Obejrzałem ten serial, bo wiele osób mi go polecało. Technicznie jest świetny. Muzyka, zdjęcia, montaż czy scenografia są na wysokim poziomie. Treść jest bardzo nierówna.
Dużo żartów to dla mnie suchary rodem z naszych kabaretów czy standupów. Są po prostu słabe, jak ten z ekologią.
Gdzie pojawiają się wątki oderwane od współczesności, to już jest lepiej. Np. z Jezusem czy swataniem. Gdyby go odrzeć z tych na siłę upychanych żartów sucharów i zostawić jakieś absurdalne wątki, to byłoby złoto.
Nie mniej jednak trzema pochwalić, że ktoś próbuje zrobić coś innego niż zwykle.
Fajnie, że są młodzi aktorzy a nie tylko stara gwardia znana z komedii romantycznych. Ogólnie to 5\10 ale warto zobaczyć.
Czy pisząc o "słabym żarcie z ekologią" miałeś na myśli tekst: "Bylibyśmy kompletnymi debilami gdyby zostało 30 lat, a my nic byśmy nie robili."? Bo w mojej opinii jest to jeden z zabawniejszych żartów z tego serialu. A już na pewno najlepszy spośród tych nielicznych, które są jakimś komentarzem społecznym.
Chodzi mi raczej o cały wątek :)
Wiadomo - ile ludzi - tyle opinii. Dla nie ten wątek jest przewidywalny i miałki. Przez to ten serial nie zostanie zapamiętany, bo szybko się zdezaktualizuje.