Belfer

2016 - 2023
7,8 126 tys. ocen
7,8 10 1 125840
5,7 27 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

Niby wychodzi że zabiła Julia a Kusio zabił kumpli żeby chronić ją przed pudłem?

Teoretycznie jednak:oni mogli myśleć że zabiła Julia bo obie np tylko zostały,a zabójcą jest ktoś inny np Julia ją pobiła,a zabił np jej braciszek.Oni byli przekonani że zabiła Julia a zabił ktoś inny.

W końcu często w takich serialach/filmach dwie osoby uczestniczą w zabójstwie jedna pobije ofiarę a druga zabije.

Poza tym teoretycznie oni chcieli żeby Paweł wyszedł,bo coś tam jej zrobili a on faktycznie ich zabił za donos.W efekcie,Julia nie byłaby mordercą,a widz myśli że tak.

Lubie sobie pofantazjować - wymyślać różne Belfrowe teorie, więc może cała akcja z Julką to jest już ostatnia podpucha? Mordercą może być ktoś kto spotkał Aske i Julke razem i przejął Aske (Julke odeslal do domu). Przejął by zabić.

W sprawie Aski wiedzielismy o pobiciu, ucietych włosach i wiązaniu.

Sprawa wiązania już załatwiona, a kluczem mogą być te włosy.
Widzę dwie interesujące możliwości (które nie zakładają tego że morduje Aska).
1. Pierwsza - Aska z Julka zgadały się co do Grzesia.. i Aska powiedziała że juz nie kocha Molendy.. ba sadzi iz Grzesiek nie jest ojcem. Julka wtedy odcina jej troche włosów chcąc zrobić testy DNA (zauwazcie tez ciekawy niuans - nie potwierdzono ze Grzesiek jest ojcem).
Wszystko to slyszy Grzesiek/Stary Dabrowa/Maciek Dabrowa - pojawia sie, kaze Julce wracac do domu i nastepuje smutny finał
Zauwazcie, ze jezeli dziewczyny dlugo gadaly to alibi Macka z komputerem jest nieważne.
W tej teorii chcialbym aby to byl Grzesiek.

2. Druga zaklada ze wlosy ucial morderca - ktos nieszczesliwie zakochany w Asce. Ktos kogo nie zauwazala a on nie mogl bez niej zyc. Zabral wlosy zeby sie nimi smerac ;) Wiecie.. jak to wariat.
W tym wariancie wydaje sie ze kudlaty ganiajacy z Ewelina po lesie (Krzysiek?), moze ten dealer albo ... Papinski?

Jak Wam sie podobaja takie teoryjki?
Wiem ze wszystko wskazuje na Julke.. ale musze przyznac ze te teorie mi sie podobaja ;)

użytkownik usunięty
Vojtala

dla mnie murowany kandydat jej brat.Mam taką teorię scenarzyści że śmiercią Kusiego jakby poświęcili bohatera który już był skończony,to częsta zagrywka w serialach sensacyjnych,no dobra policja jakimś cudem odpuściłaby mu ucieczkę z więzienia,bo w sumie nic nikomu się nie stało,policja go wrabiała,próbowali przez więzniów go zabić,czy zastraszyć,na policję wyszłoby dużo zarzutów,i wedle zasady cios za cios,oni odpuszczają ucieczkę on to że go wrobili.

Ale zabójstwa dwóch kumpli,już się nie dało zatuszować,odpuścić dostałby duży wyrok,zabili go nie ma Kusiego nie ma sprawy.

Dostałby spory wyrok,może nawet dożywocie,a teraz syn Molendy też trudno zatuszować zabójstwo Kusia bo co widząc że podejrzany ucieka przed policją szeregowy obywatel nie może tak sobie strzelać.

No i sprawa załatwiona koleś i tak ma krew na rękach,udowodnił że potrafi zabić,więc nawet to zabójstwo Aśki jakby zniszczyło barierę i zabicie Kusia jako drugiej osoby nie było dla niego tak trudne,niż dla osoby która jeszcze nigdy nie zabiła.

ocenił(a) serial na 9
Vojtala

Daniel serio musisz zakladac tysiac nowych tematow??? Po co robisz taki bajzel na forum? Naprawde mozna sie podpiac pod juz istniejące tematy jak chcesz dodac swoje trzy grosze.

użytkownik usunięty
mikrofon500

łącznie założyłem 5 temat nie tysiąc,owszem dużo ale dwa były już jakiś czas temu,owszem to dużo,dwa ostatnie były niepotrzebne,ale na stronie jest 175 tematów,więc może łącznie 5 nie zajmują aż tak dużo,zauważ że większość zakłada,tematy o tym samym,czyli kto zabił,też możnabyło napisać,że poco każdy zakłada o tym samym,jak można w jednym temacie...