Chodz mi o to ,że 2 pac stał się tak komercyjny jak mcdonad.
Wydali ponad 50 płyt pośmiertnych,np wydania nawet z koncertów, płyta jest chujowej jakości, słabe bity ale co z tego i tak gnoje kupią.
Wydanie odzieży i jakiś tam pierdół o 2pacu to przegięcie.
Niedługo będą sprzedawać gacie z 2packiem i papier toaletowy.
Zrobili z niego nie wiadomo kogo, cierpiętnika, 2 Jezusa.
Było wielu raperów ,którzy zmarli taką śmiercią ,tyle,że nie było to tak nagłośnione.
Matka 2 paca robi popeline dla zgarnięcia hajsu.
Wcale bym się nie zdziwił gdyby 2 pac żył gdzieś na jakiejś wyspie albo w jakiejś dziurze i wydawał by płyty i miałby was głeboko w dupie i tak juz tyle hajsu by zgarnął za te płyty i rzeczy z nim związane.
Dla mnie to jest nie możliwe,żeby jego acappella starczyła na 50 płyt!
na 10 lat,m to jest njie możliwe,a jeśli tak jest to te płyty dlatego są na tak słabym poziomie , bo są nagrane z nieudanych zwrotek, posamplowane i wogóle.
przez następne 5 lat wyjdzie pewnie znowu ze 30 słabych płyt, a zwrotek 2 paca będzie starczyło do 2030 roku.Tyle,,że jego pośmiertne płyty już dawno nie są na poziomie.
Podniecajcie się nim dalej,ale pewnie gdy on rymował to wy nie umieliście jeszcze czytać albo jeżdziliście w wóżkach.
Dla mnie było i jest wielu lepszych raperów niz 2 pac.
Kiedyś go lubiłem i szanowałem(moje zdanie juz dawno się zmieniło) ,ale teraz to popelina z tym biznesem w okół niego.
Dobra to chyba tyle.
I żeby tym co hajs tak z niego ciągną żeby stracili tą kase, bo zarobek na czyjejś śmierci jest nie na miejscu
2Pac sam mówił że jego muzyka będzie żyć wiecznie,to nie chodzi o to jak będzie tworzona chodzi tylko o to że zawsze będzie pamiętany jako najlepszy raper jaki kiedykolwiek żył na ziemi.
Był dobry ale napewno nie najlepszy .
Ja go napewno nie uiważam za najlepszego z pośród wszystkich MC
Jest ich wielu, ja wole East Coast ale np Guru, Rakim, Big L, Krs-One i wielu innych.
Legendą jest też Jam Master Jay z Run DMC ,Eazy-E,Africa Bambaataa,Granmaster Flash i wielu innych.
Mam wrażenie,że podajesz argumenty bo naczytałaś/eś się za dużo bravo
Fascynujące tylko ja nigdy nie słyszałem o takich raperach jak Jay z Run DMC Africa Bambaataa,Granmaster Flash,podałeś wogóle praktycznie nie znanych raperów o których mało kto słyszał.
Widzę jak się znasz na rapie, kto pocątkował rap i kto jest legendą znasz pewnie paru rperów na krzyz, nadrób zaległości i sprawdz sobie w googlach co to jest Run DMC albo Public Enemy.
Szkoda mi dzisiejszej młodzieży, nie wie co jest dobre tylko mtv narzuca jakiś cassidich i innych
Ps zobacz sobie historie rapu napewno natkniesz się na tych o których napisałem
Mam tez wielki szacunek dla artystów ,któży nie sprzedają się za pieniądze i mają godność
ADRIANOS, troche racji masz, zaraz wyjdzie papier do dupy o nazwie "2pac" i to juz lekka przesada, ale zauwaz ile koles napisał piosenek, jak ktoś powiedział: "Tupac Shakur szedł na 5 min do kibla i wychodził z piosenką". I to chyba on właśnie jest najlepszym MC, przerósł nawet Eazy-E, a o niektórych raperów których wymieniłeś nawet nic nie słyszałam, więc sory. Zresztą wiesz jaki jest powód, dla którego za chwile wyjdzie papier do dupy "2pac"?? Odpowiedz jest prosta: $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ :D Ostatnio 50 Cent wypuścił na rynek prezerwatywy ze swoim imieniem, i nie wierze w to, ze by mial jakis tam charytatywny cel. Dzisiejszy świat robi wszystko tylko dla pieniędzy, taka jest prawda :(:(:(
Widac jak znasz się na rapie, rap nie zaczął się na 2pacu i na 2 pacu sie nie kończy, takie cos jak rap jest już od końca lat 70 i na pocz ątku lat 80,przykro mi ,że nie znasz histori rapu i ich prekursorów, lecz możesz nadrobic zaległości.
