PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63887
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Witam!
Warto zabierać się za ten serial czy bardziej oglądacie go z przyzwyczajenia bo już zaczeliście
oglądać itp.??? ;) Wciąga tak jak np. Lost, Walking Dead, Prison Break, Breaking Bad itp.? (
Podałem swoje przykłady seriali które mnie wciągneły ;) )
Tak że nie możecie się doczekać kolejnego odcinka??? wiem ze serial jest innego typu, ale chodzi
mi o forme wciągnięcia. Sa jakieś cliffhanger'y? :)

użytkownik usunięty

Lubie filmy o super bohaterach ale jakoś za serial nie moge się zabrac ;)

W/w seriale mocno uzależniają, wydaje mi się - że jeśli oglądasz hurtem to chcesz obejrzeć jak najwięcej odcinków w jak najkrótszym czasie. 'Arrow' chyba jest inne, wg mnie. Oglądasz bo oglądasz, ale jeśli jest to serial 'jeden z wielu' to specjalnie nie będziesz wyczekiwać następnych odcinków - trzeba być jednak fanem. Skoro lubisz filmy o superbohaterach to ja bym polecał : ) Nie ze względu na mocne cliffhangery (choć od razu zaznaczę - zdarzają się i takie, a jak już się zdarzą to siedzisz chwile przed ekranem/telewizorem w szOku przez duże O (tutaj wprawdzie nasuwa mi się mala ilość takowych ponieważ policzyłbym je u palców obu rąk, ale istnieją takowe - w s2 naliczyłbym ich jak najwięcej, ale bez spoilerów, bo chodzi o pewną ciekawą postać która sprawia, że s2 jest MOCNY xD) ale ze względu na fakt, że z odmóżdżaczy jest to jeden z najlepszych seriali rozrywkowych (ogólnie to lubię The CW i podejście do seriali jeśli chodzi o cena/jakość)).

Gdybyś zabrał się za serial to polecam obejrzeć s1 i s2, po czym możesz oglądać s3 i spin-off 'The Flash' (wcześniej się nie opłaca bo kolidowało by z s2, wg mnie). Ciekawostka: w 8 odcinku obu seriali sezonu nr 3 będzie crossover - obaj bohaterowie w jednej historii, gratka dla fanów : ) Oczywiście NIE trzeba oglądać spin-offa, ale fajnie, że powstaje serialowe uniwersum DC.

I jeszcze jedno: ogólnie jak polecam 'Arrow' to zawsze mówię/piszę to: pierwsze 12/13 odcinków s1 może Ci się wydać słabe (poza może 2 odcinkami) - trzeba to zdzierżyć i przeczekać, inaczej się nie da; druga połowa s1 już znacznie lepsza, a s2 to po prostu skok jakościowy jakiego człowiek nie widział (tak też pisało większość ludzi na forum podczas s1 i s2 wg mnie). S3 obecnie trwa to nie będę oceniał, ale uważam, że poziom s2 zachowany. Jeśli masz pytania: zadawaj ; )