Wentworth Miller

Wentworth Earl Miller III

8,6
12 835 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Wentworth Miller

Że Wentworth nie potrafi grać! Boże, co za beztalencie totalne...
Kiedyś uważałam, ze jest dobrym aktorem i ogólnie przystojnym, a teraz moje zdanie diametralnie się zmieniało... Ani niewiedzę w nim nic interesującego..
Dostrzegłam, że są inni wielcy aktorzy, których nie dostrzegałam..
Teraz porównałabym Wentworth'a do braci Mroczków :P
Gwiazdki jednego serialu...
I tak dziwnie wysoką ma ocenę Wentworth na filmwebie.Dobra, teraz możecie mnie wyzwać, że jestem głupią nastolatką, bla, bla, bla.
Pozdrawiam

kocica666

Nie wydaje mi się, by ktoś za to chciał ci wyzwać. Kiedyś jakaś bardzo mądra osoba stwierdziła: " Tylko głupcy nie zmieniają zdania". ;) Moje zdanie na jego temat nieco różni się od twojego. ;) Jednak szanuję cię za to,że potrafiłaś wyrazić je w kulturalny sposób. Niestety tego brakuje ostatnio wielu forumowiczom.
P.S a jakich aktorów teraz doceniłaś ( co prawda to nie na team, ale lepsze to niż bezsensowne dyskusje z tutejszymi wielkimi "znawcami" kina.
Pozdrawiam :D

ferrari

Uff, dzięki za miły komentarz :)
Doceniłam Keanu Revves'a za wspaniałą grę aktorką, obejrzałam z nim już ponad 10 filmów i uważam, ze facet ma autentyczny talent aktorski.
Obejrzałam też w ostatnim czasie dużo filmów z Al Pacino i moja opinia jest taka sama jak u góry.
Pozdro ;)

kocica666

jak dla mnie, Wentworth Miller jest aktorem, ale jak kiedyś powiedziałem, nie sztuką jest grać w serialu, gdzie każda scena jest powtarzana dziesiątki razy. cóż, mroczków i cichopkową oceniłbym tak samo jak Millera.

Przemek

Do Reevsa mam sentyment z dzieciństwa. ;D Co do Pacino absolutnie się z tobą zgadzam. Ja bym dodała jeszcze Depp'a, Nortona i Cusacka.
Natomiast moje zdanie na temat Wentwortha jest takie, że może to nie jest aktor zbyt wysokich lotów. Jednak do postaci granej w PB jak najbardziej si,ę nadaje. I wydaje mi się, że właśnie o to w tym wszystkim chodzi. Ja dzielę aktorów na dwie kategorie: filmowych i serialowych. A Wentworth w kategorii aktor "serialowy" sie sprawdza i to mi wystarcza. Natomiast od aktorów "filmowych" oczekuję czegoś więcej.

ferrari

Co do Reevesa do ja do niedawna znałam go tylko z filmu "Speed" i "Adwokat diabła", teraz poszerzyłam nieco swoje horyzonty o takie pozycje jak: Dom nad jeziorem (jak dla mnie mistrzostwo), Reakcja łańcuchowa, Matrix (dopiero tydzień temu obejrzałam :P), Constatntine, dotyk przeznaczenia, spacer w chmurach. No, teraz próbuję zaopatrzyć się w inne filmy z jego udziałem, ale coś mi mizernie idzie bo nigdzie nie mogę ich znaleźć :P

Ekhm. Troszke nie na temat, ale miło się gada ;D

kocica666

Wiesz większość pisze tu nie na temat, więc myślę, że nie ma to większego znaczenia. Spróbuj poszukać na www.torrenty.org i www.torrentz.com .

ferrari

No właśnie zauważyłam ^^".
Dzięki, ale tam też patrzałam i nie ma akurat tych filmów co bym szukała. I dodatkowy problem to napisy do filmu z np. 1990 roku:(

kocica666

Ehhh jak były napisy.org to było łatwiej je znaleźć. No,ale trzeba sobie jakoś radzić. Ściągnij sobie napi - projekt. Ja jak na razie jestem z niego zadowolona.

ferrari

No niestety, bez napisów.org ciężko sobie poradzić, jak na razie starczały mi napisy.info, ale tam nie ma zbyt dużego wyboru w napisach... Ściągnę sobie ten NapiProjekt ;D

kocica666

I zapomniałam dodać jeszcze do mojej wiadomości, że nie potępiam/ani nie będę potępiać osób które Wentowrth'a lubią itp.
Bo przecież każda nastolatka ma jakiegoś tam aktora do ktorego wzdycha i to chyba nie jest nic nienormalnego, prawda?
No, co miałam napisać to napisałam ;]

kocica666

heheh No ja to raczej do żadnego aktora nie wzdycham. Już jakiś czas temu z tego wyrosłam. Jednak oczywiście rozumiem o co ci chodzi. ;)

ferrari

Cóż ja od osmiu lat jestem wierna McGregorowi :D Poza tym bardzo cenie Reevesa i DiCaprio

