Peter JosephVII

7,8
20 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Peter Joseph

świetny film...

użytkownik usunięty

...oczywiście można marudzić, że film jest w stylu Michael'a Moore'a, że to 'kolejna spiskowa teoria dziejów', ale....ale co jeśli to wszystko (lub większość z tego) okaże się za 10-20 czy 30 lat prawdą?

Jeśli tak, to... strach się bać.
Nie da się ukryć, że przełamuje niektóre schematy.
Addendum i Projekt Venus - też jazda niezła.

zawsze spoko jesli ktoś ostrzega, a w temacie "grubych pieniędzy" lepiej mieć się na baczności ;)

Nie okaże się, bo to wszystko jest wielką bzdurą... Nie daj się nabrać na takie gówna. Interesuje się religiami, polityką, socjologią, psychologią, kulturą od 6 lat, natknąłem się na ten film myśląc, że pozjadałem wszystkie rozumy, a po czasie stwierdziłem, że to jedno wielkie gówno.

użytkownik usunięty
Mouses

...jak dla kogos 'toy story' jest filmem na 10pkt. to na pewno pozjadal 'wszystkie rozumy' :)

Człowieku... Toy Story zasługuje na 11/10... Ale ty do tego filmu jeszcze nie dorosłeś... A Zeit... Ech... opowiesci o chrzescijanstwie sa wyssane z palca. Luzna opowiesc i dywagacja...

użytkownik usunięty
ciech007

...kolejny typowy polaczek-byleby cos powiedziec i byle nie na temat. Nigdzie nie napisalem,ze 'Toy S." to cos zlego, tak samo jak nie nigdzie nie wspomnialem o chrzescijanstwie. Pobudka- Swieta sie skonczyly i poraz wytrzezwiec.

:D polaczek :D ale ześ się pan wstrzelił :D nie życze abyś pan miał taką samą celność w procesie twórczym własnego potomstwa :) Ale zganił pan człowieka za to, że lubi toy story i nasmiewał się, że ocenił ten film na 10 ! A co to ? Jesli uwaza pan, ze nie wart to wg. mnie nie zrozumiał pan niczego z tego filmu, gdyż akurat filmy pixara sa wyjatkowe poniewaz maja w sobie unikatowy, ukryty przekaz :) A panoczku ! 1/4 zeit jest o chrzescijanstwie, ja o tym wspomnialem, gdyz wcale nie musze ściśle nawiązywać to panskich wypocin ! :)

Pani kierowniczko czy ja palę ? ja palę cały czas, na okrągło... A propo picia panoczku :) polaczku :D

użytkownik usunięty
ciech007

..tego sie wlasnie spodziewalem - byleby gadac i byle nie na temat, a jak sie nie uda to silic sie na pisanie o 'wypocinach'.Moj komputer dziala idelanie wiec nie musze niczego z niego 'wpacac' :)
Ja niczego nie napisalem,ze nawiazuje do Panskiej wypowiedzi, jak rowniez nikogo nie wysmialem. Proponuje wiec nie podpierac sie Bareja a zaczac myslec samodzielnie - niekoniecznie w stylu doszukiwaniu sie wszedzie 'mgly smolenskiej'.
Przykre,ze wypowiedz jak i nick '007' to nic wiecej jak tylko brak bycia oryginalnym.

Jak to tak panie ! Przecież ja nigdzie nie gadam a byle by toczyć pianę z "ustów". Powiedziałem co wiedziałem na temat zeit i jego spiskowej teorii o chrześcijanstwie :) Nawet pomimo tego, że za dobrego chrześcijanina się nie uznaję. \
Ależ wyzwał pan :) może pan tego nie czuje jak obraża pan ludzi ? Radził bym wtedy skrupulatnie czytać wsze wypowiedz. I odpowiadam bo naprawde zabawnym czyni fakt iż śmie pan mówić w taki sposób o człowieku, który lubuje się w toi stori. Poza tym, jeżeli już ujmuje komuś pan swoimi wyzwiskami to musi pan się liczyć z odpowiedzią :) Świat, nie jest taki, że pan będzie na niego sączył gorycz i ujdzie to panu płazem. Nie uczył się pan fizyki w szkółce ?

