6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113094
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Co was w dzisiejszym odcinku rozśmieszyło ? Bo nie wiem czy ten humor do mnie nie trafia , czy po prostu te odcinki są naprawdę żenujące.

ocenił(a) serial na 10
2903

jeszcze się przecież nie skończył.( krótki krótki krótki krótki krótki krótki krótki krótki krótki krótki krótki krótki krótki krótki krótki krótki krótki )

2903

A to dziwne, bo u mnie właśnie trwa reklama i jeszcze się odcinek nie skończył.
A co śmieszy mnie do tej pory ?
Wszystko, te nowe odcinki są świetne ze względu na podłoże polityczne.
Śmieszą mnie przerobione nazwiska polityków i wyjaskrawienie cech charakterystycznych dla nich.
Np. to rozważanie w programie co go Ferdek ogląda czy Koziołek i Osiołek to pedały

2903

Szczerze to też mi się nie widzi ta nowa seria.Ten pierwszy jak się zakładali o wszystko to był nawet fajny.Ale te 2 ostatnie to raczej słabe.Kreacje polityków też takie sobie.Jakoś nie zrozumiałem o co w sumie chodziło z tą ręką wyciągającą po kasę w odniesieniu do Gilowskiej.Jakoś nie przypominam sobie,żeby nałożyła ona jakąś duża liczbę podatków...A z Giertycha też można by bez problemu dużo większą bk skręcić niż to co przedstawili.
A odcinek z Boczkiem i toaletą?Pomysł fajny bo od dawna już pojawiał się wątek boczka załatwiającego potrzeby fizjologiczne nie na swoim piętrze,ale rozwinięcie pomysłu raczej mizerne.

ocenił(a) serial na 9
prezesolo

prezesolo tak samo mi się tylko ten pierwszy odcinek spodobał , a jeśli chodzi o ten z boczkiem i toaletą to założę się że gdyby ŚWK nie miał takie renomy albo był to jakiś początkujący serial to byśmy powiedzieli że to żenada.

2903

Absolutnie nic mnie nie śmieszy w tych nowych odcinkach. Jedyne co odczuwam to zażenowanie. Nie ma nic gorszego niż nic śmiesznego co ma być śmieszne.
Jakiś tekst ? Jakaś sytuacja ? Nie ma o czym mówić. Oglądam na P2 stare odcinki i wtedy widać różnicę. To dwa różne seriale. Pierwsze sezony to świetna i mądra komedia, a teraz to jakiś nieudolny teatr ze skeczami na poziomie marnego - politycznie nastawionego kabareciku.

ocenił(a) serial na 9
Jordan66

Jordan66 czuje to samo no może poza pierwszym odcinkiem który był niezły.
Kiedyś był Walduś , ŚP babka a teraz odcinki są nudne , reżyser nie ma pomysłów , kiedyś kiepscy odcinali się od polityki , a teraz prawie co odcinek są jakieś podteksty polityczne. Odcinki zrobiły się też coraz bardziej wulgarne , a aktorzy śmiejący się niby jako publiczność śmieją się prawie co drugie słowo ja kiepskich coraz częściej wyłączam przed przerwa reklamową. Ale jest jeszcze P2 gdzie można sobie obejrzeć stare dobre odcinki ŚWK i Rodziny Zastępczej.

Pozdrowienia

2903

kazio29.03 - też z trudem wytrzymuje, wczorajszy odcinek przegadałem bo taaaaaak mnie zaabsorbował ;) - dopiero dziś natrafiłem na powtórkę i chyba podziękuję za takie badziewie. Chyba że wróci Walduś.

Jordan66

Cóż stare odcinki też bywały czasem mało inteligentne.Właśnie mi się generalnie podobają te nowsze odcinki,chodź akurat te 2 najnowsze były rzeczywiście "kiepskie".