1670

2023 -
8,0 128 tys. ocen
8,0 10 1 127884
7,7 58 krytyków
1670
powrót do forum serialu 1670

Pierwszy sezon bardzo dobry - inteligentne poczucie humoru, ciekawe aranżacje, spójna historia.... Drugi to porażka. W zasadzie żadnej fabuły. Twórcy skupili się jedynie na przemyceniu jak najwiekszej ilości propagandy lewicowej, momentami tak głupiej, że czułem jak mi umierają komórki nerwowe, gdy tego słuchałem. Fabuły praktycznie brak. Stały motyw w każdym odcinku to szlachcianka, która tylko biega i poucza wszystkich w okoł, że kobiety są uciśnione. Dałoby się to przeżyć, gdyby raz, czy dwa miało miejsce - nawet wpisywałoby się w klimat, ale cała fabuła każdego odcinka się w okół tego kręci i w zasadzie nic poza tym nie przedstawia - cała reszta to tylko kontekst. Poziom intelektualny... W sumie cięzko napisać o czymś, czego nie ma.
To już nie jest serial satyryczny a propagandowy, przeznaczony dla ludzi owładnietych ideologią w takim stopniu, że nie są zdolni do jakiejkolwiek analitycznej krytyki. Jeśli ktoś lubi taki poziom i klimat, polecam "Bóg nie umarł" - jakość ta sama, tylko temat przewodni inny.