użytkownik usunięty
ciech007

Cieszy mnie konsekwencja w stylu 'byleby nie na temat' :) - w koncu to taka polacka dyscyplina narodowa:)
Nikogo nie obrazam, tym bardziej na publicznym forum. Jedynie smieszy mnie gdy ktos piszac: " Interesuje się religiami, polityką, socjologią, psychologią, kulturą od 6 lat" uwaza siebie za znawce tematu ;)
Kto nie rozumie ironii zawsze bedzie mial cos do powiedzenia ;)

Masz chyba jakiś problem z tym, że jesteś Polakiem :) Inaczej po co miałbyś wylewać swoje kompleksy na innych. No już przestań. Obrażasz czas spojrzeć prawdzie w oczy. Jasne, że to może śmieszyć ale co ma do rzeczy Toi Stori ? Nie widze związku :) To w takim wypadku co wg. wielmożnego pana jest na temat skoro nie komentowanie panskiej wypowiedzi, która de facto jest ogromny świadectwem na brak manier i typowego "polaczkizmu" do którego pan hrabia tak czesto się odwołuje :) I wydaje się nawet, że za typowego polaczka się pan nie uznaje ! Najśmieszniejsze w tym to, że sam pan unika gówna, wyzywajac do okoła ludzi - gówna w które pan wpada :D

użytkownik usunięty
ciech007

Brak manier to Twoja domena- najpierw piszesz do mnie na "Pan" a teraz na "Ty". Problemow zadnych nie mam bo nie jestem polaczkiem i zadnych kompleksow na innych nie wylewam-tak jak 'Ty' :)
Zerknij zas sobie na swa pierwsza wypowiedz- jesli nie rozumiesz slowa 'ironia', i nie pojmujac tego zabierasz glos 'byleby nie na temat' to juz nie moja wina:)

Jejku ! Panska niesamowicie ci cięte riposta wcisnęła mnie w fotel - a ty ! własnie Ty ! Nie bo Ty ! Jakie to Polskie ! Raduj się polaczku ! Tym, że nim własnie jesteś :) szcześliwego nowego roku :) i wyjdz czasem z domu ! :) Oczywiście to koniec tej przejmującej dyskusji na tematy takie ! :) jak chcesz mozemy teraz pogadac o zeit ! :)

użytkownik usunięty
ciech007

...ojej...cieszy niesamowicie, ze oprocz dostepu do neta jest jeszcze fotel w domu- no wlasnie, jakiez to polackie co by sie chwalic byle czym i w byle czym starac sie byc autorytetem ;)
Nie chce mi sie rozmawiac o "Zeit" bo mnie po prostu rozbawil "6letni autorytet" :)
Szczescia zycze w Nowym zmRoku i oby dotarly w Twe rejony rzeczy zwane 'wifi' czy inne urzadzenia, za pomoca ktorych mozna na luzie odpisywac na zabawne komentarze (nie siedzac w domu). ;)

hahaha :D ale panie polaczku :) to nie ja mam 6 letnie doswiadczenie ! :D musial mnie pan pomylic z mouses :D hahah :) jakiet o polaczkie !

użytkownik usunięty
ciech007

...nikogo nie pomylilem. Kto czyta ze zrozumieniem ten wie.
Strasznie sie uparles miec 'ostatnie slowo' i usilnie mijac sie z prawda, co oznacza zes albo 'psychiczny - i wtedy musisz sie wstrzymac jeszcze kilka dni bo NFZ wyczerpal juz limity na ten rok co by cie wyslac do wariatkowa....albo usilnie probujesz umowic sie ze mna na rankde bedac jednym z tych co to 'kochaja inaczej' - w tym wypadku tez cie rozczaruje. Daruj sobie, ja kocham normalnie ;)
Pisz wiec do woli jesli nadal sprawia ci to seksualna przyjemnosc, tylko potem raczki sobie umj bo ci sie klawiatura poskleja i nie bedziesz mogl kontynuowac dyskusji z samym soba :)

O.O... czas porozmawiać z twoimi rodzicami...

Peter Joseph to nie film. A tu taka dyskusja...