PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63897
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

I jak tak samo zachwyceni jak po pierwszym odcinku? Jakie wrazenia? Opinie?

missanilorak

Jak Malcolm ma byc dobry, skoro bedzie zlym glownym w legendach?

dunio_4

Dlatego piszę, że ponoć, bo to niepotwierdzone źródło. A co do głównych villianów LoT, to słyszałam jedynie o Reverse-Flashu i Damienie Darhku, więc nie wiem ;)

Azazel94

Jeszcze sie okaze ze tym calym Prometeuszem bedzie ktos z Rosji.

Azazel94

Wszystko byłoby fajnie ale czy Malcolm w tym sezonie nie miał być po stronie GA i teamu? Bo cos takiego mi sie obiło o uszy. Jeżeli tak to miałby być przeciwko synowi? I to jeszcze w sytuacji gdzie sam go szkolił. Coś mi sie tu nie klei, a szkoda bo to fajna teoria.

ocenił(a) serial na 7
m_lenna

Było coś takiego, ale nie wiem czy to plotki, czy jakieś potwierdzone informacje.
Nawet jeśli, to Malcolm to żmija i może coś uknuć. Będzie po stronie GA, a w najmniej oczekiwanym momencie wypnie się na niego tyłkiem i go zdradzi.

Jest też opcja nr 2 i tu wracamy do Flashpointu - to Flashpoint ożywił Tommy'ego i Merlyn, gdy się o tym dowie stanie po stronie GA, żeby ten pomógł mu odzyskać syna.

ocenił(a) serial na 7
mania19

Ciekawa jest akcja z tym Ragmanem, bo mówił, że jest ostatnią żyjącą duszą Havenrock i chce pomścić śmierć ojca. Z tego co pamiętam, to Felka przekierowała pocisk na Havenrock. Chciała pomóc i uratować ludzi, nie zrobiła tego celowo, chociaż w sumie było tak chyba coś takiego, że pocisk szedł w stronę Monument Point, ale ona przekierowała go na Havenrock, bo to było mniejsze miasto i co za tym idzie mniejsze straty. Ragman jak się o tym dowie, nie będzie raczej słuchał żadnych wytłumaczeń.

Azazel94

A w ktorym to bylo odcinku z tym pociskiem?
Felicity taka inteligentna to mogla przekierowac pocisk na jakies pustkowie przeciez.

ocenił(a) serial na 7
mania19

Finał S4 chyba. Nie mogła przekierować, bo z tego co pamiętam tych pocisków było za dużo i cudem udało jej się część przekierować na jakieś pustkowia, ale któryś był trudniejszy do rozbrojenia/shackowania i żeby były mniejsze straty w ludziach (Monument było dużo większe), przekierowała pocisk na Havenrock, bo to była chyba jakaś niewielka wioska/miasteczko.

Azazel94

dzieki :) chyba trzeba bedzie w koncu fnalowy odcinek 4sezonu obejrzec :D

Azazel94

Było coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=Tm7V5bje1WU
Tylko jeden pocisk wymknął im się spod kontroli i Felicity przekierowała go na Havenrock, ratując tym samym Monument.
Widać było w tym drugim odcinku, że słowa Ragmana dosyć nią wstrząsnęły, nawet Ollie zauważył, że coś z nią nie tak i zapytał czy wszystko w porządku. Pewnie przez następne odcinki będzie się czuła winna przez tego chłopaka, a nie wiadomo jak on zareaguje na prawdę, o ile mu ją zdradzi...

missanilorak

Mysle, ze to wyjdzie przez przypadek niz gdyby Felicity miala sie przyznac sama.

mania19

W tym wypadku znów by się ciągnęła telenowela o wybaczaniu, poczuciu winy i Bóg wie jeszcze czego xD

mania19

Drugi odcinek, a mnie już ciśnie się na usta: Dlaczego nie wsadzą do więzienia Churcha? Dowodów nie brakuje na jego przestępstwa, wolą niszczyć jego małe plany, zamiast go wsadzić od razu. Logika dalej kuleje. Pół sezonu i dopiero coś z nim zrobią.

Nieporozumieniem jest Curtis chodzący na misje, nie przeszedł żadnego treningu, dostałby oklep nawet od Felicity.. Inni coś tam chociaż potrafią.

Tego Ragmana tak pokazali, że spokojnie robiłby sam za cały team. Dziwne wrażenie miałem jakbym widział Scarecrow ^^

Prometheus to taki koks.. Łuk, shuriken, siekiera, wszystkim trafia, wszystkim zabija. Aż się czeka na koniec odcinka żeby coś pokazał.

Odcinek słabszy od pierwszego, ale dobry, zalety wymienione już wcześniej przez innych.

lisinio

Nie wsadza Churcha do wiezienia bo nic by sie wtedy nie dzialo. Pol sezonu sie pewnie z nim beda meczyc. Licze, ze Green Arrow sprzeda mu kilka strzal.

ocenił(a) serial na 7
lisinio

Chodzi ci o tę akcję, kiedy zastawiali pułapkę na Ragmana i rekruci GA mieli stać przy wejściach i zdawać raport, gdyby kręcił się ktoś podejrzany? Akurat do takiej akcji nie potrzeba wielkich umiejętności, więc obecność Curtisa nie jest jakaś głupia.
Mnie bardziej w 5x01 rozwaliła akcja jak ktoś napadł Curtisa i ten potem chciał, żeby GA go przeszkolił, wręcz zażądał tego od niego.
Rozumiem, jakby ktoś uszkodził mu jego kochasia lub skrzywdził kogoś innego z bliskich mu osób, ale byle napad, a ten już biegnie z płaczem do GA "masz mnie przeszkolić i już".

