to czy nie było na odwrót to on był normalny a otacajacy go ludzie byli nienormalni?
Jaka jej Wasza poycja w tej sprawie i co według Was przycyzniło się do fenomenu tego człowieka.Trzeba przyznać nie dało sie przejsc obojetnie obok tej ostaci.
Jego magia polegala na tym że byl wyjatkowym, cudownym czlowiekiem, a nasza ludzka głupota świata który go otaczal przejawiała się tym, ze nie potrafiliśmy go docenić. Po za tym sądze ze był łatwym celem ataku ze strony mediów. Ludzie lubią czytać takie historie i cała machina się nakręcała tylko. Powinniśmy sobie współczuć że w takim świecie żyjemy a jednocześnie wyciągnąć wnioski że nawet najwspanialszych ludzi zawsze próbują zrównać z ziemią. Powino to nam dac do myślenia.
a co myślicie o płycie Thriller?
Według mnie wcale nie powinna zostac okryzknieta takim hitem , była przęłomowa bo zaczęły powstawac pierwsze teledyski dzieki temu ale śmiem powiedziec ze piosenka thriller wcale nie jest taka dobra , za mało w niej śpiewu a wiecej slampingu czyli maszynowych dzwieków typowych w latach 80-tych.Według mnie lepsze są i to o wiele płyty Dangerous , History i Bad.Tą ostatnią wymieniona postawiąłbym na pierwsym miejscu.Sugeruje się oczywiscie iloscia hitów na danych płytach i uwazam ze na tych trzech płytach jest ich najwiecej.Na krazku bad znajdują sie takie piosenki jak : Bad , dirty Diana , leave alone , smooth criminal , the way you make me feel , I just can't sto loving you czyli sporo hitów a na thrilerze? Thriller , billie jean i beat it reszta uchodzi w tłoku.
a na Dangerous same świetne pisoenki :
Jam"
"Why You Wanna Trip On Me"
"Remember the Time"
"Heal the World"
"Black or White"
"Who Is It"
"Give in to Me"
a tu czytam na onecie , thriller najlepszy , najlepsze są Bad i Dangerous mówie Wam , posłuchajcie piosenek z Invicible , tam te sa dobre piosenki jak 2000 watts , unbreakable ,you rock my world ,Cry . Speechles i Whatever happends , piekne pisoenki ale niedocenione przez media ( pieprzone media)
"Will You Be There"
Gone Too Soon"
a nie pomyślałeś, że przed Dangerous, Bad i innymi płytami właśnie był Thriller? To on był pierwszy i to on zapoczątkował świetna passe Michaela. Po za tym Ta płyta to nie tylko świetne piosenki, ale także rekordy. To ona utrzymywała się na szczycie listy Billboard w stanach bodajrze przez 2 lata.
Piszesz, że Thriller nie ma hitów? A jak nazwalbyś piosenki "Wanna Be Startin' Somethin'", "Baby Be Mine", "The Girl Is Mine" (duet z Paulem McCartneyem), "Beat It", "Humane Nature", "P.Y.T. (Pretty Young Thing)". Przeciez to są super piosenki. Zreszta dla wielu to Billie Jean jest ta najlepszą piosenka a ona pochodzi z albumu Thriller.
Chciałabym również zauważyć, że moonwalk wykonywał Jackson własnie do Billie Jean, swój krok firmowy.
Jak widzisz wszystko co napisałam dotyczy Thrillera. Michael kolejnymi albumami potwierdził że ma talent a jego hity nie powstają przez przypadek.
Dziekuję za uwagę.
To on był pierwszy i to on zapoczątkował świetna passe Michaela. Po za tym Ta płyta to nie tylko świetne piosenki, ale także rekordy. To ona utrzymywała się na szczycie listy Billboard w stanach bodajrze przez 2 lata.
Dobra tu sie zgadzam ale i tak te piosenki z thrillera oproc beat it i billie jean nie porywaja mnie tak jak te z bad lub dangerous
Żyjemy w demokracji, jesteś w mniejszości więc się twój głosik sprzeciwu nie liczy :P
Weź po duwage to, że ta płyta powstała 20 lat temu, to więcej niż mamy lat i ciężko jest się ustosunkować. To było i jest świetne. Wiele osób kopiowało Michaela i może dlatego te piosenki nie porwaly twego serca.
Nie wiem dlaczego, ale bardzo rzadko (właściwie to nikt poza mną) wspomina się o "Just Good Friends" a to jest naprawde coś :)
Jeżeli mam być szczera najlepsza dla mnie była płyta Dangerous.... ale każdy oczywiście może mieć inne zdanie... :)
Co do Thrillera uważam, że słusznie go tak nazwano, gdyż to on przełamał te wszystkie bariery... gdyby jego nie było nie jest powiedziane czy w późniejszych czasach poznalibyśmy w ogóle inne płyty Michaela i co ważniejsze czy by nam się w ogóle podobały.... Naprawde wielu jest artystów którzy tworzą świetna muzyke, ale ciężko ich poznać bo nie puszczają ich piosenek w radiu i telewizji... Wydaje mi się, że to dzięki płycie Thriller Michael zdobył światową sławe i został zapamiętany na tyle, aby następne pokolenia miały szanse go w ogóle poznać....
osobiście wolę płyte Bad, ale nie sądze zeby thriller był przecenione, raczej to pozostałe płyty są niedoceniane.. ale to chyba przez te wszystkie skandale.. niestety:(
Tylko 4 no wiesz.... mi sie wiekszosc podoba, ale musze przyznac ze gdyby nie kilka przypadkow nigdy nie dowiedzialabym sie ze michael nagral jeszcez jakies dalsze plyty poniewaz nie wiem dlaczego ale nie byly one zbytnio rozpowszechniane w Polsce....