Belfer

2016 - 2023
7,8 126 tys. ocen
7,8 10 1 125840
5,7 27 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

Jak dla mnie zrobiła to Julka - córka Molendy, dlaczego?
1) Dowiedziała się o romansie swojego ojca z Asią a na myśl o zbliżających się plotkach i innych tego typu akcjach w szkole chciała to zakończyć rozmawiając z Asią - rozmowa za bardzo się rozkręciła i lekkie uderzenie sprawiło smierć Asi
2) Była na ognisku po którym doszło do zabójstwa - w końcu było to ognisko klasowe,
3) Podrzuciła kwiatek do domku schadzek Julii z Molendą by go wkopać mimo więzi rodzinnych, bo był przeciwny jej związkowi z Kusiem, wtedy miałaby spokój,
4) Kuś obrabiał na kasę Molendę, ponieważ chciał z od niego córką ustawić się na resztę życia, a ona, domniemam o tym wiedziała. Oboje wiedzieli ze jego koniec jest bliski,
5) Kuś odstrzelił Kijanę i Szreka, mimo że miał zabić tylko jednego ( o ile chciał w ogóle ich zabić) - zastrzelił, bo oni wiedzieli ze to Julia, a gdyby ją wydali, jego kochana trafiłaby za kraty a nie do Hiszpanii z ustawioną kasą na całe życie, dodatkowo powiedział Belfrowi ze to nie jego sprawa kto zabił Asię - mimo że oboje zrobili to by się dowiedzieć,
6) W końcowych akcjach 8 odcinka widać ją przez parę sekund biegnącą w lesie (między strzelaniną a zabójstwem Kusia) nieopodal domku - dlaczego? - wiedziała gdzie są pieniądze, chciała je wziąć i wyjechać czym prędzej za granicę ponieważ nie wszystko toczyło się po od niej myśli, tym razem to od niej koniec był bliski

wydaję mi się że akcja może jeszcze się przewrócić milion razy, chociaż aktorzy się już wykruszają a grono podejrzanych zawęża...

czas pokaże ;)

OddieTG

Tez tak myslalam. Daje mi jednak do myslenia ostatnia scena gdy Kus zostaje zabity. Pyta sie mlodego czy kogos w zyciu zabil i ten go zabija bez wahania...jakby juz kogos mial na sumieniu...