Azazel94

Po prostu Arrow z 1 sezonu wpakowałby strzałę takiemu Church i dziękuję dobranoc. A zaczęto w serialu robić przestępców wieloodcinkowych, no cóż ok.

Może i to zły przykład z tą misją na Ragmana, ale chodziło mi bardziej ogólnie. Nawet Laurel, gdy była trenowana przez (nie pamiętam jak tam się zwał), dostawała na ulicy bęcki. Inni mają jakieś tam doświadczenie chociaż małe. Mam po prostu nadzieje, że po "miesiącu" nie zacznie biegać i spuszczać łomot. Już wolałbym skład: GA, Speedy, Arsenal, Ragman :)

mania19

Wlasnie teraz cos mi przyszlo do głowy. Nigdy wczesniej sie nie zastanawiałam nad tym jak najwyzsza belka w Salmon Lader z powrotem dostaje sie na najniższy szczebelek:D serio, nurtuje mnie to.

m_lenna

Czary? :D

użytkownik usunięty
m_lenna

Wpisz sobie na YouTube salmon ladder tutorial with drew drechsel, a potem użyj wyobraźni przed snem:) Wrażenia gwarantowane,pzdr♧

:)
Chyba musze sobie taka kupic:)

mania19

Ja jestem bardzo zadowolony i gołym okiem widać , że mamy w 5 sezonie klimat z 1 i 2 serii. Zobaczymyc o bęzie dalej , ale póki co jest sztos. No i Oliver odzyskał jaja !

mania19

Dla mnie po e01 który był na jakimś kosmicznym poziomie w porównaniu z całym s04, powrócono do starych kretyńskich schematów i jak widać póki nie zmienią się scenarzyści nic z tego nie będzie. I mimo, że są ciekawe rzeczy jak Ragman czy Prometeusz to ten odcink był po prostu żenujący.

- Ragman i GA łapią Churcha po czym go.. puszczają? Bo? Bo to dopiero drugi odcinek i nie mogą go sobie tak szybko zamknąć?
- Felka rzuca GA, bo ten ciągle ją okłamuje, po czym idzie sobie do nowego chłopaka i kłamie mu ile wlezie by mu zeskanował ten kawałek materiału, #FelkaLogic
- I znowu Felka, GA mówi, że wszyscy mają być w maskach, ale oczywiście wielka szefowa woli ujawnić wszystkim swoją tożsamość, kiedy każdy potem może ją sprawdzić i robić z tym różne rzeczy, zwłaszcza że nie mogli być 100% pewnie zamiarów hot doga i reszty
- Felka wpier*alająca się w trening i robiąca mu wykłady jak powinien je prowadzić, yhy
- Rekruci czyli zwykłe pi*dy które nie mogą przejść w trzech GA, bo już im za ciężko jak oni sobie wyobrażają, że pójdą na ulicę walczyć chociażby z Prometeuszem? GA powinien ich na zbity ryj wywalić. i ten pedał który mu zarzuca jaki to on jest bez szacunku i okrutny i w ogóle no bez jaj
- Oczywiście nieskazitelna Felka postawiła na swoim, GA zdjął kaptur i nagle wszyscy go kochają i szanują ja pier*ole - cw litości
- I Felka po raz setny, mówi, że team się rozpadł, bo GA myśli tylko o sobie i nie ma szacunku do reszty. Tak Felka koleś wychodzi co noc na ulicę ratuje setki ludzi ale mysli tylko o sobie? to jaką ty musisz być w sobie zadufaną szmatą? I nie wiem czy CW samo zapomniało o powodach odejścia Speedy, Diga czy specjalnie robią z niej taką tępą, ale żadne z nich nie odeszło bo miało konflikt z GA, tylko np. Speedy miała problem z rządzą krwi itp. i chciała zacząć od nowa życie inaczej, Dig zabił swojego brata i stwierdził że nie może dalej tego robić. i można tak wymieniać i wymieniać + jak zawsze nie zabrakło jej żenujących żartów. Tak ciężko ją rozpisać jak to zrobili we Flashu? Zawsze jak się tam pojawia, to wychodzi na plus, także to nie wina aktorki, tylko baranów z arrow
- podobno writerzy chcą wrócić do olicity? #riparrow
- wątek Diga kompletnie mnie nie rusza, totalnie płytki

no ale cały odcinek do d nie był
- retrospekcje z Bratvą świetne
- tak jak pisałem ragman i prometeusz (jeśli writerzy mają trochę rozumu to bedzie to tommy i jeśli faktycznie flashpoint ma mieć jakiś większy wpływ na arrow, a nie tylko zabranie córki DIgowi o.O)
- no i nadal jest lepiej niż w s04, ale to chyba nie problem by go przebić? liczyłem na o wiele więcej po e01