Mnie 50 cent nie obchodzi, nie mam szacunku do takich ludzi co dla kasy robią wszystko, tak jak dziwka.
Dla mnie chamstwem jest wciskanie ludziom takich badziewi z 2 pacem, ludzie robią to wyłacznie dla zysków.
Człowiek szanujący 2 paca takiego czegos by nie zrobił, ale w polsce też gdy modne jest disco polo wszyscy lansują disco polo, gdy hh to biorą przypadkowych ludzi typu mezo i weba i mówią ,że to rap.
Ciesze się ,że sa jeszcze raperzy robiący muyzyke z pasji
a co do drugiej wpowiedzi to dziewczynko było takie coś jak 1 kilah Herz i Trzyha Warszafski Deszcz ale Ty pewnie nie wiesz,że TDF rymował tam bo wtedy jeżdziłaś w wózku.
Po 2 nie wiem jak można dać 8 mili 10 i D12
Hymmm a w jakim momencie ja napisalam ze 2pac zapoczontkował rap?? Naucz się czytać ze zrozumieniem a potem udzielaj się na forum, i nie wciskaj mi kitów że sie nie znam na rapie.
Tak sie składa że nie wiem (to do drugiego komentarza) czym są pojęcia o których pisałeś, bo polskim rapem nie interesuję się kompletnie, a już na pewno nie Tede, bo to jedno wielkie gówno. I Tede i polski rap w ogóle.
Bo nie znasz się na rapie, piszesz,że legendą jest aby 2 pac, napisałem Ci kto jest legendą.
Polskiego rapu tez prawie nie słucham, wole francuski i ze Stanów ale nie komercyjny
Fascynujące,mi nie potrzeba wiedzieć którzy raperzy tworzyli pierwsi rap,
mi wyłącznie wystarczy gdzie powstał Hip-Hop i w jakiej miejscowości.
Sam nie wiem jak można było dać ocenę Tede 10,widziałem go na Bitwie raperów w płocku,sam Pezet mu nie źle dowalił,a Tede zabierał mu tylko mikrofon i wyklinał,naprawdę fascynujący raper nie ma co.
Ja pisałem o legendach bo ktoś stwierdził tu ,że 2 pac jest jedyną legendą rapu, a po za tym oni trzymają/li poziom.
Zobacz sobie rap na poziomie np Gang Starr,Lootpack, J-Dilla,Madliba i innych
A co do bitwy płockiej to mam inne zdanie, ale nie będe tu o tym pisał bo to jest forum o 2 pacu
Co z tego że rap rozpoczęli jacyś raperzy których wymieniłeś jak i tak na pewno byli gorsi od 2paca.Zauważ że najwięcej filmów dokumentalnych powstało o 2Pacu,w 2003 roku Genialny film dokumentalny 2Pac Zmartwychwstanie który otrzymał nominacje do Oscara jako najlepszy film dokumentalny.A tych raperów których wymieniłeś i tak raczej nigdy nie będę słuchać,wole 2Paca genialnego rapera który tworzył prawdziwy rap a nie to co tworzą dzisiejsi raperzy typu 50 Cent.
A z kąd możesz wiedzieć czy byli gorsi skoro ich nie słyszałeś?
Powstało więcej dokumentów bo 2 pac jest tak rozpowszechniony jak mcdolnald.
A z ta nominaja do oskara to też było przegięcia tak jak oskar dla 8 mili.
Widzisz czyli zamknąłeś się w kręgu jednego artysty i nie chcesz nawet poznawac nowych ale trudno, skoro lubisz mototoniczność to Twoja sprawa.
