jakoś mnie ten aktor nie przekonuje grą. jakiś nijaki ? ( nie bardzo wiem jak to określić ). jego rola w "fanatyku" faktycznie doskonała i nie podlega to żadnej dyskusji ale pozostały dorobek nie robi wrażenia , co prawda jest jeszcze młody i wielkie role przed nim ale .19 pozycja ? ciekawe za co ?
co prawda ranking jest rzeczą umowną ale i tak coś za wysoko zaszedł. poza "fanatykiem" nic jakby wielkiego nie było. nie widziałem wszystkich filmów gdzie grywał ale "największe" role nie wywarły większego wrażenia. "Zostań" ? gdzieś już to chyba było, ta mina, gest, charakter... ? "słaby punkt" też nie jest jego mocnym punktem bo występował obok Hopkinsa ( kto przy nim nie wypada blado ? :P ) który nawet w takim filmie jak "słaby ptk" pokazał wielką klasę i szyk ( no nie oszukujmy się ale "SP" to nie jest wielkie kino ). nominacja za "szkolny chwyt" co prawda była i grał tam całkiem nieźle. ale jednak w filmach "wystaje" trochę za ekran, po prostu jakby "grał" bohatera zamiast "stać" się nim. jest jeszcze młody i może stara się podpatrzeć starszych kolegów.
rolę życia jeszcze przed nim, z biegiem czasu zagra u jakiegoś dobrego reżysera, w dobrej produkcji która zostanie na długo zapamiętana.
jedno jest pewne że początek kariery ma doskonały ( coś jak di Caprio w "GG" ) i rola w "fanatyku" zastanie zapamiętana i będzie perełką w jego przyszłej ( jak sądze ) filmografii.
jednak jak na razie .19 to chyba nie najodpowiedniejsze miejsce :)
/pozdrawiam