kocica666

Zgadzam sie z tobą i rozumiem cie bo jeszcze całkiem niedawno byłam poprostu ogromna fanką wenta i nie zauważałam innych aktorów wreszcie wyszłam z tego okresu wielbienia serialowego więżnia i zaczełam zauważać porządnych aktorów którzy naprawde umieja grać. jednak zgadzam sie z poprzednikami że went pasuje do roli w pb i nie ma tam jakiś poważnych niedociągnięć.
pozdr

kocica666

A ja sie nie zgodze. Mamy sytuacje odwrotną, bo ja też uważałem go za beztalencie, ale oglądając jego grę w Skazanym zmieniłem zdanie. Wprawdzie widziałem z nim tylko Piętno i Skazanego, ale beztalenciem go nazwać nie moge. W Piętnie mi sie nie podobał. Ale książki nie czytałem więc, może zagrał dobrze postać książkową. A teraz Skazany... na pierwszy rzut oka, gra źle. Ale po tym jak druga seria mnie niesamowicie wciągnęła serial doceniłem i to bardzo, zacząłem sie zastanawiać co z tym całym Millerem. I on wcale nie gra źle. Dlaczego. Dlatego, że identyfikując się z postacią jaką gra, można dojść do wniosku, że robi to tak jak trzeba(posunąłbym sie o mocniejsze pochwały, ale nie, bo mnie zlinczujecie antyfani). Jaką gra postać?? Geniusz, który ma zaplanowane wszystko dokładnie, starający sie zapanować nad sytuacją, bez przerwy myślący jak to wszystko wykonać. Czy jego uboga mimika nie odzwierciedla tego nieustannego myślenia?? Oczywiście, że tak. Mocniejsze sceny umie grać i nie raz to udowodnił w wielu odcinkach.
Jego gra jest prosta, ale pasuje do postaci jaką gra i to sie liczy. Bo np. postać Jacka Sparrowa też jest prosta. Powiedziałbym, że banalnie prosta, tak więc czepianie sie jego prostoty nie bedzie dla mnie argumentem.
Jego reputacja jest zniszczona przez te fanki, które lecą na jego wygląd.
Pozdrawiam :)

Szajba

Zgadzam sie z toba w 100-u %..... wypowiedziane zostalo wszystko co sama mialam na mysli. Dzieki :)

kocica666

Do autorki:
Wszystko ładnie, pięknie... Nawróciłaś się na dobrą drogę i zgoda. Tylko niepotrzebnie się boisz reakcji innych! Zakładasz temat i ciśnienie 220/200 bo nie wiesz co inni na to. Jeżeli tak to przeżywasz, to dbaj też o zdrowie ;P Po pierwszym komentarzu Ci ulżyło, że ktoś jest tego samego zdania co Ty. Wiem, że odbiegłam od tematu o Wencie, ale chciałam Ci tylko powiedzieć, żebyś miała więcej pewności siebie, bo gadasz w miarę do rzeczy ;P

pozdro!

Zenobia

Wiesz, tyle się tutaj tego naczytałam, że naprawdę mogłam spodziewać się wszystkiego.. :D

kocica666

Nigdy nie bój się wyrażać własnego zdania. Jeśli komuś się nie podobają twoje myśli jego sprawa. Najważniejsze by żyć zgodnie ze swoimi przekonaniami, nie ulegać presji innych, ale szanować ich zdanie. Ehh wychodzi na to, że podałam definicję asertywności ;)

Do Szajby: U mnie Wentworth ma wysoką ocenę 9/10. Tak jak już napisałam dzielę aktorów na dwie grupy. I w jednej z nich się sprawdza. Ja oprócz PB i Piętna widziałam go jeszcze tylko w jednym odcinku serialu "Zaklinacz dusz" , "Asy z klasy", "Buffy postrach wampirów" i filmie "Underworld". Niestety w żadnej z tych produkcji (oprócz Piętna) nie miał na tyle rozbudowanej roli, by ocenić jego talent aktorski.

ferrari

O Underworlda też oglądałem, ale już z rok temu i nie pamietam filmu bo był raczej średni. A Millera to w ogóle nie zauważyłem tam. Gdzie on był :P??

Szajba

A ty przypadkiem nie oglądałeś drugiej części? ;) No, ale nawet gdyby oglądałeś pierwszą to się nie dziwię, że go nie zauważyłeś. Był to taki niewielki epizod, że szkoda gadać. Wejdź na www.youtube.com - tam powinna być ta scenka.

ferrari

Też oglądałem. Jeszcze gorsza niż jedynka...

Szajba

Być może. Ja po tym jak musiałam się wymęczyć na pierwszej części na drugą już nie miałam siły.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
martunia11661

Ostro. :)

martunia11661

Oh, Martusiu, Martusiu, jakim ty pięknym słownictwem operujesz, nie ma co.. :)

kocica666

Rozwalają mnie takie Dzieci Neostrady jak martunie :P

Co do Ciebie kociczko to masz rację.
Nie jest on zbyt dobrym aktorem nie mniej jednak z PB sprawia się całkiem nieźle, swoją rolę spełnia dlatego na razie 5/10