Ja nie lubie 50 centa, a po za tym 50cent zmieszał by własną matke z błotem za troche kasy
No sam nie wiem czy w ogóle ściągnę płyty tych raperów których wymieniłeś,nie wiadomo czy mi nawet w Emule wyszuka.
Wydaje mi się ,że jestes w błędzie.
Cały świat ich zna, tylko w polsce jest takie zadupie,że w empikach są 3 płyty na krzyż z zagranicy i to za ponad 100.
No z tym może masz racje,bo ja i tak mam zamiar opuścić ten porąbany kraj i przenieść się do USa do Ny York.
Pojedz sobie do normalnego kraju w Europie np anglii, italiiczy szwecji i jak zobaczysz co tam jest w sklepach muzycznych to się zdziwisz, nie to co w polsce i nie takie ceny, jest w czym wybierać
A z kąd możesz wiedzieć czy byli gorsi skoro ich nie słyszałeś?
Powstało więcej dokumentów bo 2 pac jest tak rozpowszechniony jak mcdolnald.
A z ta nominaja do oskara to też było przegięcia tak jak oskar dla 8 mili.
Widzisz czyli zamknąłeś się w kręgu jednego artysty i nie chcesz nawet poznawac nowych ale trudno, skoro lubisz monotoniczność to Twoja sprawa.
Ja nie lubie 50 centa, a po za tym 50cent zmieszał by własną matke z błotem za troche kasy
Co z tego że rapu nie zaczął 2Pac,ale za to 2Pac jest najlepszym raperem jaki był bo nie dość że jedyny raper Poeta to też miał najlepsze teksty.
Historie Hip-Hopu mogę wyczytać w parę minut,kiedyś czytałem że Hip-Hop powstał w latach 70-tych a stworzyli ten gatunek czarni ludzie sprzeciwiając się rasie białej za to że biali źle traktowali czarnych.
Nie rozumiem na jakiej podstawie uważasz,że miał najlepsze teksty i,że był najlepszy skoro znasz kilku raperów na krzyż.
Poznaj też muzyke innych i wyrób sobie zdanie.
Ja też jak bym znał 50 centa i jakiś eminemów i inne komercyjne wynalazki to wolał bym z z nich 2 paca, ale ja nie zamknąłem się w kręgu kilku raperów tak jak TY
Dziwne bo jakoś większość ludzi woli 2Paca od tych raperów których wymieniłeś,pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem jak ty skoro twierdzisz że ci raperzy których wymieniłeś są lepsi od 2Paca,kiedyś spotkałem się z jeszcze z dziwniejszym bo jeszcze jeden gostek mówił że Tede jest lepszy 100000 razy od niego,ale to już inna bajeczka.
W kręgu moich znajomych któży siedzą w rapie ponad 10 lat tak jak ja bardzo dużo ludzi ma takie zdanie.
Poprostu jesteś jeszcze młody, nie uświadomiony, może kiedyś się zagłebisz w tak wspaniałą muzyke jak rap.
Uważam,że 2 pac jest dobry ale nie jest jakimś bogiem rapu czy 2 jezusem, ludzie go tylko tak wykreowali, tak jak magika w polsce.
Wszyscy mówią ,że magik to był największy kozak bo nie żyje i tyo jest przykre
Może masz racje a może i nie,to się okaże,kiedyś może będzie jeszcze wspaniały dobry raper który nie będzie tylko rapował o dziwkach sexie,tylko o prawdziwych rzeczach.
Jest wielu raperów któży nie rymują tylko o dziwkach i jacy t oni są wspaniali, np Edo G albo A Tribe Called Quest rymuje o ciekawch rzeczach
Posłuchaj sobie np utworu 2Paca I Dont Give A Fuck z 2Pacalypse,2Pac opisał tam calutką prawdę jak biali traktowali czarnych.
Nie słucham pośmiertnych płyt 2 paca, słucham go sporadycznie.
Albumem 2 paca na poziomie jest All Eyez On Me i ten z 95 nie pamiętam który.
