Święta wojna

1999 - 2008
5,1 10 tys. ocen
5,1 10 1 10320
4,5 2 krytyków
Święta wojna
powrót do forum serialu Święta wojna

Czytam komentarze i przewijają się teksty typu ,,nie rozumiesz tego humoru". Proszę o wymienienie chociaż trzech zabawnych tekstów/sytuacji z tego serialu.

kacperpiotrkow2

Co to wogóle za pytanie, każdy ma inny gust, ja uwielbiam ten serial za stare odcinki a sytuacje które są śmieszne wg mnie jak np:
1. Biznesy Ernesta które Bercik zawsze mu popsuł.
2. Pijany Gerard i jego powiedzonko "mosz pożyczyć pięciok?"
3. Narzekanie Bercika na Warszawiaków czy Sosnowiec.
4. Tradycyjne Śląskie mycie pleców :-)
5. Bercik udowadniający Andzi że lepiej gotuje.
Warto pooglądać te stare odcinki, Ciebie pewnie to nie śmieszy ale ja właśnie lubie takie poczucie humoru.

sebastian22221

Widzisz, dla mnie to w ogóle śmieszne nie jest. W gruncie rzeczy zastanawiam się czy nie wystawić ,,ŚW" oceny. Nie tylko za sam tytuł ale i za beznadziejny montaż. Ogólnie nie wyznaję zasady ,,nie rozumiesz - nie oceniaj" bo ,,nie rozumiem = nie podoba mi się". Lubię film ,,Wszystko zostało w rodzinie". Ale jeśli ktoś nie rozumiałby tego typu humoru, to nie wzbraniałbym przed niską oceną - z uwzględnieniem jednak pozostałych aspektów: aktorstwa, muzyki itp.
Niestety ,,ŚW" wypada marnie także technicznie. Choć aktorstwo faktycznie dobre.

kacperpiotrkow2

,,Nie tylko za sam tytuł" :D
Miało być ,,Nie tylko za sam humor" :)

kacperpiotrkow2

Mówiłem już kwestia gustu. Każdy ma inne poczucie humoru.

użytkownik usunięty
kacperpiotrkow2

Technicznie ten serial na pewno leży, ale lubię go oglądać chociażby żeby pośmiać się z Geralda i biznesów Ernesta, które psuje mu Bercik.

ocenił(a) serial na 7

Podobnie jak Sebastian twierdzę, że najlepsze były stare odcinki. W nowych za bardzo poszli na robienie z Bercika debila, którym przecież na początku serialu nie był. Pamiętam jak w 2000/2001 roku zasiadaliśmy całą rodziną do obejrzenia kolejnych przygód rodziny Dwornioków i Zbyszka... :)

użytkownik usunięty
Rodion_Raskolnikow

Ogólnie racja, im dalej tym odcinki były coraz słabsze. Mimo to nie jest to regułą, jest wiele równie dobrych z robionych po 2005 roku.

użytkownik usunięty
kacperpiotrkow2

Może właśnie dlatego że serial był niskonakładowy finansowo przedstawia realizm. I to się ceni, bo nie ma w nim przerostu formy nad treścią. Rzygać się natomiast chce jak widać te nowe "superprodukcje" TVP... Zresztą od początku było wiadomo że serial nie będzie skierowany do całej widowni tylko specyficznej grupy, więc nie ma co się dziwić że produkcja była niskobudżetowa.

użytkownik usunięty
kacperpiotrkow2

1. "zawrzyj dziób"
2. "co ci w dekiel pizło ?"
3. "masz może pożyczyć pięciok na piwo ?"

Nalezę do osób których serial śmieszy................niekiedy o mało nie spadłem z krzesła.......hahaha
Ta a pieciok na piwo to kultowy tekst hahahaha