A Ty posłuchaj sobie Digital Underground, w niektórych kawałkach jest 2 pac
2Pacalypse jest pierwszą jego wydaną płytą,na tej płycie znajdują się takie hity jak Trapped czy Brenda Got A Baby.
Dla 2Paca mam największy szacunek,nie wiem który raper stworzył by takiego dissa jak Hit Em Up,prawdopodobnie ten diss był przyczyną śmierci 2Paca.
Zaden raper by raczej nie miał takiej odwagi napisać takiego Ogromnego Dissa,nic dziwnego że jest największym Dissem w Historii Hip-Hopu.
Dissy były gorsze.
Nie wiem czy znasz gościa Necro, jego dissy rozwalają,koles ma zerwane.
Ja wolałem diss na dr.dre Eazy-e niz 2paca,chociaż się nie podniecam eazy-e.
Ja najbardziej lubie Big L ,którego niestety tez odjebali
A Biggiego zabił prawdopodobnie Snoop , pamiętam kiedyś się o tym mówiło, nawet rysopis mordercy był podobny do Snoopa
Ten diss Eazy-iego na Dre był naprawdę dobry.Oglądnij sobie dokument Biggie And Tupac,w tym dokumencie jest stwierdzone ze Suge Knight zlecił zamach obydwu.
Ja nie wieże w te pierdoły.
Jak było naprawde tego się napewno nie dowiemy.
A te filmy są tylko po to żeby twórca zarobił.
Koło zostało zatoczone, Biggie i 2pac byli kiedyś kumplami pokócili sie massowo i poszło.Jednego odjebali prwdopodobnie z powodu Biggiego ,a 2 z powodu 2paca.
Wogólw w tamtych czasach rap był podzielony na 2 wybżerza East i West i wszyscy się tłukli, po smierci obydwu skończyła się nienawiś co do wyżerzy
Chodzą jeszcze głosy że 2Pac upozorował swoją śmierć,ale też nie wiadomo jak to jest,grobu tu 2paca chyba nawet nie ma.
Możliwe, ma wszystkich w dupie i zarabia kupe hajsu, nic mu nie brakuje.
A szczególnym argumentem świadcz acym o tym jest tyle nagranych pośmiertnych płyt.Napewno będą jeszcze.
Musiałby przez conajmniej 2 lata 24 na dobe nagrywać ,a to jest nie możliwe, chyba,że wynależli jakiś program do robienia głosu 2 paca.
No no dokładnie,ale wątpie że wynależli jakiś program,uważam co do pośmiertnych płyt 2paca najlepszą jest Until The End Of Time i Better Dayz a najgorszą Loygal The Game którą zrobił Eminem
miałem ta until the end of time ale sprzedałem na allegro bo wogóle jej nie słuchałem,2 paca to ja mam na kasetach i jedną płyte aby
Dziwi mnie jeszcze teledysk pośmiertny 2paca Smile bo w tym teledysku jest brzybity 2Pac na takim niby drzewkui wygląda jak by to był on.
No lol, wyszłam na spacer z psem, wracam, a tu 37 odpowiedzi, co mogę powiedzieć: wow :D
Według mnie 2pac nie żyje na pewno, a to wszystko że nie ma ciała itp. jest zrobione tylko dla większej reklamy 2pac'a. Ciało mają na pewno, a cała sprawa jest tak zrobiona, żeby sprzedaż jego płyt wciąż była na poziomie. 2pac umarł 10 lat temu i niestety ale trzeba się z tym pogodzić - to smutne ale prawdziwe, i dawanie różnych "dowodów" życia tego nie zmieni :(:(
Matka 2paca powiedziała że więcej chyba płyt jego nie będzie wydawanych
a we wrześniu zostanie wydany następny dokument a tutaj daje zwiastun
http://youtube.com/watch?v=PL2sUSNBoFY
Jak wszystkie zagrywki komercyjne może być ukrywanie jego grobu.
Ciała raczej nie ma bo go by dawno zjadły robaki, a poz a tym tyle pośmiertnych płyt wskazuje,że on żyje, ja nie musze się godzic z tym,że on nie żyje,jest mi to obojętne bo i tak i tak jego płyt jest w cholere, chociaz wtedy może były by na lepszym poziomie